Визитата на Борисов в САЩ - благодарност за покупката на F-16

Паси с идея: Да предложим на САЩ да купят остров и АЕЦ "Белене"
427
Визитата на Борисов в САЩ - благодарност за покупката на F-16
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Визитата на премиера Бойко Борисов в САЩ идва като отговор за покупката на изтребителите F-16, каза по bTV президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси. Той допълни, че подобна визита е знак за благодарност за свършеното.

Още по темата
Президентът Доналд Тръмп ще приеме Бойко Борисов в Белия дом на 25 ноември като знак за силните и трайни отношения, които съществуват между нашите два народа, съобщиха от посолството на САЩ.

Тръмп очаква да бъдат обсъдени начини за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността, особено за гарантиране на стабилността на Черноморския регион, улесняване на енергийната диверсификация и противодействието на зловредните влияния, застрашаващи суверенитета на България.

Според Паси чрез темата за изтребителите F-16 се повдига и въпроса за сферата сътрудничество в сферата на космонавтиката, авиокосмическата област както и възможност за участие в проекти на NASA.

Друг казус, който може да се разисква е засилването на взаимоотношенията в областта на отбраната, а с оглед стартирането на 5G мрежата в Китай, страната ни трябва да търси сътрудничество със Съединените щати в посока изграждане на 5G мрежа, каза още той.

Според него при достатъчно въображение, може да се предложи на САЩ да купят остров и АЕЦ "Белене", което може да доведе до мащабни изследвания в областта на ядрената сфера, водеща до постижения с Нобелови награди.

"Или Тръмп да построи Тръмп Тауър в България, или да се снима във филм в киноцентъра в Бояна. Тръмп е нестандартен президент и могат да бъдат поискани нестандартни неща", каза Соломон Паси.

За широко коментираните кадри, на които премиерът Бойко Борисов прегръща посланичката на САЩ у нас Херо Мустафа Соломон Паси каза: След като американската страна не е реагирала, значи няма преминаване на границата. Американците също имат президент с нетрадиционен протокол, така че те са свикнали с протоколна свобода.

"Нека да видим какво ще се случи в Америка - дали това ще бъде визита със снимка за спомен или пълнокръвна визита с добре напълнена кошница. Протоколът е нещо като котката - няма значение дали е черна или бяла, важното е да лови мишки", каза Паси.

Той подчерта, че новата посланичка на САЩ Херо Мустафа е напълно подготвена за позицията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЛЪЖАТ НИ! ПОСТОЯННО! Ранените при пътни катастрофи за една година според МВР били 8 000души, а според болниците те са 26 000 души.Ромите според НСИ били 420 000 души, намалявали драстично с 14% на всеки 10 години, и изчезвали като етнос (Преброяване 2014), а истината е, че сега те са 1 650 000, и на всеки 20 години броят им се удвоява.Според НСИ населението на България в края на миналата година било 7 039 000 души, а истината е, че отдавна сме под 6 000 000 души, от които, както казахме, 1 500 000 са ***. Намаляваме с 15 души всеки час, но етническите българи намаляваме с 19 души всек
227
0
 
1
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Публиката на стадиона, тропайте по земята да развалите иемпитата свързани със земята!
226
16
 
4
 
! Отговори
Россия Капут преди 4 години
Денят в който Ф-вете кацнат във Граф Игнатиево може да се счита за официалната дата за Освобождението ни от Съветско иго.
225
2
 
11
 
! Отговори
ДЕБИЛИ преди 4 години
паметник трябва да му вдигнат че им даде милярди за нищо!защо са ни тези самолети?
224
1
 
11
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Бате Гойко: Това си е съвсем вярно. Разговорът ми с една американка наскоро беше буквално повторение на това, което разказва Алеко Константинов в "До Чикаго и назад". Когато и казх, че съм от България, попита къде се намира. И когато и казх, че е в Източна Европа до Турция, отговорът беше "Много добре".Та това знаят за нас американците. Надявам се поне тези, които получиха двата милиарда за самолети Ф-16, да знаят откъде са дошли. Може и потупат Бойко по рамото.
223
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера се разхождам в Борисовата и чувам да си говорят татко и дъщеричката му. Тати, тати, Борисовата градина на Бойко Борисов ли е кръстена?. Да тате, да. Гледам го то татито около 25 годишно
222
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сюлейман Паси тази сутрин отново цепи мрака. Посещението на Баце при Тръмп било в отговор на покупката на виртуалните все още Кефки. И тук вместо дар-слово, ми идва дар-псуване. Ако трябва да му плащаме по три милиарда, за да си четка егото по света и да си прави селфита, няма да му издържим на егото.Паси или е с много развинтено въображение, или е изтърван от здравните власти много от отдавна. Можело американците да купят остров в България и АЕЦ Белене!!! И Борисов да договарял общи интереси в космонавтиката и сътрудничество с НАСА. Ама разбира се, то всичко сме цъфнали и вързали, само
221
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАТО ВЪН!
220
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами що не вземете да продадете Територията на ФАЩ, за ЦЯЛ 1 долар,а стадото,населяващо я,на цената на една метилява овца и всичко най-после да свърши!!!!!!!!!!!
219
3
 
17
 
! Отговори
Клоунът от Банкя преди 4 години
Доста скъпа екскурзийка - към 3-4 милиарда.Интересно какво ще прави там.Май само ще стои наведен, ще вика Конграчулейшънс и ще разсива гостите.
218
0
 
18
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"американците си влизат и излизат от България"Ще ви разкрия една тайна: над 90% от американците, нямат представа какво е България, камо ли къде се намира, пък за влизане и излизане да не говорим.
217
3
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Сиреч целият български народ ще плаща години наред за разходката на Боко Тиквата до САЩ.
216
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я, идолът на простите пак е цъфнал по медиите и ръси глупости на килограм
215
6
 
4
 
! Отговори
муспи преди 4 години
ББ ще предложи на Тръмп, най после да се даде зелена светлина за преминаването на Тракия и Родопите към турция. Подготвен е и от Херо Мустафа до отговори на евентуалния контра въпрос на Тръмп - а с Пловдиф ли или до него? - Аз всичко съм уточнил с Херо Мустафа. Президентът на ЩАС не е умствено непълноценен както го представят крайната левица а и левоцентристите и всички либерал-толеристи, и всичко ще разбере, щом чуе омайното Херо Мустафа.
214
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки народ си заслужава управниците.Пожарната е ярак пример
213
10
 
2
 
! Отговори
До агент Гибс преди 4 години
Не е американска, а руска ***, като всеки член на БКП. Комунист до гроб!
212
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Взеха ни болничните, взеха ни втората пенсия... Да славим Падишаха!
211
4
 
5
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До КонстантиновХапчетата, драги!Да те питам - залповете на Аврора в главата ти постоянно ли гърмят, или прекъсват от време на време?
210
2
 
2
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Разливайте кола по улиците да унищожите визуалните макети на герб, плазмата!
209
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ ще накаже комунистите, но само след като накаже жестоко всички нас, независимо от политическите ни пристрастия. За жалост загиваме. Нямаме сили за борба срещу злото.