Бойко Борисов заминава за САЩ, среща се утре с Тръмп

Заедно с премиера заминават четирима министри
24 ное 2019 10:20,
414
Бойко Борисов заминава за САЩ, среща се утре с Тръмп
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в Съединените американски щати, където утре ще се срещне с президента на САЩ Доналд Тръмп във Вашингтон. Срещата между двамата ще започне в 14 часа. Най-напред Борисов и Тръмп ще разговарят на четири очи, а след това е предвидена разширена среща между двете официални делегации.

Очаква се премиерът Борисов и президентът Тръмп да обсъдят стратегическото партньорство между двете страни и развитието на двустранното сътрудничество. Акцент  в разговора  ще бъде поставен върху общите за двете страни интереси в областта на  сигурността в контекста на северноатлантическото партньорство, върху енергийната диверсификация, както и върху други актуални теми.

По време на визитата си в САЩ Борисов ще участва в церемония по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк „Арлингтън“. Във Вашингтон българският министър-председател ще се срещне с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян.

Премиерът Борисов ще проведе и среща с представители на американския бизнес в сградата на Американската търговско-промишлена палата.

В ръководената от министър-председателя Бойко Борисов официална делегация във Вашингтон ще участват вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

В качеството си на министър-председател Бойко Борисов три пъти е бил на посещение в САЩ. Два пъти за участие в сесии на Общото събрание на ООН – от 18 до 24 септември 2010 г. за участие в 65-ата и сесия на Общото събрание на ООН и от 23 до 29 септември 2018 г. за участие в 73-ата сесия на Общото събрание на ООН. Един път е бил на официално работно посещение в САЩ по покана на президента на САЩ Барак Обама от 1 до 5 декември 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
4
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 8Никакъв шанс :D Смята се за напълно нормално... Ако няма кой да го почисти - виновна държавата!
9
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тежка работна неделя се очертава за червените форумци :)))
8
3
 
29
 
! Отговори
Бен Шалом Бернанке преди 4 години
отива да види щерка си и наследника в имението в Палм Бийч, Тръмп му завижда за имот, който дори той не може да си позволи и добре знае, как бо ник вун го е придобил, т.е. от къде са свити паричките!
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Научете се да не си изхвърляте старите тоалетни чинии пред панелката пък тогава претендирайте за нещо.
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмпата ни пробута хамерикански самальоти и ся че черпи с локум.
5
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари, какво стана пак ли загубихте изборите?
4
3
 
30
 
! Отговори
Ха, дано преди 4 години
Дано не се върне.
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бравос,да шляпнеш Тръмпата по врата.
2
2
 
38
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Баце си купи 'конграчулейшъна". Сега отива да се снима как го тупат по рамото. Сле снимките Тръмп ще заяви, че Борисов му е голям приятел и вижда страхотно бъдеще пред България с такъв управник. Т'ва е!
1
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остани си в САЩ,Бойко!!