Манолова била добър омбудсман, а Борисов й помагал най-много

Каквото поискала - го получила, Борисов пита как е била репресирана
Обновена: 3 сеп 2019 12:56 | 3 сеп 2019 10:30, Камелия Цветанова
240

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов се похвали, че никой не е помагал на омбудсмана Мая Манолова повече от него.

"През целия ѝ мандат на омбудсман, въпреки съпротивата в ГЕРБ и парламента, Манолова поиска стотици милиони за хората с увреждания, които ѝ бяха дадени. Тя идваше често и много пъти при мен и министри", коментира той.

Още по темата

Според него отдавна е било ясно, че Манолова ще се включи в кметската битка наесен.

Бойко Борисов заяви още, че единствената му претенция към Манолова е за нейното изказване, че е "репресирана от държавата“.

"Няма как държавата да те репресира, когато всичко, което искаш, ти се случва", заяви той.

Премиерът отсече, че ГЕРБ са поемали законовите инициативи на Манолова като омбудсман.

"Като омбудсман Мая Манолова се справяше добре, не съжалявам че съм я взел. Мисля, че за държавата е било добре и не съжалявам", допълни още Борисов.

"Фандъкова с право ми се сърди, че е идвала много по-малко при мен и много по-малко съм й помагал", каза той.

"ГЕРБ искаше да отмъсти на Манолова за Костинброд, имаше цялата власт да го свърши, аз не позволих", сподели още той.

Манолова беше в основата на т.нар. Костинбродска афера на парламентарния вот през 2013 г., когато в деня за размисъл в националния ефир на една телевизия беше огласено, че са отпечатани 400 хил. над разрешените по закон за гласуване бюлетини, които били разпределени по градовете Благоевград, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Кюстендил, Шумен, Варна, районни избирателни комисии и за Министерството на външните работи за имащите право на глас български граждани в чужбина.

Според Борисов заради тази манипулация ГЕРБ загуби проценти от гласовете на избирателите.

"Аз се подстригвам сам и мога пред вас да го демонстрирам. Прическата ми е толкова елементарна, за съжаление. Много искам да има фризьор, но няма какво да ми фризира", каза Борисов по повод обвиненията, че той е пратил хора да следят Манолова, докато се фризира.

Премиерът изрази надежда Мая Манолова и кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова да проведат коректна кампания и призова БСП също да участват в битката, а не "да се крият" зад кандидатурата на досегашния обществен защитник.

ГЕРБ и СДС застават зад настоящия кмет на Монтана Златко Живков за 6-и мандат. Това обявиха лидерите Борисов и Румен Христов.

Надявам се, както е било и досега, на категорична победа на първия тур, заяви самият градоначалник, който е най-дългогодишният в цялата страна. Той е и трети мандат представител на България в Европейския комитет на регионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
6
 
20
 
! Отговори
Истината преди 4 години
ББ много обича да помага с държавни пари. А за хората с увреждания направо си беше необходимост, но хората с истински увреждания, а не тези които точат за пари.
131
7
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До СТРАНДЖАТАтакива глупости драскаш,че на човек му става обидно да присъства тук,в компанията,в която пръскаш глупотевините си..
130
6
 
14
 
! Отговори
Край преди 4 години
ББ пропуска да направи ММ кмет. Хем ще го слуша после хем ще спечели изборите.Фандъкова е нищонеможеща и нищонезнаеща женица дето трябва да си гледа внуците.
129
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ нямат алтернатива!
128
22
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Струва ми се, че Манолова малко избързва... - не може цял живот да си бил в л***йната и да излезеш чист след две годишни популистки изказвания...
127
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дясната лента е правена от Царчето и Станишев. 2008 г.
126
3
 
8
 
! Отговори
Аман от драскачи ! преди 4 години
Глупости! Манолова отказа да даде на Конституционния съд грубата дискриминация на държавните служители, когато ги оставиха само на една инстанция по дисциплинарни дела. В същото време за магистратите и за всички по Кодекса на труда се запазиха две инстанции по такива дела. Всичко е за пред медиите.
125
16
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
На първата седалка и нищо не видяла... - значи знае как да прикрива и да се прави на улава... - ясно е какъв кмет ще бъде...
124
5
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До СТРАНДЖАТАвнимавай какво пишеш!..Чорбаджията ти обърна листото,не върви срещу него!
123
23
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Със служебния автомобил - на фризьор, а щеше да ползва градския транспорт... - и нищо не видяла и не разбрала от катасърофата... - е как ще ставаш кмет *** какооо - като си сляпа...
122
6
 
33
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
айдее..Запя другата песен..Селския хитрец като видя,че Манолова има голям шанс да измести държанката му,започна със хвалбите..Селски номера..Че даже искал бсп да предложат техен кандидат,та така да се отнемат гласове от Манолова.ех,селянио,селянио!...
121
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странджа..София няма да " червена"! Просто ще е друг кмета! Това е..-:) Стига и толкова на Фандъчката!
120
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поздравявам г-н премиера с песента "Гладен" на Хазарта
119
17
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Всички негласуващи ще се юрнат кум урните под угрозата червен кмет да оглави европейска и демократична София... - няма риба, няма гъби - няма червен кмет...
118
8
 
12
 
! Отговори
Социалист преди 4 години
Прическата на г-жа Манолова е класи над прическата на Фандъкова, Фандъкова изобщо ходи ли на фризьор! А г-жа Манолова всеки ден в 10 часа я вози шофьорката и на фризьор, защото г-жа Манолова е класи над Фандъкова. Победа за г-жа Манолова!
117
7
 
22
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Един посредствен пожарникар не може да помага на блестящ юрист какъвто е другарката Мая !!!
116
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви менте магистрали направи тоя бе! Всички се бутаме да караме в лявата лента, защото в дясната колата ти ще се разпадне от тънкия изкривен асфалт! Това е огромна предпоставка за смъртоносна катастрофа!
115
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По добре да остане Фандъкова ако Манолова е алтернативата!
114
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не пускай лисицата в кокошарника дори и да се е цанила монахиня." Мутренско мафиотското управление в България толкова много години означава, че отдавна лисицата се е наместила в кокошарника.
113
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова е класа над Фандъчката. Друг е въпросът, че най-добре за кмет да си е асъл софиянец.