ГЕРБ: Президентската институция е най-непрозрачна

Тома Биков коментира работата на Румен Радев
Обновена: 4 сеп 2019 21:48 | 4 сеп 2019 20:42,
111

Депутатите очакват осмата сесия на 44-ото Народно събрание да бъде тежка. Новият политически сезон беше официално открит. Новата пленарна сесия започна под знака на предстоящите местни избори.
Още по темата

Радев с тревога: Времето за промяна изтича, както "изтичат" и младите

Президентът Румен Радев се обяви за отчетност на премиера пред парламента всеки месец. Той отново отправи остри критики към властта от трибуната на Народното събрание.

"Този акт на идване в парламента заслужава адмирации. Аз се надявам това да се превърне в традиция, защото в противен случай ще остане впечатление, че е участвал в предизборната кампания. Смятам, че би била една добра традиция президентът, който и да е той, да идва в парламента, за да види каква е атмосферата, защото тя е по-различна от това, което се вижда отстрани", коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков  в "Денят ON AIR".

Той определи нападките на президента за липса за прозрачност в НС като неоснователни. По думите му всичко, което се случва там, става пред очите на хората.

"Най-сериозната непрозрачност е в президентската институция. Защото ние разбираме от прессъобщения за всички решения на президента. Там няма брифинги и пресконференции", изтъкна Биков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му президентът е посочил редица проблеми, но решението, което е предложил - премиерът да се отчита пред парламента всеки месец, не е достатъчно, за да ги реши.

Депутатът от ГЕРБ коментира и предстоящите местни избори в столицата.

"София е най-символният град. Може би резултатът там ще предопредели символния победител. Вижда се, че тук ще има истински двубой между Фандъкова и Манолова", коментира той.

Според него заявката на Манолова за изборите звучи сякаш влиза в битката не за да решава проблемите на града, а да води борба срещу системата в лицето на властта.

Днес инициативен комитет издигна официално кандидатурата на бившия омбудсман. Той е съствен от общо 65 членове.

"Там виждам знаци в различни посоки - не са много хората, които са известни в този комитет, но за мен влизането на Криско и Анелия издава една ценностна ориентация, неподходящата за кмет на София", коментира Тома Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е несериозно. Да се каже, че някой който е избран мажоритарно с гласовеет на 2 милиона българи работи непрозрачно, при ограничените му правомощия и при огромвият му рейтинги, при положение че парламента се радва на 8 процента рейтинг одобрение, а Герб - на 400 000 души подкрепа е несериозно.
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надявам се този път мафията Герб да се сгромоляса !
59
0
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Тоя Пухчо,Биков, кога се научи да кара аероплан, тогава да се обажда !А другио разбирач,Антон Тодоров, що обади по въпросо ???
58
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А "усвояването" на еврофондове от ГЕРБ прозрачно ли е ?
57
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ще гласувам за ГЕРБ
56
5
 
15
 
! Отговори
ТОЗИ... преди 4 години
АБЕ БИКОВ ТИ ЗАЩО НЕ ОТИДЕШ ДА СИ ГЛЕДАШ КУКЛИТЕ В КУКЛЕНИЯ ИЛИ И ТАМ НЕ СТАВАШ ЗАЩОТО АКО НЯКОЙ ТЕ НАРИЧА ПОЛИТИК ЗНАЧИ Е НАЙ ГЛУПАВИЯ ЧОВЕК ДОРИ НЕ МОЖЕШ ДА ГОВОРИШ С ЕЗИКА НА ПОЛИТИКА КАКВОТО ТИ КАЖАТ ДА ГОВОРИШ ТОВА СЕ МЪЧИШ ДА КАЖЕШ НО ЯВНО НЕ ГО РАЗБИРАШ И НЕ СЕ ПОЛУЧАВА - АМАН ОТ ТАКИВА ПОЛИТИЦИ
55
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГРОБ е мафия !
54
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е радко пръдлето Какво е свършил в президенството ???
53
14
 
5
 
! Отговори
Радев за смях... преди 4 години
Нашият прецедент не бил червен, а само Румен...
52
5
 
19
 
! Отговори
Pilot до пигмей преди 4 години
Не може да става изобщо за сравнение , Президента е мъж и то голям , а този е *** !
51
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бюлетините са напечатани в излишъкНапрееед към урните народе пр0ст :-))))Къв беше онзи синдром, където заобичваш човекът който те е .......Стокхолмски ли беше?От как падна бай ни Тошо и го наследи охранителя Б.Б.България цъвти та се пука
50
7
 
24
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Този се смята за един от умните в ГЕРБ, но сравнвне с Президента е пигмей!
49
3
 
23
 
! Отговори
ГЕРБ-БКП преди 4 години
Ами тези ,,прозрачните ,,защо крият ,къде отидоха изтеглените 40 милиарда заеми ?
48
2
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
ГЪРБавите ,така са си скрили Партиините книжки ,че им стърчат от джобовете .Особенно на ЧервеноГерберя от Банкя ,най много стърчи от задният джоб.
47
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е..врейн ! Ч.фут ! Какво може да искате от такъв ? Фурна.джииска лопата . БСП- СДС-затвор -Тиква -ГРАБ.
46
3
 
20
 
! Отговори
ЧУМАТА ГЕРБ преди 4 години
Тия ,Чумавите ,като са прозрачни ,защо си крият Партиините книжки ,дълбоко във вътрешните си джобове ? Да ги покажат ,прозрачните !
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bikov s bkp roda agresiram sloben savesliv parvenu
44
2
 
7
 
! Отговори
наблюдателен преди 4 години
малий ганиел как му се натяга аха да го онади още в студиото
43
26
 
5
 
! Отговори
Радев-празнодумец преди 4 години
Радев е празнодумец храбър. Празни приказки, безмислени пожелания в комунистически стил другари дайте да дадем и след 3 години президенстване (празнодумстване) няма нищо полезно и смислено свършено от него за България. Вместо да вървим напред избрахме най-слаабият президент досега и се връщаме много назад към времената на бай-Тошо. Много жалко...
42
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много бързо им свършиха отпуските на гербаджийските подложки! Представете си колко ще е гот, ако се разкарат от живота ни!!!