Повече приходи от туризъм, театрите пълни - добрата година на властта

Борисов се разпореди: Строителите по пътищата да почиват само на 1 януари!
Обновена: 27 дек 2019 12:10 | 27 дек 2019 11:21, Веселина Йорданова
212
Повече приходи от туризъм, театрите пълни - добрата година на властта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Два часа продължи отчетът на министрите пред премиера Бойко Борисов на последното заседание на правителството за 2019 г.

Напредък по всички стратегически проекти – магистралите "Хемус", "Струма", "Европа" и строителство на пътища, въвеждане на тол системата, отчете регионалният министър Петя Аврамова.

"Зимата е мека, не спирайте строителството, максимално да се правят дейностите, само на 1-ви ще почиват", нареди премиерът Бойко Борисов и допълни: "Това ми е като психотерапия".

Над 8.4 млн. чуждестранни туристи са посетили България в първите 10 месеца, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя посочи, че се отчита ръст и на посещенията, и в приходите, независимо от трудната ситуация с фалита на туроператора Томас Кук.

Още по темата
Искам да вложите много усилия да рекламирате и показвате археологията, настоя премиерът Бойко Борисов.

Правосъдният министър Данаил Кирилов напомни положителния мониторингов доклад на ЕК, който препоръча отпадане на механизма за сътрудничество и проверка. Той посочи, че е критичен въпросът с множеството завършващи юристи и ведомството му е готово да предложи промени за изпита, за да повиши качеството.

Енергийният министър Теменужка Петкова изтъкна работата по проекта "Балкански поток", от който първите 11 км, свързващи България и Турция, вече са в експлоатация, а в момента се работи по трасе от 150 км. За първи път имаме реална диверсификация в областта на доставките на природен газ - 403 млн. куб. м втечнен природен газ, включително от САЩ.

ОП "Околна среда" има всички шансове да бъде изпълнена изцяло, заяви екоминистърът Нено Димов.

Земеделският министър Десислава Танева каза, че са изплатени близо 70 млн. лв. за мерки и компенсации, свързани с африканската чума по свинете – най-голямото предизвикателство за годината.

Министърът на културата Боил Банов каза, че са дадени над 4 млн. лв. за археология и теренни проучвания за стотици обекти. Според него това е много голямо предизвикателство.

"Щом хората имат повече пари, за да ходят на театър, означава, че държавата върви напред", каза Банов, който отчете 30% ръст в посещаемостта на културните институции.

Здравният министър Кирил Ананиев се похвали с модернизация на базата на лечебните заведения. Започна и дългоочакваното изграждане на детска болница.

Премиерът каза, че икономическият министър Емил Караниколов, зам.-регионалният Николай Нанков и др. са в Перник, до решаване на кризата там.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
15
 
! Отговори
До 183 преди 4 години
На кой били парите, я пак?
150
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 182Спокойно... До НГ ще им я оправят. Не може вдигнеш цените на водата и да я спреш... :))
149
4
 
23
 
! Отговори
До 183 преди 4 години
Парите не са на правителството *** комунистически, А СА НАШИ ПАРИ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ!!! ЯСНО ЛИ ТИ Е КОМУНИСТИЧЕСКИ ГЕРБЕРСКИ ИЗВЕРГ!!! ГАДОВЕ ДОЛНИ!!! НА ПРАВИТЕЛСТВОТО БИЛИ, СЪВСЕМ СЕ ЗАБРАВИХТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ *** ОТ ГЕРБ!!! БЕЛ ДЕН ДА НЕ ВИДИТЕ!!!
148
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите са си на правителството и са решили че има нужда от нов самолет. За Перник дават колкото са нужни, проблемът там не е финансов.
147
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако тези десетки милиони, които похарчиха днес за нов правителствен самолет бяха отделени за водата на Перник? Вероятно щяха да помогнат. Хората там бедстват, а нашите "любими" управници харчат нашироко за луксозни возила.
146
3
 
14
 
! Отговори
До 180 преди 4 години
Аааа, за Бойко требе нов убав и голем самальот. Даже са малко тия милионе, още требват за цела авиокомпания да си прават айдуците...
145
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво стана събираме пари Българска Коледа 2 милиона, а Бойко днес си гласува нов самолет за 55 милиона. Народе????
144
18
 
5
 
! Отговори
Българите никога преди 4 години
Не са живели по-добреКеф ти море вГърцияКеф ти пазар в ОдринДа живее ЕС!
143
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За властта годината е добра, да. Накрая си гласуваха и 30 милиона за нов самолет, че тези са им малко. За народа обаче...
142
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само в България бивши комунисти и доносници на зловещите служби, като Бойко, Доган, Каракачанов, Цецковци и Цецки, ония гнусняр Георги Марков, библиотекари... и всякакви долни *** и отpепки на престъпния комунистически режим продължават да властват и да разграбват. Резултатът е видим за всички.
141
1
 
15
 
! Отговори
хъша преди 4 години
ДОБРАТА ГОДИНА НА ВЛАСТТА.да за властта всяка година е добраа кога ще прочетем заглавие ДОБРАТА / ОТЛИЧНАТА ГОДИНА ЗА НАРОДА ???
140
1
 
13
 
! Отговори
До 174 преди 4 години
На какви субстанции си?
139
25
 
3
 
! Отговори
Знаещ преди 4 години
Защо разпенените от злоба комунистически *** не излязат с доводи и факти. За да се види реално колко напред е България днес. Най-хубавото място за живеене в цяла Европа.
138
20
 
7
 
! Отговори
Да питам преди 4 години
Като плюете Бойко ми отговерете защо днес пенсионерите пълнят театрите и торбите в магазините а преди 10 години живееха по форумите и пред кабинетите в болниците.
137
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко е само изпълнител. Конците дърпа Ахмед.
136
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистически поробители-хунта!!!
135
7
 
10
 
! Отговори
ДО 168 преди 4 години
Абе шмиргел, на тебе известно ли ти е, че по времето когато Бойко беше член на БКП, НРБ беше концлагер ограден с бодлива тел свисоко напрежение и се стреляше на месо. Ако границите бяха отворени, щчхте да останете само такива *** като тебе. Спрете с тая опорна точка. България и до ден днешен Е ПОД КЪРВАВО КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО НАЛАГАНО ОТ КОМУНИСТИ, НАЧЕЛО С ББ И АХМЕД ДОГАН.
134
15
 
4
 
! Отговори
До 167 преди 4 години
Деца умирали в болници. Може да се случи но е рядко и в цяла Европа стават трагедии. Умирали хора по пътищата. Сигурно е така защото не сме свикнали още с високия стандарт. Шофираме по най-модерните и скоростни магистрали в цяла Европа. Караме бързи коли и повечето са нов внос от автокъщите. Няма ги вече таратайките втора ръка. Трябва ни малко време и търпение. Същото и за Перник. Като започнат да се топят снеговете всяко ще е наред и язовира ще се напълни.
133
3
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
До 167Ааа, моля, моля !ГЕРБ наистина са утайката на БКП и бившите пазванти на другарите.Гербаджиите обаче отдавна са се отрекли от комунизма и сега са първи евроатлантици и слуги на САЩ.ГЕНОЦИД наистина има, но той съвсем не е комунистически.По-скоро е евроатлантически.Защото, по времето на социализма населението на България беше достигнало почти 9 000 000.Днес е преполовено.Значи ГЕНОЦИДЪТ е днешен, сиреч евроатлантически.Поръчителите също ги търси на Запад.Или в Тел Авив ....
132
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Деца умират в болници заради престъпници-лекари.700 души избити по пътищата.Най-корумпитаната държава в Европа.В Перник няма вода за пиене, в София няма въздух за дишане.ГЕНОЦИД!!! ПРИ ТОВА КОМУНИСТИЧЕСКИ, ТЪЙ КАТО ГЕРБ СА УТАЙКАТА НА БКП!