"Няма такава държава". Дали съдът ще регистрира партия с такова име?

Според юристи то е силно смущаващо за политическа сила с амбиции
Обновена: 7 окт 2019 09:07 | 7 окт 2019 07:10, Камелия Цветанова
245
"Няма такава държава". Дали съдът ще регистрира партия с такова име?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новоучредената партия на Слави Трифонов “Няма такава държава” може да не получи регистрация в съда заради името си. Тази теза изказаха юристи след събитието в столичния хотел “Рейнбоу Плаза”, което бе закрито за медии, пише "Труд".

Още по темата

“Да е в заглавие на партия, която иска да е в управлението на страната, че “няма такава държава”, ми се струва силно смущаващо. И мисля, че едва ли ще получи регистрация”, коментира проф. Огнян Герджиков пред БНР.

“Няма лоша реклама”, коментира той. 

Според него дори едно евентуално спиране от съда би могло да консолидира подкрепа за новия проект.

На учредителното събрание на ПП “Няма такава държава” присъстваха 559 делегати от цялата страна. Учредителното събрание прие устав на партията, избра председател, изпълнителен съвет и арбитражно контролна комисия.

“Аз не съм алчен за власт. Аз съм алчен за справедливост. Както предполагам и огромната част от вас. Кой нормален човек не иска справедливост? Излизайки от тази зала всеки живее живота си, подложен на несправедливости”, каза в речта си пред форума Слави Трифонов. Само за часове видеото с нея бе гледано във фейсбук 586 000 пъти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още по темата: партияСлави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Злобата и невежеството са опасна комбинация! Слави,дерзай и дано нещата да се случат най-сетне! Иначе с тия, които смятат, че държавата я има, виждаме докъде сме я докарали!
223
2
 
4
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Като им гледам дебелите вратове и лъснатите черепи веднага ми се поиска.. да не ги регистрират
222
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ТОВА НЕ Е СЕРИОЗНО - НАИСТИНА ПРИЛИЧА НА ЧАЛГА.ЧЕВЕЧЕ, ТОВА НЕ Е ИГРА ЗА ТЕБ.НЯМАШ ПОЗНАНИЯ.ЕДНО Е ДА ДРЪНКАШ, А СЪВСЕМ ДРУГО ДА СИ НА СЦЕНАТА СВЪРЗАНА СЪС СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА.
221
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом няма такава държава, значи няма как да се регистриа партия в нея, нали?За да се регистрира партия, трябва да има държава, която да те регестрира
220
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Каква партия е, никой не разбра! Слави спретна някакво събиране, все едно, че се събира масонската ложа: без журналисти, без информация! Как може да очаква, че хората ще го подкрепят?!
219
2
 
15
 
! Отговори
Irini преди 4 години
Името вероятно цели да мобилизира негативния вот. Негативистите, нихилистите, вечно възмутените и съдещите - те съставляват активен и многоброен избирателен контингент. Негативният ум подсъзнателно се закача за "Не-та". От този род са и "няма", "никой","никога". Такъв ум няма да пита какво има в един политически проект:като потенциал,като опитност.Стига му, че този проект ще махне,ще отрече нещо. А че няма в момента с какво смислено да запълни зачеркнатото-това е без значение.Разочароващо!
218
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си регистрира партията където има такава държава!
217
4
 
9
 
! Отговори
Ogre преди 4 години
И "Господари на ефира" викаха във всяко предаване "Няма такава държава" и изчезнаха от ефира. Лоша карма носи това, много лоша да викаш срещу Родината
216
1
 
13
 
! Отговори
Ogre преди 4 години
Слави: "Няма такава държава"Държавата: "Няма такава партия"
215
1
 
28
 
! Отговори
Рон Бургунди преди 4 години
Бат Слави е адски комплексирана личност. Не дай си Боже на такъв да му дадеш власт.
214
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Етнически партии не трябва да съществуват по конституция.................но има ДПС и ДОСТ!!Много продажни политици и съдии има в България.................затова!!!!
213
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партия с такова идиотско име не трябва да бъде регистрирана.........................но в БГ-съд работят продажни съдии, така, че няма да се учудя ако регистрират партията на тоя чалгар и масон Слави Трифонов............"Дългия"!
212
1
 
7
 
! Отговори
Л.П. преди 4 години
Тоа , че духа супата.
211
2
 
16
 
! Отговори
СТРАННО И СРАМНО преди 4 години
Първо бе против чалгата.После стана чалгар и дори пропя по неговия си пр-о-с-таш-ки начин.Дано добрите музиканти,които МУ РАБОТЕХА, да имат нова работа,но без него!
210
2
 
11
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 4 години
Те и византийците така разправяха...и турците...и съветите...югославяните,па нещо не ги виждам на картата.Ама България си стои!
209
2
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Този пишман излюпен политик си направи публично харакири!С омраза срещу Родината хора не се печелят!Все още няма на Света подобен случай.
208
1
 
18
 
! Отговори
НЯМАЛО ТАКАВА ... преди 4 години
...ДЪРЖАВА????????????Тоя иска да става политик ли?Иска да управлява държава, която я няма(според него)???България я ИМА повече от 1300 години.
207
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не виждам коя държава се визира в името буквално. Кой за коя държава си мисли е друг въпрос. Така че това не е нито "смущаващо" нито противозаконно нито обидно---------Така ли ?Е, хубаво, а какво ще кажеш профилактично да ти друснат няколко тупаника, за да не си помислиш нещо лошо?
206
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В листите на ГЕРБ и БСП има хора, които едва сричат. Има и хора, които бяха първи авери с разни "известни" мутри. -------Дай пример?
205
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** акът в културата си остана и про стак в политиката. А знаете ли кога ще гласувам да ме представлява и управлява един про стак, който няма ни дете, ни коте? Точно никога.