Поклон пред Ламбо: Вселена от талант, човешкото лице на политиката

Социалистите загубили своя духовен водач, опората си
Обновена: 2 дек 2019 15:38 | 2 дек 2019 13:32, Камелия Цветанова
79

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стотици колеги, приятели и почитатели на Стефан Данаилов  чакаха търпеливо на опашка, за да се простят с него.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова не успя да сдържи сълзите си на поклонението.
 
"Изпратихме една вселена от талант, красота, любов и мъдрост. Стефан носеше доброта в себе си и я раздаваше на другите. Винаги съпреживяваше болките и страданията на останалите като свои. Беше добър човек, почтен и широкоскроен. За нас е вдъхновение, опора и сила", каза тя.

Още по темата
Нинова призна, че българските социалисти са загубилия своя духовен водач.

"В ключови моменти за БСП и България той спокойно и с мъдрост даваше верни решения и чертаеше път за десетилетия напред. И ние го следвахме. Стефан е политик с достойнство. Остана верен на себе си и на идеите си. В последните си дни, в болничната стая, той ми каза: "Не плачи, каквото и да се случи с мен, продължаваме заедно". И е прав. Въпреки смъртта, където и да сме, каквото и да правим, ние ще го носим в едно съкровено място в душите си. Заедно сме. Поклон пред великия, недостижимия и незабравимия Стефан", заяви още тя.

Президентът Румен Радев също се прости с Мастера, както го наричаха неговите студенти.

"За мен Стефан Данаилов беше човешкото лице на българската политика. Много е трудно да го вкараме в някакви рамки, за да го опишем с думи: огромният му принос към българското кино и театър, безрезервната му любов към хората, безкрайната отдаденост на неговите ученици", заяви държавният глава.

Голямата българска актриса Татяна Лолова сподели, че Стефан Данаилов й е казал да не го жали, защото е изживял пълнокръвно всеки момент от живота си.

"Има много красиви и талантливи, но той е посочен! Той е неповторимото нещо, което сме имали ние, защото го заслужаваме”, каза тя.

"Стефан беше истина и любов. Знам, че Бог му е отредил светло място”, каза през сълзи актьорът Стоян Алексиев.

"Има раздели, които някак не можеш да приемеш. Аз не мога да си представя, че вече го няма и затова ще го пазя и ще го помня такъв, какъвто е в сърцето ми – усмихнат и добър”, сподели актьорът Владимир Пенев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наследниците на БКП направиха политическо погребение олицетворяващо несбъдналото им се "светло бъдеще" !
25
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Злобарите днес няма ли да си вземат почивен ден или злобата няма такъв?
24
4
 
8
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Не се покланяй Господин Узунов на таланта!Покланяй се на тези,които не могат да разделят бала сено между две магарета.Успех!
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11Тъ.п, по-***, най-*** , гербе..раст....
22
6
 
17
 
! Отговори
Слабо ви е горивото преди 4 години
Няма с просташки коментари да угасите народната признателност към таланта на един истински българин!
21
5
 
11
 
! Отговори
Певец преди 4 години
До певец на диктатуратаСамо някой като теб който е пълен с комплекси и злоба може да мисли по този начин.
20
21
 
13
 
! Отговори
певец на диктатурата преди 4 години
през целия си живот този възпяваше комунистическите убийци, крадци и лъжци и червените диктатори му се отблагодаряваха за вярна служба. Също като ДС агент Тошко Колев, все голям 'дисидент' го вадеше и накрая му извадиха досието като мръсен донос ник, а този не се криеше, той беше трубадур на руските мекерета в България и възпяваше гаврите им срещу българския народ.Да го прощава неговите божества, Лени, Сталин, Тодор Живков и живия бог на червената мафив, Вова Путин.
19
2
 
4
 
! Отговори
Русия преди 4 години
На втората снимка тоз ко са е ухилил.
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Царство му небесноАз помня. Калата го изпратиха повече хора, но не с толкова медиен шум. Наум Шопов също.
17
5
 
10
 
! Отговори
Христина преди 4 години
За умрял човек или добро или нищо.
16
7
 
20
 
! Отговори
Царство му небесно преди 4 години
Всенародна обич не се купува!Голям поклон пред човека и артиста Стефан Данаилов!Аз съм на 66 ,не помня някой артист и политик да е изпращам с толкова мъка и болка.Той наистина е ИЗБРАН!
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах интервютата на Стефан Данаилов. Държеше се лековато наивно със само ирония. Вероятно много му беше натежал образът, който се опитваха да му вменят. Жестоко, много жестоко.
14
9
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Добре беше артист но да си беше останал такъв до края. А той се оплете в безкрайните интриги на БСП и стана част от кланът на избраните които имат блага без да работят. Естествено хората го харесваха като артист защото имаше чар, но заради БСП много си промениха мнението за него. Защо му трябваше?! Поклон!
13
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, което т.н. Ламбо умееше най-добре е да се пласира и плонжира пред силните на деня. Избраха го за главен герой във филма на всеки километър , защото баща му е бил партизанин.И след тази роля никой не смееше да кани друг актьор за главните роли. Иначе имаше талант и визия за киноактьор. След демократичните промени се пласира за депутат и министър, защото вече остаря, но не му се изпускаше кокала. Това е обективната истина.
12
18
 
14
 
! Отговори
тренер преди 4 години
Гледах от всички баровци събрали се там,само Румбата-льотчика мина като трамвай през друг вход.Хората чакат,обаче той нали е президент,не може да чака.Пази Боже сляпо да прогледа.
11
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПредставям си като пукнее Тиквата колко хора ще го изпратятдоста повече в сравнение с *** и Импексова. Тях най-много некое псе да ги препикae.
10
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тия безкрайни поклони някой БКП-ец не се ли изпусна вече?
9
25
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"На всеки километър" - всеки го е гледал, защото нямаше друга алтернатива.Филмова серия на "стражари и апаши" наситен с фалшив патос за легитимиране на комунистическия фашистки режим за което бе употребен Стефан Данаилов.Сегашното и следващите поколения няма да искат да му обърнат никакво внимание.
8
2
 
15
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
В медиите отдавна цари сталинистка цензора.Наричат обществени пространства мнение *** и тн .Искат да задушат свободното слово и право на мнение .
7
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кое е нечовешкото лице ???ГДимитров,Сталин ?!!Да ,определено те бяха нечовешкото лице на един тираничен - 45 г тоталитарен режим .Засрамете се !