Била ли е Караянчева с колан в колата? Няма правило за това

Шофьорът на колата й бил един от най-добрите, избегнал челен сблъсък
274
Била ли е Караянчева с колан в колата? Няма правило за това
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма разписано правило, че трябва да се слагат колани на задните седалки в колите на НСО. Шофьорите от службата пък задължително са без колани, защото трябва да реагират бързо при необходимост, обясни бившият директор на НСО ген. Димитър Владимиров пред Нова тв.

Още по темата

Коментарът му е по повод на катастрофата с кортежа на, с който пътува шефката на Цвета Караянчева.
Инцидентът стана в неделя преди обяд на пътя между Шумен и Силистра. Караянчева е със счупена раменна става и беше транспортирана по спешност в правителствена болница с хеликоптер.

Председателят на НС е била оперирана, но днес от болницата трябва да съобщят какво е състоянието й. Очаква се тя да се възстанови до месец.

Ген. Владимиров настоя, че шофьорът на Караянчева е един от най-добрите в НСО.

"Назначен е през 2003  г, минал е през всички стадии на развитие, возил е председател на парламента, зам.- председател, министри депутати и това е изиграло ключова роля, за да се избегне челен удар", увери той.

Според бившия шеф на столичния КАТ и настоящ председател на Института за пътна безопасност Богдан Милчев, когато настъпват такива тежки пътнотранспортни произшествия, налице е човешка грешка.

"За себе си съм убеден, че тук има повече от една човешка грешка", каза той.

Милчев коментира и маркировката на пътя, където е станала катастрофата.

"Има маркировка, която маркира "остров". Той е повече от 8 кв./м – тоест доста голям "остров". Идва въпросът дали, ако има знак за ограничение на скоростта, дали той се спазва. Не се спазва, защото организаторът на движението създава предпоставки да не се спазва, изграждайки този тип "острови", заяви Милчев.

Според него такъв тип „остров” трябва да е повдигнат, озеленен, със знаци, така както се прави в много европейски страни.

"Хората винаги ще допускаме грешки и заради това транспортната инфраструктура трябва да е щадяща", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората псeта ги яли, ама щом е за политиците Бойко е готов и с космическа совалка да ги вози и то за една счупена ключица, срамота!Да отива простата гербаджийка в спешното да чакаще види как са окипазили родното здравеопазване!!!
149
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай бабо да не те среща кортеж на НСО. Ако стане произшествие - ти си виновен или несъобразена скорост или невнимание, все ще се намери причина. А причината е, че водачите на автомобилите им не се движат съгласно ЗДвП.
148
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако си е бил карал в платното не е имало нужда да избягва челен удар.сега ще разтягат локуми уж че разследват докато се уталожат нещата а вината е на нсо с поведението си на пътя.
147
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече са смешни с тази ключица да занимават хората. Всеки като отиде във властта и се има за нещо повече от останалите хора, като се вижда, не са. По тез "пренрасни пътища" които изградиха, ще се мятат и те и техните деца и ...... Много е вярна приказката, дай на простия власт и му гледай сеира.
146
0
 
17
 
! Отговори
щирлиц преди 4 години
за кокошка няма прошка,за МИЛИОНИ няма закони!!! изкарахте другия водач виновен,а не този на НСО...с нашите пари хеликоптери за една ключица... айде после пак да пускаме смс за българската коледа...БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!
145
1
 
26
 
! Отговори
Цв.Караянчева преди 4 години
в 2019 лето,за ключица еднаизвиках вертолетада вози *** с държавната пара
144
1
 
15
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Янчева, да си беше стояла в Болярово , а не да се киприш по жълтите павета !
143
0
 
43
 
! Отговори
Юсую преди 4 години
Първо- карат с превишена скорост. Второ- карат по средата на пътя така ,че да те избутат независима дали те застигат или са насрещно. Трето- без колан. И четвърто- винаги са прави.Богове ли карат...? И защо трябва до село да се ходи с ескорт? Има господ- той да съди кой крив, кой прав.
142
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако не е била с келоти кво по интимна нужда или в тоалетни радости е била Танчатковская
141
0
 
20
 
! Отговори
евала преди 4 години
на тази за едно рамо дето може и пеш да отиде до болницата хеликоптер, а миналата седмица един час чакахме линейка за паднала възрастна жена с счупване и два пъти "любезните" служителки на 112 ми тресваха телефона, като питам колко още, че жената едва издържа на болката.
140
1
 
22
 
! Отговори
Дзивко преди 4 години
Принципно е нормално шефа на парламента да е в кола на НСО, все пак той седи над министър председателя по презумпция, не е нормално Борисов да си кара джипа, каквато и шофьорска книжка да има, даже НСО няма право да му го позволява, изобщо тук много народ се обслужва от НСО.... На градовете трябва да им се набие в главите, че безопасността на пътя е на първо място...Хеликоптера е върха на наглостта, изобщо няма да го коментирам..
139
2
 
15
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Когато боговете убият, тогава ли ще се сетите да станете рано в неделя и да гласувате срещу тях? Никога не съм вярвал, че ГРОБАДЖИИ ще си спечелят ново прозвище - "богове", но ето, че се случи.Само "боговете" могат да убиват и на никой да не му прави впечатление. Камо ли да търсиш справедливост от "боговете". Едно време имахме един "бог" - бай Тошо. А, днес имаме много "богове". Е, кажете пак, че сега е по-добре от тоталитарния режим в миналото.
138
1
 
5
 
! Отговори
goiko miti4 преди 4 години
vsi4ki glupatsi pak da glasuvat
137
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да няма , стига сте лъгали ,нали миналата есен имаше кампания от една седмица за коланите и се изискваше и на задната седалка да има и да се слагат ,стига с тези и ко..му..ни..с..ти..че..ски хватки - всички сме равни , ама някои "по- равни"
136
4
 
8
 
! Отговори
Аз рибар съм! преди 4 години
ПОМИСЛЕТЕ НА 27/10/2019г къде ще бъдете ? пред УРНИ или пред ФУРНИ Аз ще съм за РИБА!
135
3
 
24
 
! Отговори
+++ преди 4 години
Едно време Египет избиваше своите роби. Днес ГРОБ убиват всеки ден българи. Българите мигрират.Българите биват пребивани от мутри.Българите биват изхвърляни от улиците."ГРОБ-БКП-МАФИЯ-МУТРИ-богове" Така, Господи Иисус народа ги определя. Заеми се с тези лъжливи богове и ги прати там където прати древния ЕГИПЕТ.
134
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А с каква скорост са се движели колите на НСО и дали тяхната скорост и разположение на пътя не са причина водачката на отсрещната кола да бяга уплашено извън пътя.
133
0
 
13
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
С едно счупено рамо, ама с два чифта п...ки, за това с хеликоптер !
132
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОСТАВКА!
131
0
 
33
 
! Отговори
Илия - Варна преди 4 години
Боговете са безмъртни и недостижими. Законите на само за смрадливото простолюдие, което ги храни. И драскотина да имаше щяха да за действат цялата военна авиация да я докара до подходяща болница. Вие смрадлювци не завиждайте на боговете, просто помислете преди да пуснете бюлетина в урната в тяхна подкрепа. Като не мислите така ще е, а Вие ще дърпате хомота и не дай си боже да пострадате може с часове да чакате "бързата помощ" за Вас. Това е Демокрацията в България!