Рози за новата шефка на ЕК на българска земя. Тя: Просперирате!

Борисов: Не бива да се спекулира с ресори
Обновена: 29 авг 2019 16:27 | 29 авг 2019 15:45, Веселина Йорданова
366

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Виждам държава, която просперира. Това каза новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която е на посещение в България.

Визитата е част от консултациите, които тя провежда с лидерите на държавите-членки на ЕС преди представянето на пълния състав на новата Комисия за одобрение пред ЕП.

Още по темата
Тук съм, за да слушам много внимателно какви са вашите приоритети, вашите очаквания. Ние в Европа можем да успеем само, ако обединим усилията си, посочи тя на брифинг с премиера Бойко Борисов в МС.

Новата шефка на ЕК каза още, че отдава голямо значение на приноса на източноевропейските държави в ЕС. Тя акцентира на предизвикателствата пред Европа, като изброи - дигитализацията, демографските проблеми, сигурността, миграцията.

По думите й важно е да се инвестира в дигитализация и образование, защото младите хора са бъдещето. Урсула фон дер Лайен посочи, че у нас това се прави и изтъкна добрите ни макроикономически показатели.

Сигурна съм, че ще се намерят прекрасни решения за съществено важен портфейл, заяви тя.

Урсула фон дер Лайен посочи, че очаква с нетърпение да продължи доброто сътрудничество с премиера Бойко Борисов и българския еврокомисар.

В настоящата ЕК Мария Габриел отговаря за "Цифрова икономика и цифрово общество". Тя е номинирана от правителството и за следващ еврокомисар.

"Не бива да се спекулира с ресори, какво сме се договорили и какво искаме", коментира пък премиерът Бойко Борисов. Наскоро той даде да се разбере обаче, че страната ни иска "модерен" ресор като дигитализацията.

С удоволствие бихме работили за това, изтъкна Борисов и допълни, че са важни хората и инвестициите от страна на западните държави в квалификация и образование в страните от Централна и Източна Европа и на Балканите.

Двамата ще проведат работна среща в Министерския съвет, на която ще обсъдят различни теми от европейския дневен ред и от световната политика.

През юли тази година Европейският парламент избра Урсула фон дер Лайен за бъдещ председател на Европейската комисия. Тя е първата жена, избрана за председател на Комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
18
 
! Отговори
Bob преди 4 години
Тя: Проституирате! Браво!
34
14
 
3
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
В София вече има небостъргачи, въпреки че не ми харесват като идея. И се строят още, ремонти из цяла България, нови булеварди, София вече е зелена, идват туристи от цял свят, българи си позволяват да пътуват из цял свят. Има миграция- руснаци бягат от мизерията и идват в България.
33
11
 
2
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Германия е велика, еврото стабилно!!!Германия може да ви шари европари, до като свят светува, защото немската икономика е извънземна!Ако искате си ги влагайте в чупени булеварди, ако искате в стадиони за световно като в Костенец, ако искате в къщички за гости, ако искате в магистрали на вълни, пари има действайте и се развивайте, хората са ви дали свобода , вие да прецените какво има приоритет за икономиката и държавата!!!Агент Върджил Мумбайк!ЦРУ!!!
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом като просперирате, яжте пасти.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕС форевърА най-много просперираме в "свобода на словото"! Там просто бием всички.
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми да дойде в с.Прогрес тогава да живее.То прогреса тука е голям . Автобуси 2-пъти месечно по един.Магазини няма ама си пазариме онлайн събираме се от селото всички за безплатна доставка.Ток де има де няма вода от реката бол.Да заповяда
29
8
 
5
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 4 години
Браво на шефката на ЕК, благодарим за комплиментите. Но което си е истина, така е. Ние просперираме, през последните 10г. сме стабилни и въпреки лошото наследство растем. Благодарим за признанието.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ превърнаха България в третия свят! Долу герберската диктатура и африканския просперитет!Ще търпите, иначе "ша ва тъпчем" като дрът тракторист загоряла колхозничка.ВЕЧНА СЛАВА НА БОРИСОВ!Бог живот и здраве да му дава!
27
26
 
0
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
IT, Банки, земеделие, строителство, магистрали, хотели, фармацевтични компании, автомобилен клъстър. Като се движиш по Тракия виждаш колко фабрики и заводи са се нароили в пловдивско. Българите вече имат 60 милиарда само в депозити, отделно са другите инвестиционни продукти.
26
0
 
21
 
! Отговори
Един от народа преди 4 години
Ай, сиктир!
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕС форевърАма дрУгарЮ....как "никога вече с роССия"????? Та нали ще строите белеНЕ, пАтоци, хЪбчета, лодки и платноходки с ....разззия?!?!?!Пък и вожда ви подари на ***.лер собачка!
24
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просперираме защото сме стабилни благодарение на мъдрото управление на Генерал Борисов.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да каже на Урсула VW да идва в България, е това е приказка, много ни дреме кой ще бъде комисар на дигитализацията!
22
1
 
21
 
! Отговори
??? преди 4 години
Абе таз надрусана ли е слязла от самальота?
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бързо разкриха хакерите и сега ще си понесат наказанието! Това е постижение, а инак да ти хакнат напа не е чак такава новина- всеки ден хакат къде по- големи и сложни неща! Така, че трябва да го искаме този ресор!!
20
16
 
3
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
Просперира във всичко. Ще просперира още повече, но червените сектанти русофили само ни дърпат назад с предателството си. Никога вече с Русия.
19
18
 
1
 
! Отговори
Тойота преди 4 години
Богатата ГЕРМАНИЯ ще ни спаси от нисшата османо-мюс расаВеликата Германия на Бойко и СаксКобурготски на два пъти разгромява низсишите мюсюлмански джихадисти в биткате при Поатие на запад и битката при Виена на изток и спасява ЕвропаЛошият Руски световен полицай и лошият английски световен полицай непрекъснато им пречат да помогнат на християните в Османската империяНямаше ли го германския план за колонизиране отвътре на Османската империя нямаше да го има и възраждането на християнит в нея
18
2
 
26
 
! Отговори
аналог преди 4 години
Немската Цецка Цачева похвали Боку ***.
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дали и е изпял на ушенце "Една българска роза"?
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи срещата е минала според очакваното.