Визитата на Борисов в САЩ - благодарност за покупката на F-16

Паси с идея: Да предложим на САЩ да купят остров и АЕЦ "Белене"
427
Визитата на Борисов в САЩ - благодарност за покупката на F-16
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Визитата на премиера Бойко Борисов в САЩ идва като отговор за покупката на изтребителите F-16, каза по bTV президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси. Той допълни, че подобна визита е знак за благодарност за свършеното.

Още по темата
Президентът Доналд Тръмп ще приеме Бойко Борисов в Белия дом на 25 ноември като знак за силните и трайни отношения, които съществуват между нашите два народа, съобщиха от посолството на САЩ.

Тръмп очаква да бъдат обсъдени начини за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността, особено за гарантиране на стабилността на Черноморския регион, улесняване на енергийната диверсификация и противодействието на зловредните влияния, застрашаващи суверенитета на България.

Според Паси чрез темата за изтребителите F-16 се повдига и въпроса за сферата сътрудничество в сферата на космонавтиката, авиокосмическата област както и възможност за участие в проекти на NASA.

Друг казус, който може да се разисква е засилването на взаимоотношенията в областта на отбраната, а с оглед стартирането на 5G мрежата в Китай, страната ни трябва да търси сътрудничество със Съединените щати в посока изграждане на 5G мрежа, каза още той.

Според него при достатъчно въображение, може да се предложи на САЩ да купят остров и АЕЦ "Белене", което може да доведе до мащабни изследвания в областта на ядрената сфера, водеща до постижения с Нобелови награди.

"Или Тръмп да построи Тръмп Тауър в България, или да се снима във филм в киноцентъра в Бояна. Тръмп е нестандартен президент и могат да бъдат поискани нестандартни неща", каза Соломон Паси.

За широко коментираните кадри, на които премиерът Бойко Борисов прегръща посланичката на САЩ у нас Херо Мустафа Соломон Паси каза: След като американската страна не е реагирала, значи няма преминаване на границата. Американците също имат президент с нетрадиционен протокол, така че те са свикнали с протоколна свобода.

"Нека да видим какво ще се случи в Америка - дали това ще бъде визита със снимка за спомен или пълнокръвна визита с добре напълнена кошница. Протоколът е нещо като котката - няма значение дали е черна или бяла, важното е да лови мишки", каза Паси.

Той подчерта, че новата посланичка на САЩ Херо Мустафа е напълно подготвена за позицията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Соломончо пак започна да ръси глупости! Този път надскочи себе си! Е някои си мислят, че всички юдеи са много умни! Този доказва, че това твърдение е грешно!
247
4
 
16
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Путин и Йелоустоун ще им дадат най-голямата благодарност на тия мър.ши. А нашата тиква какво я чака... не е за описване.
246
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в Уошингтън ще запретне ръкави пак и с голямото шкембе напред като селски касапин....
245
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си прибере още няколко милиона по офшорките, а народът ще плаща негативите от безумията му....
244
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя (паси)съвсем се е сдухал,а казват че младите булки правели чудеса!
243
2
 
14
 
! Отговори
Не разбирате преди 4 години
Не се правете на *** хората искат ВИСОКО ЗАПЛАЩАНЕ и големи ПЕНСИИ,ГОЛЯМО СПОКОЙСТВИЕ,НИСКИ ДАНЪЦИ,БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ,БЕЗПЛАТНИ УЧЕБНИЦИ И образование .БЕЗПЛАТНИ И РЕМОНТИРАНИ ПЪТИЩА.Какво толкова давате пари милиарди за детски играчки самолети .НЕ СИ ИГРАЙТЕ С ОГЪНЯ НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО МОЖЕ БЪЛГАРИНА.И КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ.
242
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата си купи самолети само и само да може поне веднъж да го приемат в Белия дом.
241
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох, и там пак, както у нас и по света навсякъде ще има от неговите безкрайни излагации като реч и поведение...
240
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не искате 16-та република на най-великата държава ще бъдете 16-та колония на краварите.
239
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетете мнението и грамата на Джон Байерли за Борисов! Всички политици и служби по света го знаят какъв е....
238
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еврейсужуктиквите получиха зелена светлина от Мустафата да разпродадат държавата, трябват свежи пари отнякъде за да купим още самолети Ф-16. Малко острови ще продадем малко от болничните малко ще повишим цените и ето ти ги още 2 млрд за още 8 непотребни железа.
237
4
 
4
 
! Отговори
1234 преди 4 години
БКП *** от клана на мошетата. Държат тъпака на каишка, че му е мнооого чисто миналото. Тръмп ибал ли го е там.
236
4
 
23
 
! Отговори
Любопитен преди 4 години
Какво ли ще целува Баце у Вашингтон?Имам едно предположение,ама не е за пред хора...
235
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почти 109 000 починали за 2018 г. През неговото управление тази тенденция се запазва, за съжаление....Кой ще изплаща милиардите заеми взети без народа да е дал разрешение?
234
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пасито усилено загрява по тъча.Някойго е подковал и не ни чака нищо добро.На борисов ще му предложат балонапейтриът за 3 млд и куп приятни спомени.Дано некаже някоя глупост илиспука ребро на тръмпи.Ще се снима найпосле с оригинала,вместо с восъка.Тръмп ще си припомни,че в оонето тозиизкочи от навалицата да го целуне.Гледаме мача.
233
2
 
24
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Мони Паси не е за Белене,а за Карлуково...Що не го подарим на Америка в знак на благодарност?
232
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Центъра на София ГЕРБ въпреки манипулациите и фалшификациите не спечели нито един квартал. Целият Център е син, но истинси син, а не милиционерски син.ГЕРБ спечелиха само периферията, където са новодошлите селяни като тях самите и в ромските маали.
231
4
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Анонимен 248: Някой спомня ли си, какво обещаваше Соломончо като външен министър за това, че участвахме във войната срещу Ирак и за това, че след войната опростихме милиони долари дълг на Ирак към България?Да ви припомня. Обещаваше че наши фирми ще участват във следвоенното възстановяване на Ирак. И какво получихме? Нищо. А дълга все пак някога можеха и да ни го платят.
230
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ромите го обичат, както той сам каза и се чудек ащо го мразели българите..... Ако беше жив великият Алеко Константинив, щеше да напише "Гербором до Уошингтън и обратно".
229
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
колко е прибрал в собствента си сметка само можем да гадаем предателят си е предател където и да се намира Чехия протестира и стачкува не се страхуайте това е призивът