Как се хващат фалшиви болнични? Властта разчита на съвестта на хората

Истински болните нямало да бъдат ощетени от новите мерки
76
Как се хващат фалшиви болнични? Властта разчита на съвестта на хората
Снимка: Pixabay

Работна група към парламента до няколко дни ще реши за кои групи от хора първият ден от болничния ще остане платен, съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, цитирана от БТА.

Тя допълни, че ще бъде изработен пакет от мерки, който да гарантира, че хората няма да бъдат ощетени, но и с цел да се ограничат злоупотребите.

Още по темата

Целта е предложенията за промени да бъдат внесени между първо и второ четене на бюджета.

До този момент е сигурно, че ще се плаща първият ден за гледане на дете, както и този на работници, които са в трайна нетрудоспособност след трудова злополука.

По думите на Русинова не е редно да се говори, че вече има спиране на изплащането на първия ден болничен, търсят се варианти за ограничаване и спиране на злоупотребите. "Нека да намерим доброто и вярното решение за засилване на контрола", допълни тя.

Заместник -министърът отбеляза, че няма да се позволи истински болните хора да бъдат ощетени.

Попитана как ще се установи кои са недобросъвестните, Русинова посочи, че трябва да се разчита на съвестта на хората, на всеки един служител, защото, по думите й , контролът само върху здравната система и личните лекари, не е достатъчно ефективен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е.Че ни " управляват" стари комунисти бе хора! С типичните си за времето тогава "укази и постановления"! Някой помним начина им на " управление" Типичен индивид е самият Борисов! Демократичен премиер би могъл да бъде днес.Един около 40 г мъж ! С интелекта на новото време на прогрес и технологии.И истински доброжелател на демокрацията! А не слънчоглед партия според " ситуацията"!-:) Но това са фактите в момента!
50
2
 
2
 
! Отговори
Американ преди 4 години
В Бг трябва да се въведе ефективен контрол. Не става лесно в всенародна корупция, но лека полека, со кротце, со благо и со малце кщтек - ще стане някога и това.
49
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Смехотворно - безсъвестна власт ще разчита на съвестта на подвластните!?
48
0
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Изключени за майките? Па те лъжат даже повече от останалите, бе!
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото сте по несправедливи,толкова сте по упорити и податливи на антиморални действия.Не може да съществувате без да противопоставяте хората един срещу друг.Няма да забогатея,ако и 3 дни не ми платите .Предпочитам да си взема платен годишен отпуск ,за да се лекувам отколкото да чакам пред кабинетите на лекарите и да си тровя нервите.
46
2
 
13
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Никой работник или служител в частната сфера не злоупотребява с болнични, защото работодателите следят за това какви болнични използват! Злоупотребите са предимно от служители в държавни предприятия и администрация. Какво ще стане ако се приеме тази глупост - никой няма да си взима болничен когато е болен и това ще доведе до още заболели в предприятието и съответно загуби за работодателите. Пак продължават нещата по метода проба - грешка.
45
2
 
2
 
! Отговори
До 48 преди 4 години
Т'рол цял ден смърдиш от тема в тема,нямаш ли друго занимание?
44
14
 
8
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 4 години
Андрешковци, подгониха ви по ТЕЛК'овете и започнахте да мънкирате ?Изпразнихте джобовете, по плажовете в Гърция, Турция и моловете на Истамбул и сега не ви се работи, а чакате някой да ви организира под балкона на Бойко да искате да ви плати тока, порното и бензина.А скоро ще започнат празниците и ще извадите киселото зеле и шльоковицата, та чак до март месец.Та да питам, да пращам ли пари или да ги занеса лятото...ама друг път !
43
1
 
2
 
! Отговори
Тирето преди 4 години
Подуянобанкянски дела.
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНарод е силна дума, народ отдавна няма, просто има овце в кланницата. Запитай се защо не се отразяват прoтестите в Чили.
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо властта и лекарите, които злоупотребяват никога не са виновни и съдени, а все издевателстват върху народа?
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе на червените депутати които цяло лято не работиха в Парламента платиха първия ден или го писаха дъждовен !?
39
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи да си болен вече е обвинение към самия болен човек?!
38
0
 
13
 
! Отговори
krasimir.dykov преди 4 години
пълен абсурд да с е разчита на съвеста на хората а държавата да си поспива-като аферата с ТЕЛК дето имаме 1 милион инвалиди -от които поне 30% са здрави като бикове и получават пенсии
37
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната безмислена и в ущърб на трудещите се мярка.Не съм излизал в болничен повече от 8 години.Септември месец бях болен от бронхопневмония, за 20 дена се възстанових, но някоя калинка е решила, че е фалшив. Лекарствата и прегледи ми излезнаха около 400 лева. Спряха го и получавам писмо да се явя на преглед в V-та градска. Шефа ме пусна допълнителен ден за да отида, докторите се хванаха за главата кой ли *** го е спрял. Парите ги получих чак сега, два месеца по-късно.
36
0
 
20
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тези " управляващи" Така довеждат нещата в това относно болничните.Че всеки гражданин.Дори и реално да се нуждае от такъв.Да не смее да си го ползва като право?! Защо през комунизма никой никога Не повдигна въпрос за болничните? Защото просто хората си ги ползваха реално при нужда! А сега се оляха управляващите щом ще дават " пари"!
35
2
 
11
 
! Отговори
Един преди 4 години
Лъжата, измамата и фалшификациите отдавна са национален спорт. Затова сме на това дередже.
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи може наши фирми да усвоят над 2 милиарда лева за саниране, а не може 50 милиона колкото струва първият ден от болничните на всички заболели през 2018 година!
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи може авансово 2.2 милиарда лева за осем хвърчила,а не може 50 милиона колкото струва първият ден от болничните на всички заболели през 2018 година!
32
2
 
7
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Нали знаете не е луд тоя дето руча баницата та в тоя ред нещо за съвестта на лекарите които издават фалшивите болнични нЕма ли да се каже или това със съвестта на хората си е поредната пунта мара.