Патриотите искат минимален доход от 346 лв. за пенсионерите

Симеонов: Скокът на пенсиите е част от предизборната програма на ОП
124
Патриотите искат минимален доход от 346 лв. за пенсионерите
Архив: Булфото

Държавата да гарантира минимален доход от 346 лева, колкото е границата на бедността в момента, на всеки възрастен с пенсия за трудов стаж. Това предвижда закон на Обединени патриоти за защита на интересите на възрастните хора.

По разчети на патриотите това ще струва на държавата половин милиард лева годишно.

Сега има пенсия от 209 лева и заради това пенсионерите трябва да получат помощ от държавата, коментира Александър Сиди.

Според Искрен Веселинов достигането на сумата от 346 лева може да стане на три стъпки - през следващата година да се достигне 30%, на втората година – 60, а на трета вече да е 100%.

Той допълни, че то този начин няма да се налага пенсионерите да кандидатстват за различни социални помощи и така ще отпаднат и доста административни разходи.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов припомни, че скокът на пенсиите е част от предизборната програма на ОП и законът е в тази посока.

Освен държавата да гарантира минимална издръжка на пенсионерите, в подготвения от патриотите закон е заложено да има и съвет на старейшините по места, който да защитава интересите на възрастните хора пред властите.

Според патриотите този закон е първият, който ще защитава правото на възрастните да водят нормален, достоен живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очевидно българите не притежаваме капацитет да администрираме държава! Само се мъчим като кучета, поколения наред. Казвам го със съжаление, но не виждам смисъл да си затваряме очите пред фактите.
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тогава да се присъединим към Гърция, те знаят как става така, че да дават нормални пенсии! Защо ни е тая държава? Само да ни рекетира?
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По добре на Социални в Германия от колкото на Пенсия в България
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Кажи откъде да се вземат пари за пенсии? Предлагаш минимална пенсия от 420 евро. Пари откъде?"Работодател, който не може да се организира така, че да плаща нормални заплати, не заслужава да е работодател!Също така, държава, която не може да си позволи да плаща нормални пенсии, не заслужава да съществува!Не ме интересува как ще го направи!
40
1
 
10
 
! Отговори
750 евро Социални преди 4 години
750 Евро са Социалните в Европа какво предлагате бе в Парламента , с таа пенсийка ще имрат от глад Пенсионерите , айде ГЕРБ и Патриотите с еднопосочен билет за южна Африка
39
2
 
9
 
! Отговори
До 46 Бобчо преди 4 години
Младите в това отношение са неумни. Казват си, аз за какво да внасям осигуровки, като я доживея, я не до пенсиониране, а и има време, по нататък ще му мисля, Да, ама се оказва, че време няма и когато вече не може да работи, остава на улицата и рови по кофите. Ако не внася здравни осигуровки пак може да има проблеми, но когато човек е млад, той не мисли за това. Осъзнава, че много е сбъркал, когато вече е късно.
38
1
 
15
 
! Отговори
ПЕНСОНЕР преди 4 години
Гнусни са от ВМРО - искат пак да продават Паспорти на Ислямски Терористи .Защо не искат Справедливост - НОИ плаща Пенсии на Пенсионери по това колко са внесли като Осугуровки от Договори с Държавата ???Защо не искат Ревизия на Депутатските Пенсии - всеки Депутат взима по 5 000 лева Пенсия ???
37
2
 
10
 
! Отговори
TOP SECRET преди 4 години
Така наречените Патриоти са Патерицата на ГЕРБ , само да напомня на тези същите че в България заплащане на час 1,72 Евро а в Германия 9 Евро , каква е таа Пенсия за Бездомници дето предлагат теа Мошеници
36
2
 
9
 
! Отговори
4 преди 4 години
Айдее , пак започват с кьорфишеците !Ама на тези и следващите избори ще дадем малко почивка на патреотити ,че много се изтощиха от лъжи и кражби !
35
3
 
5
 
! Отговори
Бобчо преди 4 години
Май ни е нужен един див, бесен капитализъм за да се оправим и поизчистим от батаците. Плаща се бруто заплатата, няма осигуровки, частна лекарска помощ, частни пенсионни фондове и т.н. Който иска да си внася, да се осигурява за здраве, пенсия и пр. социални услуги. А няма да мре.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
преди 2 г. ги направиха 300 та сега 346 , пак почнаха със старите номера
33
4
 
3
 
! Отговори
Мм преди 4 години
Браво на патриотите .Важен закон който със сигурност ще се приеме , предвид че след изгонването на Сидеров тежестта им в управляващата коалиция стана още по голяма.
32
1
 
9
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Има ромки които са със пенсия защото са родили повече от 8 деца! С нула дни трудов стаж, с нула платени данъци те паразитират на гърба на работещите и, то само защото са изцвъкали 8 бъдещи подобни на тях индивида! Ето там е проблема! Че имаме 2 мил. здрави, прави, мързеливи, неработещи, неплащащи данъци индивиди с отрицателен принос за обществото! Там са парите за високи пенсии! Как ще стимулирате мен 30 годишния да плащам по 600 лева ( осигуровките които плаща работодателя пак аз ги изработвам)
31
1
 
19
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Стига де. Преди ни излъгахте с 300 лева минимална пенсия, сега само 346. Не става, трябва да ни излъжете поне с 600.
30
2
 
12
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Абе лъжепътретоти - елементарно си е, ама и за толкова не ви стига мозъка!ИНДИВИДУАЛНИ ПАРТИДИ!!! Колкото си внасял, толкова взимаш! Да се онаследяват в пълен размер! Тогава хората ще почнат да се осигуряват на реалните си доходи и пари ще има! Освен това - всеки без трудов стаж = без пенсия!!! Които е работил да има, които не е да се оправя! Да е мислил на време какво, как и защо!Така ще се оправят нещата! А не сега да крадете от работещите за да изхранвате 2 мил. роми,а пенсионерите в мизерия
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вече 2ма от паспортната сага са получили инфаркт...каквото и да искат вмро не е свързано с доброто на държавата и гражданина
28
1
 
13
 
! Отговори
Гришо преди 4 години
Тея си мислят, че пенсионерите не са си пили гинкобилобата и ще им се вържат за втори път
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
28, не хитрувай! На практика става така. При обща численост 20 човека има поне 5-6 свободни места, защото свободните работни места се пазят в тайна, а парите, предназначени за тях във фонд работна заплата, се разпределят между работещите 14-15 човека, като шефът взема лъвския пай. Ако не съм прав, дай координатите на групата, да видиш дали няма кандидати.
26
1
 
9
 
! Отговори
смирен депутат преди 4 години
Оставете ги тия пенсионери,трябва да се мисли за рязко вдигане на депутатските заплати ,че с 4 хилки как са връзва двата края,трудно нали?
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минимална пенсия не трябва да има, а всеки трябва да си получава пенсия в размер определен от сумата на осигуровките, които е плащал и колко време ги е плащал според възможностите на пенсионната система. Това означава, че който е укривал доходи и не е плащал осигуровки, трябва да получава малка пенсия, а който е плащал, трябва да получава по-голяма, а не както е сега - минималната пенсия или малко над нея.