Джамбазки се извини за коментарите си към свои колеги

"След като те са се почувствали обидени и искат извинения, те ги имат"
Обновена: 18 дек 2019 18:54 | 18 дек 2019 18:45, Красимир Ангелов
56

Евродепутатът Ангел Джамбазки се извини за коментарите си, които бяха определени като расистки. Те бяха отправени към двама депутати от транспортната комисия на Европарламента.

"Аз съм българин с корени в днешна Македония, Сърбия и Турция. И не бих се обидил, ако някой ме нарече българин от Македония. Но след като те са се почувствали обидени и искат извинения, те ги имат", каза Джамбазки, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Още по темата
От евроинституцията обаче все още може да наложат санкция на нашия евродепутат, след като за такава настояват засегнатите – французойката Карима Дели и германецът Исмаил Ертуг.

"Но няма извинение за начина, по който беше прокаран скандалният пакет "Мобилност", за уж екологична политика да кара хиляди камиони да замърсяват въздуха, уж социалисти да лишават Източна Европа от работни места и уж европейци да дават бизнес на Турция и на Русия. Това също заслужава извинение", добави Ангел Джамбазки.

В последвала реплика Дели заяви, че Джамбазки има право да не е съгласен с новите правила за международните превози. "Като председател на транспортната комисия не приемам изказванията Ви за моя произход по две причини - първо изпращате расистко послание, и второ - никога няма да се оставя така и ще отговарям винаги, за да не стават подобни думи нещо обичайно в ЕП", допълни тя.

Поводът за недоволството стана пост на Джамбазки във Facebook, че председателят на парламентарната транспортна комисия Карима Дели е "французойката от алжирски произход", а един от авторите на променените правила за международните пътни превози Исмаил Ертуг - "германец от турски произход".

Коментарът на българският евродепутат бе свързан с усилията на двамата му колеги, довели до неокончателното одобрение на промени в ущърб на българските превозвачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 4 години
До ЕдинВъпросът е как и с каква умисъл го казва.
49
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Айдее и Ангел Джамбазки се наведе на Сатаната. Сега да си направи и публичен сюнет, за да докаже, че не е расист!
48
1
 
4
 
! Отговори
Бх преди 4 години
без капка мъжесво
47
0
 
11
 
! Отговори
Ария-Вега преди 4 години
Кафявките полухора приматопотомък с гени от Абизянь и Фафявко Манделя Бармалей са доста обидчиви ако някой бял човечец им посочи корените на хибридизацията им и не ги припознае за Европейци. Какво сме направили ,че ни застигна такава съдба не знам ,но кафявкото Анунак ще разсипят бялата раса и света чрез афробезмозъчни мехури на неинтегрируемо полуабизян.
46
8
 
19
 
! Отговори
Един преди 4 години
Джамбазки, да не съм чул повече да се извиняваш, когато си прав! Кое от казаното не е вярно, та да се извиняваш? Никой не бива да съжалява и да се чувства гузен за това, че казва истина. Никой никога не бива да се извинява, за това че е прав. Това, че истината ще засегне някого, е проблем само и единствено на този някого. Все пак това са свободни хора и могат да изберат дали да се засегнат или не от нечие чуждо мнение. Спокойно можеха да решат, че мнението на Джамбазки не ги засяга.
45
5
 
12
 
! Отговори
Вуйчо преди 4 години
Джамбазки се извинява като жена. "извинете, но не сте прави"
44
3
 
13
 
! Отговори
Сиди преди 4 години
Това,че си гей ,както твърди Волен някой ,да го поставя на въпрос в Европарламента, алкохола ти идва повече и после се извинява ш
43
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джамбазки просто си е патриот и се е концентрирал там,обаче по-интересното е какво шоу става със Слабаков в ЕП,който не цепи басма за нищо и ще им изтряска всичко в лицето.
42
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този няма ли да подава оставка и да бъде съден за шофиране в пияно състояние?!
41
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представям си, ако някой бледолик отиде в Нигерия и им каже, че се чувства нигериец, ще има да му се смеят.
40
1
 
24
 
! Отговори
До Македон преди 4 години
Македонец се кара на сина си: - Разбирам да имаш двойка по география - светът е голям, не можеш да го знаеш целия. Разбирам по музика - не всеки може да пее. Ама по история на Македония??!!?! Толкова ли не можа да научиш тия две страници бе?
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кафявките човечета са много чувствителни ако някой им каже че не са европейци.След бяколко години ще си измислят че са богове и ще са много обидени ако белите хора не им се молят като на Господ.
38
2
 
13
 
! Отговори
123 преди 4 години
Не се е извинил и няма за какво,никой не е обидил за разлика от Валката семьонов,който нарече протестиращите майки на деца с увреждания "кресливи жени", ама нали са българи на никой не му пука за това.Във всяка нормална държава с гражданско общество нямаше да е във властта,ама тук всичко може, ама като неудобният Джамбазки каже на наякоя евродепутатка французойка с алжирски произход, на който тя явно държи и името и такова много съдници за горката евродепу..тка
37
9
 
16
 
! Отговори
ined преди 4 години
Тоя алкохолик защо още е евродепутат? Бойко какво още чака да не му поиска оставката?
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МамооооооуууууСега прочетох в уикито:Тая французойка е деветото от тринайсетте чавета на алжирски емигранти.Жаааааааална им лелина на франсетата.
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бялата Златка,свинята каракачанов дс ,валерия симеоновна,продажници и шутове само да компрометират и осквернят патриотизъм, род, родина.Джамбазки е единствеият сред тях, който вдъхва доверие,с дар слово и сърцат,верен на принципите си,затова се опитват все по- ожесточено да го компрометират, че бил не знам какво си. А бялата златка спокойно си вършее и решава съдбините на София.Първо беше с Хамериканците,после с ***,против ***,с ***-във властта да ги вкарва.но Джамб.лошияявнопречи
34
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наздраве Джамбаз. Въврви ли търговията с БГ паспорти
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Причината за нашите загуби според този е произходът на депутатите, а не самите решения и интересите на ядрото Франция, Германия, срещу периферията България. Никакъв интерес няма да защити по този начин.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евреите винаги и с гордост сами изтъкват произхода си.Самодискриминират ли се?Пълни глупости.
31
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В една многонационална държава да се заяждаш на произход, е *** зъм. Аз също мога да му кажа, че едно невзрачно очилато бугарско гов не и няма да излъжа.