Поклон пред Ламбо: Вселена от талант, човешкото лице на политиката

Социалистите загубили своя духовен водач, опората си
Обновена: 2 дек 2019 15:38 | 2 дек 2019 13:32, Камелия Цветанова
79

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стотици колеги, приятели и почитатели на Стефан Данаилов  чакаха търпеливо на опашка, за да се простят с него.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова не успя да сдържи сълзите си на поклонението.
 
"Изпратихме една вселена от талант, красота, любов и мъдрост. Стефан носеше доброта в себе си и я раздаваше на другите. Винаги съпреживяваше болките и страданията на останалите като свои. Беше добър човек, почтен и широкоскроен. За нас е вдъхновение, опора и сила", каза тя.

Още по темата
Нинова призна, че българските социалисти са загубилия своя духовен водач.

"В ключови моменти за БСП и България той спокойно и с мъдрост даваше верни решения и чертаеше път за десетилетия напред. И ние го следвахме. Стефан е политик с достойнство. Остана верен на себе си и на идеите си. В последните си дни, в болничната стая, той ми каза: "Не плачи, каквото и да се случи с мен, продължаваме заедно". И е прав. Въпреки смъртта, където и да сме, каквото и да правим, ние ще го носим в едно съкровено място в душите си. Заедно сме. Поклон пред великия, недостижимия и незабравимия Стефан", заяви още тя.

Президентът Румен Радев също се прости с Мастера, както го наричаха неговите студенти.

"За мен Стефан Данаилов беше човешкото лице на българската политика. Много е трудно да го вкараме в някакви рамки, за да го опишем с думи: огромният му принос към българското кино и театър, безрезервната му любов към хората, безкрайната отдаденост на неговите ученици", заяви държавният глава.

Голямата българска актриса Татяна Лолова сподели, че Стефан Данаилов й е казал да не го жали, защото е изживял пълнокръвно всеки момент от живота си.

"Има много красиви и талантливи, но той е посочен! Той е неповторимото нещо, което сме имали ние, защото го заслужаваме”, каза тя.

"Стефан беше истина и любов. Знам, че Бог му е отредил светло място”, каза през сълзи актьорът Стоян Алексиев.

"Има раздели, които някак не можеш да приемеш. Аз не мога да си представя, че вече го няма и затова ще го пазя и ще го помня такъв, какъвто е в сърцето ми – усмихнат и добър”, сподели актьорът Владимир Пенев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На поклонението имаше много гербе-расти от управляващите които трудно скриваха радостта си а така също и доста седе-расти, които се правеха на опечалени, но вътре в себе си се радваха и си шушукаха помежду си колко се радват че е починал техен опонент от БСП. На десните и на разни демократични *** вяра да нямате!
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лека му пръст. Иначе комунистите с много лека ръка си раздават титли и епитети на своите хора - "гениалния актьор, Мастер, професор". Светлин Русев и той беше "голям художник" и май академик го бяха направили, Левчев - "голям поет" А какво да кажем за "професорите" Вучков и особено Иван Славков - Батето ?Фалшив строй, натрапващ фалшиви ценности, и привилегии само за определени хора
44
6
 
6
 
! Отговори
Бог да го прости преди 4 години
Имаше нещо лигаво в него и затова никога не ме е кефил като актьор, както Карамитев ,Джонев ,Т.Колев и мн.други изключителни български актьори. А като човек или е бил глупав или безсъвестен ,за да покрепя тази антибългарска партия ,дори след 10.ноември.Вероятно е бил готин в компания и за мацките , но ...
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 31 Плюете Мастъра, но на вашите купчини пръст ще пикаят бездомните кучета, нещастници!Master of puppets български вариант!
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 31Плюете Мастъра, но на вашите купчини пръст ще пикаят бездомните кучета, нещастници!А на неговата купчина пръст няма да пикаят кучетата защото е от БКП, нали! Няма страшно, ромунистите ще ашладисат гранита, мрамора и всичко де що е за бране, защото знаят кой е и има за гепене! Накрая ще му дръпнат по една пикня като за да му върви по вода в отвъдното!
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А фотографа Митко-най якия фотограф! То кадър, екпозиция, лица ..ум да ти зайде! Който и да фанеш с един телефон и да му кажеш-натискай тук, горе-долу такива ще ги докара!
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лека му пръст на човека, Господ той и другарите му го отсвириха, че да го прощава! Ако не е бил в ДС дали други кадърни артисти нямаше да велики колкото него? Един ден за Стоянка Мутафова никой една лоша дума няма да каже, както никой не каза за Калата... Като артист е голям, но с политиката прецака професионалните си успехи. А тук идва въпроса-защо на такъв човек му е нужна политическа кариера? Явно там е голямата марфа и под фасадата на идоли ни крадат и манипулират като за Световно!
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данчо Йовчев нещо много се хили наистина ...нещо е превъртяло момчето може би от това с което се е зобил през дългата си спортна кариера ...
38
10
 
5
 
! Отговори
Граовец преди 4 години
Абе нямам какво да кажа.Докато беше жив изпитвах порив да го хвана за косата и да го удавя в толетната.
37
14
 
9
 
! Отговори
БОГ Е ВЕЛИК! преди 4 години
ПЕВЕЦА НА КОМУНИЗМА И ПРИМИТИВИЗМА НА СОЦИАЛИЗМА СИ ОТИДЕ!ОСТАНАХА САМО РОШАВИТЕ И КРЕСЛИВИ ГАРГИ ОТ ***-20 , ЗА ДА ОПЛАКВАТ СВОЕТО НЕПРЕЖАЛИМО И БЕЗВЪЗВРАТНО ЗАГУБЕНО МИНАЛО НА ДИКТАТУРАТА НА ПОСРЕДСТВЕННОСТТА И ПРОСТОТИЯТА!БОГ ДА ГИ ПРОСТИ!
36
8
 
13
 
! Отговори
наблюдател преди 4 години
Цялата работа е че комунистите търсят повод да вдигнат гюрултия.
35
12
 
6
 
! Отговори
ленин да го прощава преди 4 години
този цял живот се молеже на болшевишки и комунистически божества, а Вовка Путин му беше псоледното божество, да му закарат кокалите в русия, на ней тоз трубадур на комунистическата диктатура служи.
34
2
 
15
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 години
Сбогом, бати Стефчо. Добър човек беше, хубав човек.
33
22
 
10
 
! Отговори
нилатс преди 4 години
Какво царство му небесно? Комунистите не отиват на небето! Те отиват в ада!
32
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъжен демократичен край за един гениален комунист и артист. Участието му в политиката заедно с другите демократи и партийни престъпници само опетни успехите му в киното. Демокрацията му попречи и да създаде семейство, затри близките му и накрая остана сам.
31
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плюете Мастъра, но на вашите купчини пръст ще пикаят бездомните кучета, нещастници!
30
5
 
6
 
! Отговори
Аман преди 4 години
Аман, Аман, Аман
29
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Слабо ви е горивото 22Няма с просташки коментари да угасите народната признателност към таланта на един истински българин!Природата си знае работата откъм гасенето на БКП лайнаристите!
28
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В политиката участва в грабежа и разрухата след 1989 г. Като артист има успехи в България, но пак преди 1989 г. защото след 1989 г. киното беше унищожено в България и се принуди да ходи гурбет.
27
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен Стефан е един от най великите, заедно с Кръстьо Сарарфов, Апостол Крамитев. Поклон.