Борисов и Нинова мерят служебните пътувания с пенсии и заплати

Колко струвало пътуването на Радев до Китай и това на Борисов до Загреб?
Обновена: 22 ное 2019 12:21 | 22 ное 2019 12:21, Камелия Цветанова
178

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Колко заплати и пенсии струва полетът с правителствения Airbus A319 до Загреб и колко пътуването на президента Румен Радев до Китай? Това беше само един от въпросите, които скараха премиера Бойко Борисов и червената шефка Корнелия Нинова.
Още по темата

Министър-председателят дойде в НС, за да участва в парламентарния контрол и да отговори на въпрос на соцлидерката за членството ни в Шенген. Само че покрай това двамата си размениха и други реплики.

Парламентът дава почти 2 милиона за самолетни билети

Първа започна Нинова, която отсече, че управлението на ГЕРБ е некомпетентно и правителството начело с Борисов трябвало да подаде оставка.

Премиерът пък поздрави червените с резултатите от последния избори, на които БСП остана втора и отсече, че резултатите от вота показват кой трябва да управлява и кой не.

Нинова обвини Борисов и в разточителство, защото бил отишъл на конгрес на ЕНП в Загреб с правителствен самолет, а Себастиан Курц, бъдещият австрийски канцлер, летял с редовен полет на Austrian Airlines при това в икономична класа.

„Колко струва полетът ви до Загреб, за колко надбавки за пенсионери ще стигне“, скочи тя.

Борисов й отговори, че Курц в момента не е никакъв, но пък канцлерът на Германия също е пътувала с правителствения самолет.

„За съжаление ние щяхме да се пребием с „Фалкона“ и заради това се наложи да ползваме Еърбъса, но да Ви задам въпроса: Колко струва президентът Радев да отиде до Китай, колко заплати и пенсии са това“, отвърна на удара той.

Иначе премиерът призна, че Нинова има право да му иска оставката, но й напомни, че тя е подвела симпатизантите на левицата, че ще подаде нейната като лидер на БСП и не го е направила.

„Аз за разлика от вас два пъти съм си я подавал, има една хубава приказка, че в къщата на обесения въжето не трябва много да се размята, сещайте се за това, когато говорите за оставки“, обърна се към червената шефка премиерът.

А по въпроса за Шенген той отново заяви, че властите са направили всичко, което е било необходимо за членството ни в зоната.

„Всички институции в ЕС са казали, че България трябва да бъде в Шенген, и ЕК, и ЕП са се произнесли по тази тема, бях специален гост в Бундестага, задаваха ни въпроси как пазим границата като добър пример и накрая казаха- ние много ви подкрепяме за Шенген, което много ме ядоса, защото ние сме изпълнили всички критерии, ние пазим границата на Шенгенското пространство“, каза той.

Според него България е единствената държава, която се справя добре с миграционния поток и заради това е модел.

Корупцията е емблема на това управление, ГЕРБ е некомпетентна да управлява, а премиерът Бойко Борисов прехвърля вината на слънцето, дъжда и лошата опозиция. Уволнявал, за да заглуши скандали, но рибата се вмирисвала от главата и отговорността на първия се носи с оставка. Това отсече в декларация от името на БСП червената шефка Корнелия Нинова.
 
„Господин премиер, Вие министър-председател ли сте или управител на лагер за почивки на калинки в администрацията?“, скочи още тя.

Според нея в последните седмици страната е залята от скандали - с водния режим в няколко града, проблемите в здравната система, напрежението около решението за болничните, проблемът с къщите за гости, които масово се оказаха неизрядни, вторият пенсионен стълб.

В същото време управлението на държавата било на принципа една криза да се потулва с друга, а не да се решава.

„Здравната система е в колапс, показаха го смъртните случаи в последните дни, докато не се промени системата резултатът ще е този, некомпетентността и нежеланието да промените системата са причината за това“, обвини Нинова.

„Оказва се, че хората които са се осигурявали за втора пенсия, ще поучат по -малко и от една, всички тези пари изтекоха в нечий джобове. Сутрин е едно вечер е друго, така не се управлява държава, уволнявате светкавично, докато не стихне проблемът, но новата калинка е същата като старата, така от 10 години има разпад в държавата“, продължи с критиките тя.
 
Според нея Борисов е наложил принципа на самодържието и се е самозабравил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
15
 
! Отговори
до Манджата преди 4 години
Погледна ли в Хърватската преса ?Сравняват Курц и БокуИнтересно четивоКазва всичко
48
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ не е дъното.ГЕРБ е дупката на дъното.
47
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бокови лакардии от балкона на Фалкона!!!
46
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов се е обградил с продажни маргинали, които го крепят за своя изгода. Към тях може да се прибавят войводите и ,,освободителите на България" на Симеонов. А българинът гледа тъ по
45
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ си има опорни точки и каквото и да го питат, той си говори едно и също. Забравя, че ако управлявалите преди него са вършили безобразия, герб вместо да променят законите, всъщност запазват онези, които носят облаги и си ги ползват успешно. Не разбрах за какво ни завиждат холандците, че не ни искат в Шенген.
44
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ надмина бай Тошо в лъжите
43
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошото е, че Нинова е дяволски права. Още по-лошото е, че малко хора виждат това.
42
7
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Затова нито комуниста Разбойко, нито комунистката Курналина някога ще мислят за вас!!! Те мислят само и единствено за техния си джоб!!! И докато има балами да гласуват за комунопитеци тая държава никога няма да се оправи!!! Единствените разлики между Бай Тошко и Разбойко е само номера на членската им БКП-ска книжка!!! Как може да сте толкова заблудени да гласувате за комунист, за да не са комунистите на власт? Слагате все същите БКП останки и се молите за прогрес и промяна!!!
41
18
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Нинова трябва да се игнорира и заобикаля... - пръска кал и цапа...
40
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е бил в Загреб на Партийна сбирка и няма право да лети с Правителствения самолет.
39
4
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Цирка си продължава и докато Курналина и Разбойко си тъпчат джобовете един на друг с наши пари правят цирк за бабуните и все още масата от тях им се вържат на номерата и реват по форумите един против друг. Продължавайте да се делите на младежко БКП (ГРОБ) и дърто БКП (БеСраПе) и си мислете, че едните или другите комунисти ще ви оправят някога и после да не ревете, че комунистите са ви оправили така хубаво, че нямате пари дори за погребение! Комунист никога не мисли за друг освен за себе си!!!
38
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааа,Баце не дей лъга - ти каза че ако Цецка загуби си подаваш оставката ама Не я подаде , а с "честните" избори ич не се фукай !
37
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политиците пилеят пари , докато пенсионерите се чудят как да изкарат до следващата пенсия, а народа се труди да изкара прехраната си.
36
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напишете, че е летял до Загреб с Еърбъса, който е за 180 човека, а делегацита е била от 12 човека.Австрийският канцлер Курц е летял сам с редовен полет на Австрийските авиолинии, при това в икономичната класа.Има снимки почти навсякъде, както и на Главан, който се е изтъпанчил пред Еърбъса, който всички ние плащаме.
35
9
 
20
 
! Отговори
активен преди 4 години
Пълна наглост. За сведение- Радев е бил в Китай на държавно посещение, а той в Загреб на партийно. Между другото- при това посещение в Загреб, Б.Б. бил ли е в редовен платен отпуск ( или пък болнични).
34
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има жени които без да ги опердаши мъжа им сън не ги хваща.
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов влезе е нещо като Апартаменгейт, обаче на европейско ниво. Хърватската преса не е хванала просто разточителството на българския премиер на фона на икономичното мислене на австрийския. Направила е много повече. Точно за форума на дясната Европейска народна партия представя ясна демонстрация относно наличието и липсата на десни ценности вътре в нея.
32
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идолът на простите се върна от безплатните разходки и плюскането и пиенето на корем и пак започна да ръси глупости на килограм.
31
12
 
6
 
! Отговори
наглост преди 4 години
Колкото и бой да яде "първа скочи Нинова".Останалите чалтари искат през три месеца избори сигурно искат и друтото.
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хехехе... Интересното е, че ако трябва да се купуват нови коли за депутатите, или трябва да се избира главен прокурор, например, двете партии показват учудващо единомислие...