Бойко Борисов заминава за САЩ, среща се утре с Тръмп

Заедно с премиера заминават четирима министри
24 ное 2019 10:20,
414
Бойко Борисов заминава за САЩ, среща се утре с Тръмп
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в Съединените американски щати, където утре ще се срещне с президента на САЩ Доналд Тръмп във Вашингтон. Срещата между двамата ще започне в 14 часа. Най-напред Борисов и Тръмп ще разговарят на четири очи, а след това е предвидена разширена среща между двете официални делегации.

Очаква се премиерът Борисов и президентът Тръмп да обсъдят стратегическото партньорство между двете страни и развитието на двустранното сътрудничество. Акцент  в разговора  ще бъде поставен върху общите за двете страни интереси в областта на  сигурността в контекста на северноатлантическото партньорство, върху енергийната диверсификация, както и върху други актуални теми.

По време на визитата си в САЩ Борисов ще участва в церемония по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк „Арлингтън“. Във Вашингтон българският министър-председател ще се срещне с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян.

Премиерът Борисов ще проведе и среща с представители на американския бизнес в сградата на Американската търговско-промишлена палата.

В ръководената от министър-председателя Бойко Борисов официална делегация във Вашингтон ще участват вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

В качеството си на министър-председател Бойко Борисов три пъти е бил на посещение в САЩ. Два пъти за участие в сесии на Общото събрание на ООН – от 18 до 24 септември 2010 г. за участие в 65-ата и сесия на Общото събрание на ООН и от 23 до 29 септември 2018 г. за участие в 73-ата сесия на Общото събрание на ООН. Един път е бил на официално работно посещение в САЩ по покана на президента на САЩ Барак Обама от 1 до 5 декември 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
9
 
! Отговори
Демократ от САЩ преди 4 години
след срещата почваме 2-ра процедура по импийчмънт, след разговори със Зелински, Доналд се среща и с Комунистически Диктатори от Изтока.
29
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пригответе се да плащате. Ще откриваме нови работни места за американци в името на евроатлантическите ценности.
28
0
 
11
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
До герберастката кочинаСтихът ти е уникален! Благодаря.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама че го чеша ли зад ушите като Тато едно време/
26
1
 
17
 
! Отговори
САТАНАИЛ преди 4 години
Конграчулейшънс, Борисов, чакам те. Ще ти наливам акъл както и откъдето само аз си знам.
25
3
 
19
 
! Отговори
Герберастката кочина преди 4 години
Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет.Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал.
24
3
 
22
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 4 години
Пожарникарят вече цял месец тренира за срещата с шефа на света Тръмп - поклони, навеждания, сгъвания, разтваряния, пълзене, разтягания, лягания, претъркулвания, шпагати, плонжове, стречинг, ходене на ръце, клякания, салта и всякакви други циркаджийски номера. Като благодарност, шефът му Тръмп ще му подхвърля по бучка захар!
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре, 2030 с "нова" дизелова подводница и дървен пиратски кораб с мачти, за самолетоносач
22
22
 
3
 
! Отговори
ЕвроДемократ преди 4 години
Кремълското гномче ще се изприщи от мъка и ще подскача от зло ба до тавана на високите си токчета....
21
3
 
18
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Тоя с Мустафата, Ердога и махлата с еничарите хаванати за шлифера ни закараха 500г назадче и по лошо!
20
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп:Кой е тоя!?-Някакъв балканец,пробутахме му стари самолети на цена като за нови.Тръмп:Ааа браво,значи потупване по рамото,и довиждане.Как му беше името?
19
4
 
13
 
! Отговори
Пфф преди 4 години
Много го обичате този Бойко бе, днес бг, колко ви плаща?
18
4
 
14
 
! Отговори
Виц преди 4 години
Абе Бойко с Флакона ли ще фърчи, за един преЯтел питам.
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1 Конрачулейшънс = 3 милиарда $Плащат БГ балъ ците.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано поне да е интересно, като покажат Борисов пред камерите.
15
1
 
22
 
! Отговори
Ужасс преди 4 години
Дега очаквайте четворно увеличение на газта!
14
2
 
25
 
! Отговори
СТЕНОГРАМАТА преди 4 години
Т: - Хелоу, Бойко, Норт Маседония!Б: - А, не Норт Маседония, ноу!Т: - Оуу, Бойко фром Сербия!Б: - Ноу Сербия, Херо Мустафа!Т: - Оу, йес, Бойко фром Албания!Б: - Ноу Албания, Булгерия, газов хъб Балкан!Т: - Сори, Бойко фром Болканс!Б: - Йес, йес, газов хъб Балкан!
13
2
 
17
 
! Отговори
Кон с татация преди 4 години
Щастлива неделя за пребоядисаните провинциални ***.Дошло е време за блага и нарцисизъм.Нищо ,че сме прости и се излагаме.
12
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отива да целува ръка на господаря,всъщност Борисов ще благодари че са му дали възможност да си купи американски самолети!
11
0
 
23
 
! Отговори
Пешо Парнаджията преди 4 години
Лелеее са бойко като награби Мелания да и удари един език.....Тръмпето ше се сащиса