ГЕРБ: Президентската институция е най-непрозрачна

Тома Биков коментира работата на Румен Радев
Обновена: 4 сеп 2019 21:48 | 4 сеп 2019 20:42,
111

Депутатите очакват осмата сесия на 44-ото Народно събрание да бъде тежка. Новият политически сезон беше официално открит. Новата пленарна сесия започна под знака на предстоящите местни избори.
Още по темата

Радев с тревога: Времето за промяна изтича, както "изтичат" и младите

Президентът Румен Радев се обяви за отчетност на премиера пред парламента всеки месец. Той отново отправи остри критики към властта от трибуната на Народното събрание.

"Този акт на идване в парламента заслужава адмирации. Аз се надявам това да се превърне в традиция, защото в противен случай ще остане впечатление, че е участвал в предизборната кампания. Смятам, че би била една добра традиция президентът, който и да е той, да идва в парламента, за да види каква е атмосферата, защото тя е по-различна от това, което се вижда отстрани", коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков  в "Денят ON AIR".

Той определи нападките на президента за липса за прозрачност в НС като неоснователни. По думите му всичко, което се случва там, става пред очите на хората.

"Най-сериозната непрозрачност е в президентската институция. Защото ние разбираме от прессъобщения за всички решения на президента. Там няма брифинги и пресконференции", изтъкна Биков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му президентът е посочил редица проблеми, но решението, което е предложил - премиерът да се отчита пред парламента всеки месец, не е достатъчно, за да ги реши.

Депутатът от ГЕРБ коментира и предстоящите местни избори в столицата.

"София е най-символният град. Може би резултатът там ще предопредели символния победител. Вижда се, че тук ще има истински двубой между Фандъкова и Манолова", коментира той.

Според него заявката на Манолова за изборите звучи сякаш влиза в битката не за да решава проблемите на града, а да води борба срещу системата в лицето на властта.

Днес инициативен комитет издигна официално кандидатурата на бившия омбудсман. Той е съствен от общо 65 членове.

"Там виждам знаци в различни посоки - не са много хората, които са известни в този комитет, но за мен влизането на Криско и Анелия издава една ценностна ориентация, неподходящата за кмет на София", коментира Тома Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
23
 
1
 
! Отговори
Болсонаро преди 4 години
Глаувайте за Фандъкова, за ГЕРБ! Стратегията на ГЕРБ решава проблема на Европа с ***, като ви произвежда ток с него. А БСП горят само въглищата за производство на ток, ограничават развитието на икономиката, не използват ресурсите рационално, ще вкарат икономиката в репресия. За да отваряте интернет, да готвите, да карате ел. тротинетки, през зимата да се топлите, искате ток, нали така. Послушайте разума, гласувайте само за ГЕРБ и за по-високи производствени мощности!
20
3
 
38
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Мачкай, Радев, народа е с теб, ти си 110% прав в изказванията си!А щом герберите вият на умряло-1000 пъти си прав!!!
19
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се спори с гербаджия е безполезно,защото са тапи гато газ и нищо не схващат.Оставете ги да си драскат тапотиите и не им отговаряйте,защото няма да ви разберат.
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех и ти, Биков!След Слави, време беше и за Криско, за Анелия,после Азис,после Дупарата....Всичките ще отвоюват София,жална ни Майка!
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Крадев" с тая заплатка има да работи 100 години,та да стигне вашия милиардер.По-скромно,моля.А и оня каза,че няма да е на власт до 3030г,но иска до 2030-та.Ех,да можеше мумее да управляват...
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като Плевнелиев доброволно предаде на гербаджиите властта на президента да назначава съдии вече тази институция трябва да се закрие и за говорител да се назначи гологлав и дебел индивид.
15
1
 
26
 
! Отговори
V преди 4 години
А що не давате че според данс ТЕЦовете на Ковачки са -ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ ??? Само в тоя сайт НЕ СА .Що тъй ??? герб е заплаха за националната сигурност ;) Трябва вече да си ходят и герб и другите американски партии в България защото са заплаха за националната сигурност ;)
14
1
 
30
 
! Отговори
ай сик преди 4 години
И ко ся,чешкият прецедент каза,че фолксвагените ше се праят в Турция...Никой не ви бръсне за слива ,ва.Само ви пускат заробващи заеми ,а не разрешават нищо да се прави.Чупка,майна смотана!
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ж.Е.Л.Е.В, първия президент на демокрацията е цензурирана дума? Нямам думи.
12
8
 
37
 
! Отговори
прост човечец преди 4 години
А ГРОБ са толкова прозрачни, че вече всички виждат липсата им на мозъчни клетки!
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема не е в прозрачността. Още от Желев насам, тя не генерира инициативи, а го играе медийно консултантска. Всяко недорасло гущерче иска да се изживява като държавник, а стига до ниво консултант.
10
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От президентската институция нищо не завииси за развитието на държавата и икономиката. При вето на закон на помощ на ГЕРБ и ОП притичва патерицата ДПС.
9
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този *** и другия Харизанов по цял ден са на колене и бранят шефа си. Жалки и смешни.....
8
20
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Прозрачно е раболепието му към руския поп Киро Гундяев и ген. Решетникав...
7
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направи добро, поискай оставката на резидента.
6
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив!Гербаджии са оплескали до ушите във всякакви престъпления и излизат данните им всеки ден, колкото и да се мъчат да ги крият.За 10 години унищожиха всичко в държавата!Цялата армия подмазвачи са в готовност и ще грачат до изборите пак, иначе вожда им ги отстранява по един или друг начин......
5
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боковистите завидяха на терасите в президентството
4
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов за речта на президента: Маса глупости.
3
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя още ли е от ГЕРБ или пак смени партията.
2
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
президенстака институция е болшевишка институция в България.подстрекават към бунт, насилие и сеят страх и негодувание към властта.