Време за реклама и хвалби: Министрите на отчет пред Борисов

Всички се оказаха доволни от свършеното през годината
Обновена: 27 дек 2019 21:58 | 27 дек 2019 10:00, Веселина Йорданова
100
Време за реклама и хвалби: Министрите на отчет пред Борисов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министрите се отчетоха за свършеното през 2019-а на последното правителствено заседание за годината.

Очаквано всички се похвалиха с успехи в своите ресори.

"До 3 минути времето за реклама", призова премиерът Бойко Борисов в опит да съкрати изявленията.

Той обаче също ги прекъсваше, добавяйки още неща към "отчетите".

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева каза, че през годината е имало много посещения у нас на високо ниво, но като най-знаково определи посещението на папа Франциск, посещението на премиера Бойко Борисов във Вашингтон, първо посщение на японски премиер у нас, и първо посещение на български премиер в Южна Корея.

"От 9 г. не беше имало посещение на български въшен министър в Москва", коментира Захариева, като посочи, че целта на тези посещения е търсенето на нови пазари и на възможности за бизнес. По думите й България е на първо място в целия ЕС по отношение на гражданите си във Великобритания, които са получили статут на уседналост.

Успяхме да организираме изборите така, че няма съмнение относно тяхната честност и демократичност, отчете вицепремиерът Томислав Дончев. Според него след преговорите с Фолксваген за нов завод административният апарат вече е на съвсем друго ниво.

Успехи в икономиката очерта вицепремиерът Марияна Николова.

"Налице е икономически растеж, което създава условия за завръщане на все повече млади хора у нас. През изминалата година над 16 хил. са се завърнали", каза Николова.

В областта на отбраната вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че България се модернизира по НАТО-вски стандарт.

Финансовият министър Владислав Горанов отчете поддържане на финансова и фискална стабилност, стъпките за присъединяване към чакалнята на еврозоната, борба със сивата икономика, която намаляла с 5 процентни пункта. Очакваме растеж от 3.5-3.7, един от най-високите в Европа, посочи той.

МВР-шефът Младен Маринов заяви, че продължава устойчивата тенденция на намаляване на престъпленията, като се увеличава разкриваемостта. По думите му с над 50% са намалели телефонните измами, като през ноември са регистрирани само три.

"Това беше страхотен бич за възрастните хора, мисля, че е категоричен успех", коментира данните премиерът Бойко Борисов.

Спад има при тежките ПТП-та, но за съжаление не можахме да намалим броя на убитите, каза Маринов. Той обаче посочи, че България е държавата, която най-добре се справя с миграционния проблем.

В областта на транспорта Росен Желязков отчете новото законодателство, което позволява по-добре регулация.

Той подчерта, че с европейски средства са започнати и продължават редица проекти. По-рано вицепремиерът Дончев подчерта, че отново нямаме спрени европари през годината.

Успехи отчете и социалният министър Деница Сачева – в областта на пазара на труда, макар че е министър за кратко време, след като наследи на поста Бисер Петков.

"2.1 млн. пенсионери ще са по-високи пенсии от 1 юли, като увеличението с 6.7% е най-голямото", посочи тя.

Красен Кралев изтъкна, че е извършена мащабна работа по новата стратегия за младежта. Според него до 18 януари спортната система ще бъде изчистена от клубове-фантоми с новите изисквания за лиценз. Много трябва да сте стриктни, ако трябва Младен (Маринов – бел. Ред.) да ти помага, поръча премиерът.

Зам.-министърът на образованието Карина Ангелиева изтъкна, че социалните помощи вече са обвързани с реалното посещение на децата в училище, което е засилило контрола.

"И за първи път нямаме протест на БАН", подчерта Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С първо място се хвалятпо всички негативни и тревожни показатели.
18
1
 
14
 
! Отговори
Петров преди 4 години
БокУ му зеха и нова жипка да обикаля по села и паланки кат не му се седи у тях в село Банкя и да го видят неговите роми -избиратели. Пак успех.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, боже...няма покой даже по празниците
16
0
 
17
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
А Димо Ненов и Врачанската Перхидролена флейтистка дадоха ли отчети ?
15
1
 
25
 
! Отговори
Цецо Голфа преди 4 години
Депутат, софра, запой.Преход, пасмина, застой.Болни, доктори, рушвет.Кмет, корупция, разцвет.Безпорядък, рев, искри.Алкохол, жени, псувни.Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони.Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера.Път, поръчка, магистралаКатастрофа, вой, раздяла.Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета.Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки.Избори, елит, управа.Шок, пародия, държава.Изход, бягство, терминал.Народ, история, финал
14
5
 
4
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Бати Бийко трябва да вдигне паметник на извънземната немска богиня от съзвездието Цефей Буля Меркел, която шари безвъзмездно милиарди евра на балканската селска провинция България!!!Да ни е жив и здрав Бати Бойко, който знае как да цунка новта еврокомисарка, само където се напъна да гушне Боса отвъд океана, а той се дръпна гнусливо!!!Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!!!Честита коледа селяни прости!А сега спрете Турски поток селяни прости!!!Агент Бамби Джуулс!ЦРУ!!!
13
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе сред тези хора там няма ли един смел и свестен без да му треперят гащите да каже честно и откровено на Тиквата ,че положението е от зле по зле!--Няма, Корнелия е в САЩ и като се върне може малко да го налъже колко е зле България и как все по зле става, ама това само с цел да се докопа тя до кокала, а не за да се подобри нещо в страната.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да не забравят да си раздадат бонусчета от нашите пари за това че оставиха цял град без вода.
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива некадърници никога не са управлявали България в цялата й 1339-годишна история.
10
0
 
27
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Я да видим - влязохме в Щенген, отмениха мониторинга, не сме вече най- бедната страна в ЕС, изпреварихме Монголия по приходи, македонците си признаха че са българи интелигемтни като БокУ, превърнахме се в индустриален тигър по произвидство на лютеница, готвим армията, атлетична като министъра Каракачанов за удар срещу Русия, спечелихме приза за най-пиян евродепуат. Все големи успехи.
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уикицитат:"Министърът не трябва да е експерт, специалист, а политическо животно." - Горанов.Това политическо животно е "калинката"Калинката - политическо животно.
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги стабилни на дъното и продължаваме да копаем.
7
15
 
5
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
БСП и другите руски сателитни партии и Радев ще излязат с контра-отчет, отчет за мракобесие, непринудено рицарство, призиви за борба с врага и извод, че всичко аха аха да се разпадне и ще се подпали ревулуция.
6
0
 
21
 
! Отговори
LIVE Не жизнь преди 4 години
Тиквата ли?!!!? При него има само подкупничество, продажничество, поквара, разложение, падение, развала...................деморализация.
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв отчет бе, Клоуни. Отчетът ви е на 25 км от София.Оставихте в 21-ви век 100-хиляден град без вода.
4
1
 
19
 
! Отговори
СС преди 4 години
Смешници, чудно ми е на околната среда и водите с какво се е похвалил, сигурно с водния режим в Перник....трябва хората да им дават оценки а не сами да се хвалят
3
0
 
29
 
! Отговори
БАЙ Х*О*Й* преди 4 години
Всички министри отчетоха : " живеем по- добре " !!! Така е каза народа : "живеете по-добре" !
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оле оле оле оле.... реклама и хвалби... ц ц ц.Ще се хвалят кой повече хора е изиграл и кой повече е откраднал.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като няма кой да те потупа по рамото го правиш сам.