Време за реклама и хвалби: Министрите на отчет пред Борисов

Всички се оказаха доволни от свършеното през годината
Обновена: 27 дек 2019 21:58 | 27 дек 2019 10:00, Веселина Йорданова
100
Време за реклама и хвалби: Министрите на отчет пред Борисов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министрите се отчетоха за свършеното през 2019-а на последното правителствено заседание за годината.

Очаквано всички се похвалиха с успехи в своите ресори.

"До 3 минути времето за реклама", призова премиерът Бойко Борисов в опит да съкрати изявленията.

Той обаче също ги прекъсваше, добавяйки още неща към "отчетите".

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева каза, че през годината е имало много посещения у нас на високо ниво, но като най-знаково определи посещението на папа Франциск, посещението на премиера Бойко Борисов във Вашингтон, първо посщение на японски премиер у нас, и първо посещение на български премиер в Южна Корея.

"От 9 г. не беше имало посещение на български въшен министър в Москва", коментира Захариева, като посочи, че целта на тези посещения е търсенето на нови пазари и на възможности за бизнес. По думите й България е на първо място в целия ЕС по отношение на гражданите си във Великобритания, които са получили статут на уседналост.

Успяхме да организираме изборите така, че няма съмнение относно тяхната честност и демократичност, отчете вицепремиерът Томислав Дончев. Според него след преговорите с Фолксваген за нов завод административният апарат вече е на съвсем друго ниво.

Успехи в икономиката очерта вицепремиерът Марияна Николова.

"Налице е икономически растеж, което създава условия за завръщане на все повече млади хора у нас. През изминалата година над 16 хил. са се завърнали", каза Николова.

В областта на отбраната вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че България се модернизира по НАТО-вски стандарт.

Финансовият министър Владислав Горанов отчете поддържане на финансова и фискална стабилност, стъпките за присъединяване към чакалнята на еврозоната, борба със сивата икономика, която намаляла с 5 процентни пункта. Очакваме растеж от 3.5-3.7, един от най-високите в Европа, посочи той.

МВР-шефът Младен Маринов заяви, че продължава устойчивата тенденция на намаляване на престъпленията, като се увеличава разкриваемостта. По думите му с над 50% са намалели телефонните измами, като през ноември са регистрирани само три.

"Това беше страхотен бич за възрастните хора, мисля, че е категоричен успех", коментира данните премиерът Бойко Борисов.

Спад има при тежките ПТП-та, но за съжаление не можахме да намалим броя на убитите, каза Маринов. Той обаче посочи, че България е държавата, която най-добре се справя с миграционния проблем.

В областта на транспорта Росен Желязков отчете новото законодателство, което позволява по-добре регулация.

Той подчерта, че с европейски средства са започнати и продължават редица проекти. По-рано вицепремиерът Дончев подчерта, че отново нямаме спрени европари през годината.

Успехи отчете и социалният министър Деница Сачева – в областта на пазара на труда, макар че е министър за кратко време, след като наследи на поста Бисер Петков.

"2.1 млн. пенсионери ще са по-високи пенсии от 1 юли, като увеличението с 6.7% е най-голямото", посочи тя.

Красен Кралев изтъкна, че е извършена мащабна работа по новата стратегия за младежта. Според него до 18 януари спортната система ще бъде изчистена от клубове-фантоми с новите изисквания за лиценз. Много трябва да сте стриктни, ако трябва Младен (Маринов – бел. Ред.) да ти помага, поръча премиерът.

Зам.-министърът на образованието Карина Ангелиева изтъкна, че социалните помощи вече са обвързани с реалното посещение на децата в училище, което е засилило контрола.

"И за първи път нямаме протест на БАН", подчерта Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"И попита хан Крум аварските пленници след като унищожи Аварската империя: От какво, мислите, че загина вашата държава? А те отговорили: От това, че съдиите се съюзиха с престъпниците и крадците; от взаимните клевети, които погубиха по-храбрите и умните; освен това от подкупничеството - всички станаха рушветчии; също и от Търговията, понеже всички станаха Търговци и се мамеха помежду си; От всичко това произлезе нашата гибел." Историята първо се повтаря, като трагедия, после като фарс.
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според червения фашист Евгений Дайнов ,Бойко който вчера беше за него бламиран сега взел че завладял Корнелия ???Мислене на червен комунист ,Европа трябвало да свали със сила Борисов !!!Ето ви типичния комунист !
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Петър Москов е фашист .
36
0
 
5
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До Петров"...превърнахме се в индустриален тигър по производство на лютеница..."Оправи ми деня,да си жив и здрав!:))))
35
0
 
18
 
! Отговори
Риба меч преди 4 години
Първо в Перник, скоро и в други градове. Десетилетия на партийни назначения на правоверни калинки, които само са стискали палци да няма проблеми до края на мандата. Както пише Маркс, количествените натрупвания водят до качествени изменения. В повечето градове на България се губят над 50% от подаваната вода. Не се прави нищо, освен да се увеличава цената, за да излиза счетоводно сметката и да има заплати.
34
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато един клоун разсмива народа - това е комедия.Когато един клоун управлява народа - това е трагедия.Йохан Волфганг Гьоте
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че перничани избраха нормален кмет, поне на мен така ми изглежда момчето, че да лъснат кирливите ризи на ГЕРБ.
32
0
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
каква комедия
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има две Българии - тази на политиците, олигарсите и протежетата им и другата - на почтените страдащи българи.
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да спечелиш изборите, без да са гласували за партията ти, си е направо за хвалене. И да свършиш цялата работа без да те хванат, това не всеки го умее.
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големи постижения: горене на токсичните отпадъци на Европа и отровен въздух, отровни и заразени води, храни, напитки, най-бедни, болни, умиращи и самоубиващи се, най-голяма инфлация, най-недостъпно и платено здравеопазване, най-обезлюдени села и градове и така до безкрай подобни.
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банов какво е отчел? Нарастване на телефонните разговори, започващи със "Ало, Банов съм" ли?
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичкото време, което имат като министри, е време за реклама и хвалби. Те с друго не се занимават, нито могат друго да правят.
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При толкоз положителни новини и резултати, защо сме на последно място по стандарт в Европа? Кога ще ги стигнем румънците? За гърците изобщо да не говорим, че те са на светлинни години пред нас!
25
7
 
1
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
Не е по темата, но искам да го постна, да се посмеем заедно. Коментар от вчера: "Много е рано още да се каже кой кого ще победи. Братушките засега убедително водят в киберпространството, САЩ и Англия са догонващи."Братушките водели...в...киберпространството....хахахахахахахахахахаха....водели....киберпространството...хахаххааххххахахха
24
1
 
22
 
! Отговори
до 26 преди 4 години
За ГЕРБ никога не са гласували повече от 9-11 % - останалото са филшификации и подмяна на протоколи.
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много сте ми забавни - на избори гласувате за Герб, сега ми се жалвате - Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА БЕ ЧОВЕЧЕ ЛОЛ
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана от министерството на водните работи-МВР до къде стигнаха с разкритията за виновни или сега си пишат съчинението???
21
1
 
14
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Успехи в икономиката очерта вицепремиерът Марияна Николова.=============================================Производството на компютри се е увеличило?. попита БокУ. Не на кмпютри а на компоти, изчурулурика Николова, на тикви също.
20
1
 
14
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Ами то при тях всичко си е наред , даваме им големи заплати, боноси 3 пъти по-големи от годишния доход на пенсионера.Те си правят отчетите според собственото си положение.