Патриотите искат минимален доход от 346 лв. за пенсионерите

Симеонов: Скокът на пенсиите е част от предизборната програма на ОП
124
Патриотите искат минимален доход от 346 лв. за пенсионерите
Архив: Булфото

Държавата да гарантира минимален доход от 346 лева, колкото е границата на бедността в момента, на всеки възрастен с пенсия за трудов стаж. Това предвижда закон на Обединени патриоти за защита на интересите на възрастните хора.

По разчети на патриотите това ще струва на държавата половин милиард лева годишно.

Сега има пенсия от 209 лева и заради това пенсионерите трябва да получат помощ от държавата, коментира Александър Сиди.

Според Искрен Веселинов достигането на сумата от 346 лева може да стане на три стъпки - през следващата година да се достигне 30%, на втората година – 60, а на трета вече да е 100%.

Той допълни, че то този начин няма да се налага пенсионерите да кандидатстват за различни социални помощи и така ще отпаднат и доста административни разходи.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов припомни, че скокът на пенсиите е част от предизборната програма на ОП и законът е в тази посока.

Освен държавата да гарантира минимална издръжка на пенсионерите, в подготвения от патриотите закон е заложено да има и съвет на старейшините по места, който да защитава интересите на възрастните хора пред властите.

Според патриотите този закон е първият, който ще защитава правото на възрастните да водят нормален, достоен живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Патриотите искали?!Нечувана наглост.Толкова години във властта като патерица на оня, който купи таралясници за 2.2 млрд. Защо не нястояваха тези пари да се дадат на народа, ами сега се сетили за пенсионерите точно преди изборите?
23
8
 
3
 
! Отговори
До викащия преди 4 години
Кажи откъде да се вземат пари за пенсии? Предлагаш минимална пенсия от 420 евро. Пари откъде?
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свободни места за работа има колкото щеш, кандидати за тях няма, особено млади. Основната причина са мизерните заплати. Пенсионерите затова работят след пенсиониране - защото пенсиите им са също така мизерни, а пенсии плащани от мизерни заплати са също мзиерни.
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъжното е, че в България отдавна има недостиг на работна ръка и ако не са пенсионерите, които все още могат да работят, направо сме загинали като държава. Гледам при мен как е. От над 20 години в групата, където съм аз сме около 14-15 човека и има поне 5-6 свободни места, при обща численост 20 човека. Хората одъртяха, някои започнаха да получават и пенсия, но поработиха още няколко години и добре, че го направиха - желаещи да работят няма. На други места е същата работа с други специалности.
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще искат преди изборите, след изборите ще забравят.Днес да внасят закона и да го приемат. Или да излизат от управлението и нови избори.Телевизионните измамници трябва да бъдат съдени, както телефонните измамници. Лъжат едни и същи хора заради материални облаги. След изборите да се осъдят всички телевизионни измзмници, които са лъгали и мамили, за да спечелят пари и постове.
19
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Счети,как от къде,всеки месец ,ми удържат,по 67лева пенсионни осигуровки,къде отиват те,след 10години трябва да се пенсионирам,ко прайме тогава.
18
1
 
19
 
! Отговори
EXPERT преди 4 години
ОЩЕ ЧАКАМЕ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ 300ЛВ КАЗАХТЕ ГОЛЯМА ЛЪЖА.СЕГА 346 ОЩЕ ПО ГОЛЯМА ЛЪЖА.ВНЕСЕТЕ ВЕДНАГА ЗАКОНА ДЕ ДО ИЗБОРИТЕ ГО ГЛАСУВАЙТТЕ.АКО И СЕГА ЛЪЖЕТЕ НАЕСЕН И 1% НЯМА ДА СЪБЕРЕТЕ.
17
1
 
20
 
! Отговори
бай х преди 4 години
цялата държавна администрация е пълна с изпращяли пенсионери на заплата, същото е и в бан , полицията , армията ... половината не правят разлика между компоти и компютри трябва след пенсиониране /20 заплати при полицаите / и да няма право да работи в държавна структура ... затова и младите / техните,деца внуци / нямат работа
16
3
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
(продължение)Ти и сега е така с тази минимална пенсия от 209 лева, но така уравниловката обхваща доста по-малко пенсионери, примерно 20% от пенсионерите. Прнципно е вредно да има минимален размер на пенсията, защото така се насърчава укриването на доходи и неплащането на осигуровки и данъци. Плащаш или не плащаш осигуровки, все минималната пенсия ще взимаш. Това предлагат псевдопатриотите.
15
2
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Ако пенсиите са само от осигуровките на работещите, средната пенсия ще е около 250-300 лева. В това е проблемът - укриват се доходи и не се внасят осигуровки, после плач, че пенсията малка. Ами малка ще е, като само от работодателите всеки месец се губят десетки милиони от невнесени осигуровки заради укриване на доходи. Това, което предлагат псевдопатриотите е много вредно. Те предлагат изравняване на най-ниските пенсии на някаква сума, в случая на 346 лева, което ще обхване 60-70% от пенсиите.
14
1
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Нещо яко си се объркал. По 500-600 лева може да ти искат сега за пенсия, само ако си самоосигуряващ се и то на голяма сума. При 3000 лева, което сега е максимума, ти искат 594 лева, при 2525 лева ти искат 500 лева, но ако те осигурява и работодател, повече от 263,40 лева не ти искат. При това тези, които са се оисгурявали на такива суми, сега получават таванът на пенсиите от 1200 лева, а определената им пенсия е над тавана. С годините също яко си се объркал, но карай да върви.
13
1
 
8
 
! Отговори
А защо не преди 4 години
След 20г.И дотогава все патриотите на власт.
12
1
 
15
 
! Отговори
Да бе... преди 4 години
След 3-години 346лв ---те до тогава ще са умрели от глад и кой знае колко ще са се вдигнали цени на храна ток и прочи е това е пълен БЛЪФ..който иска да им вярва на тези добри хора тъпкани с хубави обещания за светлото бъдеще ! Представятели си каква мечта е това след 3-год 346--ТА дори на минутата да направят социалната пенсия 346 лв това при този стандарт е гиноцид !
11
0
 
19
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 4 години
ЦИРКОВЕТЕ НА ТЕЗИ АРТИСТИ ЗАПОЧНАХА....ОЩЕ ЕДНО ОТКРАДНАТО МАНДАТЧЕ...КОЙ ТИ ГО ДАВА...ТОЗИ ЩЕ НИ ОБЕЩАЕ ...СВЕТА...
10
1
 
22
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
Спират помощите на *** и ги раздават на пенсионерите - оттам ще дойдат парите. Да не говорим ,че раздутата държавна администрация не плаща 1лв удръжки - ето ти още една идея.
9
0
 
23
 
! Отговори
az преди 4 години
дойдоха избори и се почнаха разни обещания , които ще се забравят още на другия ден и така до следващите избори.
8
5
 
7
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Абсолютно подкрепям необходимостта от увеличение на пенсиите, обаче как и откъде ще дойдат тези пари, след като бюджета на ДОО има постоянен дефицит от около 4,50 милиарда лева, който се покриват от данъците на всички данъкоплатци ? Единствения вариант, който виждам аз при настоящата политическа върхушка е ново увеличеине на осигуровки и данъци, а май народа не е склонен на ткава стъпка. Така че, откъде ще дойдат тези пари ?
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарите окрадоха не само пенсионният фонд,но и цялата държава,както и спестяванията на хората чрез хиперинфлацията и " лоши" кредити,когато един щ.долар струваше 3000 лева.Парите на обикновените пенсионери са в днешните червени олигарси тип ала Банев и сие.
6
18
 
4
 
! Отговори
Паоло куелю преди 4 години
България може да се оправи и пенсиите да се повишат само ако приемем няколко милиона мигранти от Африка и Азия, само така има шанс да живне малко тая умряла територия.
5
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия обединени ид...ти нали обещаха 300 лева пенсия, какво стана с това обещание, нали са в управлението?Обещаното не е като даденото, така че нищо не им пречи да обещават, защото едва ли ще го изпълнят.Да не би да идват избори, че пак обещават?!