Радев за 10 ноември: Поехме по нов път, но платихме висока цена

Бедността и корупцията продължава да гони младите хора
Обновена: 10 ное 2019 11:51 | 10 ное 2019 09:19, Александър Попов
282
Радев за 10 ноември: Поехме по нов път, но платихме висока цена
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Преди 30 години България пое с ентусиазъм по нов път. Надеждата за по-добър живот обаче се сблъска с дълбоки обществено-икономически сътресения, за които българите платиха висока цена. Грабителската приватизация, пренаписването на историята, обезличаването на българската култура и традиции са част от явленията, които ни тласнаха към материална и духовна бедност. Това написа президентът Румен Радев в профила си във Facebook, по повод 10 ноември.

Още по темата

"Осъзнахме, че промяната е труден процес, а не еднократен акт. Резултатите от дългия път към демокрация и пазарна икономика все още будят повече тревога, отколкото успокоение. България направи своя важен геополитически избор, но не успя да изгради трайни основи за върховенство на закона, разделение на властите и свобода на словото. Затова и днес политическите констатации продължават да се разминават с реалността на мнозинството граждани. Бедността, безнаказаните корупция и престъпност и ниското качество на обществените услуги продължават да прогонват младите и отнемат от бъдещето ни", се казва още в изказването на президента.

"През последните години израснаха поколения, които не се вълнуват от стари идеологеми. Нашите деца изискват да говорим за бъдещето. Да погледнем в утрешния ден с техните очи. Ако искаме България да се превърне в нормална европейска държава – с висок стандарт, качество на живот и сигурност, трябва да гарантираме необратимост на демократичните процеси, върховенство на закона, прозрачност и ефективност на институциите, изграждане на нова политическа култура и формиране на свободно и овластено гражданско общество", посочи държавният глава.

"Реалната промяна, която да осмисли живота и да даде перспектива на всеки български гражданин, зависи от всички нас. Отстояването на демокрацията изисква ежедневна воля срещу всеки опит за подмяна. Изисква да отхвърлим апатията и отчуждението, които откъсват хората от собствената им държава и оставят малцина да решават на тъмно нейното бъдеще. Няма сила, която да устои на сплотения около каузата да възроди държавата си и да отстоява достойнството си български народ", написа още Радев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
17
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
Винаги,когато напиша нещо за Румбата,или ме трият или блокирват.Ама ,нали сега е модерно да се налагат санкции,та и аз май имам такива от Президенството.И слугите отДНЕС.БГ работят,
41
4
 
28
 
! Отговори
Мустафа преди 4 години
Като слушам този как съжалява, че дошла демокрацията, започвам да разбирам кои и с какъв умствен багаж ми смениха името през 1984 г. Такива нямат място на такива постове, където са попаднали пи недоразумение! Голямо недоразумение!
40
7
 
30
 
! Отговори
Румен тъпото преди 4 години
Платихме Радев, платихме на тебе- милиони от Грипен, две заплати на Деса Генчева, 11 000 всеки месец на това нещо- президента, екскурзии до различни точки на света, роклички и аксесоари на Деса Генчева, охрана на тази, която е никоя и не бива да плащаме за нея, кабинет и сътрудници на служебната президенша и още много неща.. За тебе прехода е успешен, недей да ревеш на чужд гроб. Но, малко ти остана, ще те изтърпим.
39
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тодор Живков беше свален от Горбачов!Това е истината, която трябва да се помни и знае!Иначе, сам, заспалия български народ, не може да свали и самара на магарето!Днешния диктатор също може да бъде свален САМО от външни сили! Бъдете сигурни в това
38
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя пък какво е платил, харчи народните пари с генерал Радева, живее си живота и се радва на глупостите си
37
15
 
9
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Честит празник на бананите!Нека заредим празничната трапеза с хубав наръч банана!
36
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев, изкарвай армията у арестувай Шайката.
35
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да благославя Румбоида 10-ти Ноември, че иначе кога шофьор на самолет щеше да стане президент. А в старата БНА, веднага след развода и нагазването в урвуляка щяха да са му скъсали нашивките и понижили в ефрейтор. Дитирамби трябва да пее той за 10- ти Ноември.Но нейсе, има си обяснение - недобит нагъл комунист. Къ ши ни спечели втори мандат равноотдалечения от всички партии обединител на нацията!? По голям виц от това чували ли сте! Импичмънт!
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
представяте ли някакви мижитурки дърти, говорят на 30-годишните и на 20-годишните кой бил комунист и кой не бил комунист
33
12
 
28
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Както винаги, когато говори за демократични процеси, другаря радеФ е твърде сдържан, навярно го е страх да не се конфронтира с електората на дамата от с.Крушовица, които в деня на Европа, честват "День победы", носят китки на паметника на Тошо и съвеЦката армия и празнуват 9-ти септември ... !!!
32
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев правилно говори, но назадничавите все ще повтарят комунист комунист....30 години повтарят кой бил комунист и кой не бил, все едно 20-годишните са длъжни да го слушат
31
2
 
25
 
! Отговори
точка преди 4 години
10 ноемрври беше втория комунистически преврат.ДругАрЕте комунисти се пребоядисаха на социалисти а всъщност станаха капиталисти-олигарси.Построиха демокрация за себе си.Точно като руските комунусти.
30
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само едно не му харесвам - много селска физиономия има. Иначе е строен, прави ги коремните...
29
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лозето не ще молитва а мотика!Заповядай на военните да арестуват всички от антибългарската шайка и в затворите!
28
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не беше дошла демокрацията, Радев щеше вече да е кротък пенсионер, нямаше да има втори брак и щеше да си гледа две прасета на вилата, построена с крадени матеряли и войнишки труд от ГУСВ.
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-много ме кефи митът как българският народ чрез революция и протести бил свалил Тодор Живков.
26
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"" България се превърна в най -смотаната и загубена държава. Личи си ,че г- н Радев не мутра, не е и от соц. Капиталистите. ""..........прочети пак интервюто, другарю комунист ... вие комунистите тълкувате всичко както на вас (и господарите ви от Кремъл) ви е угодно.Радев очевидно е убеден демократ, колкото и разочароващо да е това за старите комунисти и клуб русофили ... и да - по-добър е от Плевнелиев.
25
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нулев респект за този национален предател комунист!
24
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно ти Радев пое по лесен и високоплатен път.Като всички от твоята партия.
23
6
 
20
 
! Отговори
Джон Ленин преди 4 години
"Ако искаме България да се превърне в нормална европейска държава с висок стандарт, качество на живот и сигурност, трябва да" ...... ИЗГОНИМ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ОТ БЪЛГАРИЯ ...