Борисов пак с джипа: Кабинетът строи, другите институции се дразнят

Чуждите инвестиции скачали, безработицата намалявала
Обновена: 26 авг 2019 12:05 | 26 авг 2019 11:50, Камелия Цветанова
182
Борисов пак с джипа: Кабинетът строи, другите институции се дразнят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов отново подкара джипа за поредната лична инспекция на изграждащ се път в страната. Този път провери как върви магистрала "Европа", където беше преди около месец и половина и участва в участва в откриването на  завод за безалкохолни напитки в Костинброд.

"Много ми е кеф така - първо минаваме по нивите, после минаваме на чакъл и след това на асфалт", коментира Борисов, след като направи разликата от предишното си посещение на строежа.

Още по темата

"Затова много се дразнят другите институции, няма какво да покажат. Взели сме решение, инвестирали сме, построили сме и сме го дали на хората", обобщи Борисов като така намекна, че президентът Румен Радев се дразни от строителните успехи на кабинета.

С премиера бяха и министърът на икономиката Емил Караниколов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

"Над 40% от изкопните работи са готови, насипни дейности 15%. Това е по-лекият участък от магистрала "Европа", след 25 дни започваме по-тежкия. Открихме археология на 19-ия км, където ще е една от 7-те площадки за отдих", обясни Нанков и допълни, че от трасето се преместени и застрашен вид теменужки.

Караниколов пък коментира, че без инфраструктура инвеститорите няма да дойдат у нас.

"Тя е изключителен приоритет. Безработицата в България е на рекордно ниско ниво - нямало е такова досега. Рекордни нива и при износа. Най-добрата година за българския износ е била 2008 г. Тогава за цялата година сме успели да направим износ за над 30 млрд. лева, в момента само за първите 6 месеца имаме 27 млрд. лева. Инвестициите ни вървят средно последните години с около 1 млрд. лева над средното ниво. Това, което направихме в областта на образованието, също много привлича инвеститори в България. Българският бизнес става все по-конкурентен. В района може би ние сме най-конкурентни за инвеститори. От началото на годината имаме около 15 нови инвеститора", обясни министърът на икономиката.

Той добави, че инвестицията в завода на "Кока – Кола“ в Костинброд е 34 млн. Лева.

"Те до момента имат 20 000 работници, което е 0,7% от работещите в България“, каза още Караниколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Бойче живее в друга държава. В неговата държава явно са образовани, произвежда се мощно и магистрали като слънце. На Хемус е наобратно: бяхме на асфалт, после на чакъл и накрая на гола поляна ще е!!! Ама нищо де, той си действа...
51
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се строи: тризонети, тераси, асансьори, балкони... Само за хората от новото политбюро.
50
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е комунист-член на БКП. България все още е под комунистическо робство.
49
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тоя вече и гаргите му се смеят по клоните!
48
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Най-добрата година за българския износ е била 2008 г."Т.е. - отне ви 11 години, за да докарате нивата от 2008-а? Ехааааа :)
47
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Таз година полупроводници,догодина цели проводнкци".Не ви ли е познато от близкото ни минало? То и оня беше еднокнижник,ама тоя му скри шапката.Коги ще напише двайсет тома мемоаре и да задължи чиновниците и фирмите да ги изкупят?Дето се вика,сам се спуска по острието на бръснача.
46
2
 
4
 
! Отговори
Бурма в глава преди 4 години
que pasa muchachos
45
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Борисов да ти имам ГѝОНСУРАТЯ !
44
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
толкова са горди със строителството си че от година драпат със зъби и нокти само и само да няма проверка на "страхотното" строителство.....ааа и да не забравяме първият и единствен по рода си протест на строителите срещу забележете ОПОЗИЦИЯТА хахахахахахахахахаха
43
3
 
23
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Абе прав е човека бе, строи си кабинета, та се къса дори...Къщи за гости направиха, не щото са апаши, а защото са гостоприемни бе, то затуй им викат и къщи за гости, ама с чужда пита помен да правиш си е апашка работа и неверническа-айде да питат и попа ако искат...Апартаменти построиха и на пра-пра внуци, дето още не знаят в кои *** са и кога ще се пръкнат, ама къщите ги чакат бе, та и асансьорите също и терасите с джакузитата-абе строи си кабинета-майтап няма!
42
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя май няма връзка с главния мозък.Преди малко в новините се опита да защити назначението на Пл.Георгиев,бившия шеф на КОМПИ, за консул в Барселона,с думите,че бил иззел имущество за милиарди лева???Да се смееш ли да плачеш ли?Нашия премиер май не прави разлика между милиони и милиарди,или просто лъже най-безсрамно.И бил знаел испански.Да,де.Колкото да си изкара боя.
41
3
 
21
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Износа се увеличава защото се увеличава и вноса, но като цяло пак сме зле с оборота. Г-н Борисов кажете за колко милиарда е вноса ?
40
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безработицата е ниска, защото няма хора! Това не е нещо с което трябва да се гордееш!
39
3
 
24
 
! Отговори
един преди 4 години
Като видях отново първият партиен и държавен ръководител лично да управлява платеният от нас данъкоплатците джип, и отново лично да инспектира и проверява дали са изпълнени повелите на партията и държавата НАПРАВО СЕ РАЗПЛАКАХ от умиление! Това да ви напомня на нещо от близкото и яростно отричано в момента минало?
38
2
 
17
 
! Отговори
БЛАГОДАРЕН БГ преди 4 години
РАДВАМ СЕ,Ч Е ДЪРЖАТ ЗАПАЛТИТЕ НИСКИ - ПРАВЯТ НИ УСЛУГА ДА СЕ МАХАМЕ САМИ ОТТУКА И ДА СИ НАМЕРИМ ДОСТОЙНА ЗАПЛАТА!
37
3
 
14
 
! Отговори
МЪЛЧЕТЕ, КРАТУНИ, преди 4 години
ЧЕ ВЕЧЕ СЕ БЪЗИКАТ С ВАС ЗА ФОЛКСВАГЕН! ХОДЕТЕ С ДЖИПКАТА ВЪВ ФОЛКСВАГЕН, ДА ГИ КАНДЪРДИСВАТЕ, ЧЕ РЕШЕНИЕТО ИМ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ТОЧНО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ НИ...
36
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кух като сто горски хралупи!
35
3
 
31
 
! Отговори
ПЛЕВЕНЧАНИН преди 4 години
БОКО, ЕЛА В ПЛЕВЕН БЕ? ЗАЩО ТЕ Е СТРАХ ДА ДОЙДЕШ В ПЛЕВЕН, ДА ВИДИШ НАРОДНАТА ЛЮБОВ? ИЛИ СИ НИ СЪРДИТ, ЧЕ НЕ ТИ ГЛАСУВАМЕ ЗА ***, ДЕТО НИ СПУСКАШ ОТГОРЕ? АМА ДА НЕ ЦЪФНЕШ НАЕСЕН, ТОЧНО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, НА ОТКРИВАНЕТО НА НОВАТА "НЕМСКА" МАНИФАКТУРА ЗА ВРЪЗВАНЕ НА КАБЕЛИ, ДЕТО ЩЕ ДАВА ГОЛЯМАТА СУМА ОТ 700 ЛВ ЗА ЗАПЛАТА?
34
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рекордно ниска безработица!!!!!!!!Да плачеш ли да се смееш ли?Ми те работарите избегаха по чужбина ве,некадърници.И то благодарение на 10 годишното ви управление.Не само кунките ви ами и мозъците ви са заверени в онова ви място дето не го огрява слънцето.Че ви видиме,кога секнат евр(ейските)опейските подаяния.Тогиз че ви лъснат голите ***,като *** на месечина.
33
1
 
29
 
! Отговори
мак преди 4 години
Не ви ли се др...йфа от поредното самохвалство? Дал бил, от бездънния си джоб сигурно. Безработицата намалява, щото и населението намалява, а за чутовния износ защо не се похвали, какво точно изнася България. Фризери за ескимоси, може би. Всеки може да каже, че еди кое се увеличава или намалява, според зависи.