Борисов и Нинова мерят служебните пътувания с пенсии и заплати

Колко струвало пътуването на Радев до Китай и това на Борисов до Загреб?
Обновена: 22 ное 2019 12:21 | 22 ное 2019 12:21, Камелия Цветанова
178

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Колко заплати и пенсии струва полетът с правителствения Airbus A319 до Загреб и колко пътуването на президента Румен Радев до Китай? Това беше само един от въпросите, които скараха премиера Бойко Борисов и червената шефка Корнелия Нинова.
Още по темата

Министър-председателят дойде в НС, за да участва в парламентарния контрол и да отговори на въпрос на соцлидерката за членството ни в Шенген. Само че покрай това двамата си размениха и други реплики.

Парламентът дава почти 2 милиона за самолетни билети

Първа започна Нинова, която отсече, че управлението на ГЕРБ е некомпетентно и правителството начело с Борисов трябвало да подаде оставка.

Премиерът пък поздрави червените с резултатите от последния избори, на които БСП остана втора и отсече, че резултатите от вота показват кой трябва да управлява и кой не.

Нинова обвини Борисов и в разточителство, защото бил отишъл на конгрес на ЕНП в Загреб с правителствен самолет, а Себастиан Курц, бъдещият австрийски канцлер, летял с редовен полет на Austrian Airlines при това в икономична класа.

„Колко струва полетът ви до Загреб, за колко надбавки за пенсионери ще стигне“, скочи тя.

Борисов й отговори, че Курц в момента не е никакъв, но пък канцлерът на Германия също е пътувала с правителствения самолет.

„За съжаление ние щяхме да се пребием с „Фалкона“ и заради това се наложи да ползваме Еърбъса, но да Ви задам въпроса: Колко струва президентът Радев да отиде до Китай, колко заплати и пенсии са това“, отвърна на удара той.

Иначе премиерът призна, че Нинова има право да му иска оставката, но й напомни, че тя е подвела симпатизантите на левицата, че ще подаде нейната като лидер на БСП и не го е направила.

„Аз за разлика от вас два пъти съм си я подавал, има една хубава приказка, че в къщата на обесения въжето не трябва много да се размята, сещайте се за това, когато говорите за оставки“, обърна се към червената шефка премиерът.

А по въпроса за Шенген той отново заяви, че властите са направили всичко, което е било необходимо за членството ни в зоната.

„Всички институции в ЕС са казали, че България трябва да бъде в Шенген, и ЕК, и ЕП са се произнесли по тази тема, бях специален гост в Бундестага, задаваха ни въпроси как пазим границата като добър пример и накрая казаха- ние много ви подкрепяме за Шенген, което много ме ядоса, защото ние сме изпълнили всички критерии, ние пазим границата на Шенгенското пространство“, каза той.

Според него България е единствената държава, която се справя добре с миграционния поток и заради това е модел.

Корупцията е емблема на това управление, ГЕРБ е некомпетентна да управлява, а премиерът Бойко Борисов прехвърля вината на слънцето, дъжда и лошата опозиция. Уволнявал, за да заглуши скандали, но рибата се вмирисвала от главата и отговорността на първия се носи с оставка. Това отсече в декларация от името на БСП червената шефка Корнелия Нинова.
 
„Господин премиер, Вие министър-председател ли сте или управител на лагер за почивки на калинки в администрацията?“, скочи още тя.

Според нея в последните седмици страната е залята от скандали - с водния режим в няколко града, проблемите в здравната система, напрежението около решението за болничните, проблемът с къщите за гости, които масово се оказаха неизрядни, вторият пенсионен стълб.

В същото време управлението на държавата било на принципа една криза да се потулва с друга, а не да се решава.

„Здравната система е в колапс, показаха го смъртните случаи в последните дни, докато не се промени системата резултатът ще е този, некомпетентността и нежеланието да промените системата са причината за това“, обвини Нинова.

„Оказва се, че хората които са се осигурявали за втора пенсия, ще поучат по -малко и от една, всички тези пари изтекоха в нечий джобове. Сутрин е едно вечер е друго, така не се управлява държава, уволнявате светкавично, докато не стихне проблемът, но новата калинка е същата като старата, така от 10 години има разпад в държавата“, продължи с критиките тя.
 
Според нея Борисов е наложил принципа на самодържието и се е самозабравил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е бил в Китай на ДЪРЖАВНО посещение, а Борисов в Загреб на ЛИЧНО.Май никой тук не прави разликата.
68
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главан пак ли ни е излагал по света ?Нищо ново.
67
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
откога, бе Бочко България е член на ЕНП като държава?Туй една - ПАРТИЯ, цяла държава..Не го ли изживяхме, още га петолъчката махнахме..Или по твоя си член първи от конституцията на БОКОБАШИ - ДЪРЖАВАТА ТОВА СЪМ АЗ, са ръководиш..И що бе Баце, с партийната субсидийка не си наехте едно авионче от Гела или друг "бизнесмен" от неговата бизнес асоциация КРИБ..Плащате си, па фактурка с ДДС си вземате.. Да докажете, че парите не са на матряла..Щото то това, че матрала ви сбира и партийните субсидии за вас не е от значение и ти е през микрофоня..*** поне в хърватските медии нямаше да "пр
66
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако слушате само пет секунди лакърдиите на Бокьо, ще загубите повече мозъчни клетки, отколкото ако изпиете един литър терпентин!
65
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Австрия никога не е имала правителствен авиоотряд,поради бедност.На Бочко трябва да му се купи нов самолет за да не го загубим.
64
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е лошо Путин да му подари един АН 124 РУСЛАН за Лично Ползване.Същия превозва около 400 тона.Така всички Дебелаци в Управлението ще могат да се накачулят при Б.Х. !!!
63
6
 
27
 
! Отговори
до 74 преди 4 години
Именно, тука е заровено кучето. Харчи се държавен ресурс(сефте) за изпълнение на партийни мероприятия и авторът на статията дори не осъзнава, че това е проблем
62
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За партийната среща на ЕНП в Загреб.....с правителствен самолет....Цацаров, спиш ли ?
61
21
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
До Анонимен 59И да дойде по-голямата чума начело с Нинова.....
60
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕКА да сме по-точни : Простият Бащица от Банкя Бойко Борисов е мутра-комунист, мафиот и трафикант, бивш СИКаджия, агент Буда, ИПОНец и най-вече НАГЪЛ и безсрамен !!! Групировката ГЕРБ така е задушила България, че вече е късно да се мисли как ще се оправим. НЯМА как !!! Населението се топи, а държавата загива, няма справедливост, няма морал и етика. Те вече крадат и баластра, назначават милиционери за прокурори, а други прокурори - некадърници и слуги слагат за "борци против корупцията", която е тяхна..... Смешно и жалко време !!!!
59
6
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Бокича използва всички държавни ресурси за да...крепи и финансира феодалната си партийна...структура.Така може да изкара дълги години начело на ...протектората в който превърна гордата и независима държава България,обсебил нейните финансови ресурси.Хубавото е,че времето му...мина и вече никой не се връзва на остроумните му...тъпотии.По принцип,той не отговори на Нинова,ни за Шенген,ни за...безхаберните болници,ни за кризата с водата в Перник,на нито един въпрос,защото е пожарникар с отнет маркуч
58
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова, обича да и е трудно и болно. Колкото повече я бият, толкова повече се натиска за власт. Поне да не приказва много, след като и Бойко започна да я надприказва.
57
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шенген си е Шенген, а ние сме отвън!Докаато ни управява мутра и избират с назначаване гл.проурор ще сме се отвън!Колкото и да *** Тиквун , че бил изълнил всичко.
56
11
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Корнела най-после ще спи спокойно. Откога чака Бойко да се весне в парламента, че да я видят каква "опозиция" Ама на Баце май хич и не му дреме от нейните тиради. До края на мандата на НС, я го види пак, я не. Днес каквото е казала, туй ще и остане :)
55
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една случка в Хърватска пред 24 часа наложи да отворим темата за ПР-а и неговото приложение у нас. Местна медия - Jutarnji.hr, - написа, че лидерът на консерваторите в Австрия Себастиан Курц е пристигнал с редовен полет в икономическа класа за срещата на ЕНП в Загреб. В същото време българският премиер е долетял с правителствен самолет Airbus A319, предназначен за 140 - 150 пътници.
54
4
 
15
 
! Отговори
до 61 преди 4 години
Що бе, Бойко е купил 4 снимки, които ще дойдат след 5 години.За това е платил 3 милиарда долара.Кво толкова. След още 10 години може да дойдат и другите 4 снимки.
53
16
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Харесвам начина, по който Борисов озаптява неистовата и жажда за власт... - спокойно, аргументирано...
52
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишев за 100 милиона купил 2 летящи самолета? А Борисов за 2 милиарда купи снимки на макети на 8 самолета. Кой е по -голем бизнесмен?
51
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дразни ме, когато използвате държавни пари за личните си цели и го смятам за недопустимо !
50
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно, да бехте сепребили с тоя Фалкон, та народа да се отърве най-после от тая чума !