Била ли е Караянчева с колан в колата? Няма правило за това

Шофьорът на колата й бил един от най-добрите, избегнал челен сблъсък
274
Била ли е Караянчева с колан в колата? Няма правило за това
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма разписано правило, че трябва да се слагат колани на задните седалки в колите на НСО. Шофьорите от службата пък задължително са без колани, защото трябва да реагират бързо при необходимост, обясни бившият директор на НСО ген. Димитър Владимиров пред Нова тв.

Още по темата

Коментарът му е по повод на катастрофата с кортежа на, с който пътува шефката на Цвета Караянчева.
Инцидентът стана в неделя преди обяд на пътя между Шумен и Силистра. Караянчева е със счупена раменна става и беше транспортирана по спешност в правителствена болница с хеликоптер.

Председателят на НС е била оперирана, но днес от болницата трябва да съобщят какво е състоянието й. Очаква се тя да се възстанови до месец.

Ген. Владимиров настоя, че шофьорът на Караянчева е един от най-добрите в НСО.

"Назначен е през 2003  г, минал е през всички стадии на развитие, возил е председател на парламента, зам.- председател, министри депутати и това е изиграло ключова роля, за да се избегне челен удар", увери той.

Според бившия шеф на столичния КАТ и настоящ председател на Института за пътна безопасност Богдан Милчев, когато настъпват такива тежки пътнотранспортни произшествия, налице е човешка грешка.

"За себе си съм убеден, че тук има повече от една човешка грешка", каза той.

Милчев коментира и маркировката на пътя, където е станала катастрофата.

"Има маркировка, която маркира "остров". Той е повече от 8 кв./м – тоест доста голям "остров". Идва въпросът дали, ако има знак за ограничение на скоростта, дали той се спазва. Не се спазва, защото организаторът на движението създава предпоставки да не се спазва, изграждайки този тип "острови", заяви Милчев.

Според него такъв тип „остров” трябва да е повдигнат, озеленен, със знаци, така както се прави в много европейски страни.

"Хората винаги ще допускаме грешки и заради това транспортната инфраструктура трябва да е щадяща", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
34
 
! Отговори
ко? преди 4 години
минал е през всички стадии на развитие - шофьор, по-шофьор, най-шофьор, ултрасвръхсупербаш шофьор.
169
0
 
31
 
! Отговори
Соросоид преди 4 години
Подозирам, че Госпожата е мноооого пpocтa.Защо във времето когато ще си бъде в къщи не премине един тест за интелигентност и да публикува резултатите публично.
168
0
 
34
 
! Отговори
ЮнкерИшиаса преди 4 години
какво НСО в неделя бе? от кого я пазим тази булка? о много трием бе модеразт. замитай им след насраните газове. ше висиш със тех скоро.
167
0
 
26
 
! Отговори
ЮнкерИшиаса преди 4 години
нейно величество, началничката на парлимента. отивам да паля свещ да и мине по бързо. добре че кафъта е празна да не стане некое комоцио.
166
0
 
11
 
! Отговори
Иван преди 4 години
*** гласуват за тея .... затова ги пазят ... а нас кучета ни яли!
165
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тази ме е еня толкова, колкото за чумата по прасетата!
164
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПИТАЙ ПРОФЕСОР КОНСТАНТИНОВ ,ТОЯ Е МАШАТА НА ГЕРБ В ИЗБИРАТЕЛНАТА КОМИСИЯ ТОЙ ГИ КЪДРИ РЕЗУЛТАТИТЕ ,ТАКИВА КАКВИТО БАЦЕ ИСКА ДА СА !
163
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера кой гласува за тия!
162
0
 
63
 
! Отговори
писна ми преди 4 години
Хеликоптер за една ключица? Тая пропищя ушите на цялата страна за една скапана ключица. А пенсионерите ровят по кофите... Чупил съм 4 пъти крак, 2 пъти ръка, пукнати ребра и т.н. ама нямаше даже скапана линейка за мене... Висиш 3 часа и чакаш да те гипсират като всички други. Не я ли я поне малко срам тая? И как шофьор от НСО ще е виновен? Сега другият ще го изкарат наркоман-педофил-сериен убиец с 10 промила в кръвта.
161
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то ако има черепно-мозъчна травма няма как да се разбере,те все така си изглеждат-и преди,и след
160
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е днес здравеопазването ,защото и там шефовете като навсякъде вземат по 50 000 на месец а останалите работят по за 800 лв.и затова дойде ли някой от властта началниците нареждат и всички търчат и за тях няма такси ,нищо не плащат защото и здр. ни система е оакана до уши и ако решат да се разровят е ще вони....цялата система вони. Аз съм лежала до майката на бивш депутат и този срамен слугинаж който видях за тази жена и как минаваха покрай всички останали като покрай стълбове ,не е за приказ
159
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нали е "Закон за движение по пътищата"?Значи има над закона или извън него,как да се разбира?Може ли вътрешна разпоредба на МВР да отменя закон?Ами тогава с вътрешна разпоредба на дом.съвета ще отменяме и ние закони!Я слагай Цвето колана!
158
0
 
44
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Някои журналист да отиде и да я пита дали е наясно колко народна пара е потрошена за глезотията и? После я питайте дали е наясно, че има сума ти деца които чакат за животоспасяващи операции в чужбина? Да си направи сметката пред всички колко живота е можело да се спасят за сметка на лукса и! После я пратете да каже в очите на децата и родителите им, че тя и нейното удобство са в пъти по ценни за държавата от животите на тези деца! И после да излъчите в ефир този разговор с тези деца!
157
0
 
44
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Шофьорът на колата й бил един от най-добрите, избегнал челен сблъсък"....?!?!шофьора й е ПРОВОКИРАЛ ПРЕДПОСТАВКА ЗА ЧЕЛЕН СБЛЪСЪК,защото тия карат като бесни и според "правилника",всички "трябва" да се махат от пътя им,защот видите ли,те са "боговете и богините"...Що се отнася до "правилото за колана на задната седалка"...:Че за тия НЯМА НИКАКВИ ПРАВИЛА бе!!!!ПРАВИЛАТА И ОГРАНИЧЕНИЯТА СА ЗА.."плебса",тия са "богоизбрани"..
156
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ръка, то и няма как да е черепно мозъчна травма. От де мозък у гербер.Като няма правила, защо Ушевите глобяват пътници на задната седалка по 50 кинта? Никъде не е опоменато, че автомобилите със специален режим на движение (ако е надлежно сигнализиран иначе са си обикновени участници в движението), не трябва да се подчиняват на правилника за движение по пътищата, освен в делегираните им функции
155
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аманА те мирнаха ли ,спряха ли с тяхната наглост и лакомия ? Каквото повикало това се обадило !
154
0
 
19
 
! Отговори
Резултати преди 4 години
Напишете за резултатите от аутопсията. Останалото не представлява обществен интерес.
153
26
 
1
 
! Отговори
аман преди 4 години
Оставете жената на мира.И на нея едва ли е приятно да ни съобщавате всяка минута какво става.Нека си оздравява на спокойствие
152
0
 
22
 
! Отговори
Стефан Христов преди 4 години
Вече втори ден чета за Поцинкованата Кофа, да й дава Господ здраве и дълъг живот в полза на заГРОБването на ГЕРБ! И дано след възстановяването все пак да си спомни къде е Хитрино - в Китай, във Виетнам или на Хийтроу?! Макар че за нея това си е все едно и също...
151
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаем, че гербаджиите винаги са били скарани са правилата и законите.Какво казваше Баце? "- Законът не го позволява, но ние го правим"Оня от горе си знае работата.... Кой си счупи тиквата, кой утрепа сина си....