Време за реклама и хвалби: Министрите на отчет пред Борисов

Всички се оказаха доволни от свършеното през годината
Обновена: 27 дек 2019 21:58 | 27 дек 2019 10:00, Веселина Йорданова
100
Време за реклама и хвалби: Министрите на отчет пред Борисов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министрите се отчетоха за свършеното през 2019-а на последното правителствено заседание за годината.

Очаквано всички се похвалиха с успехи в своите ресори.

"До 3 минути времето за реклама", призова премиерът Бойко Борисов в опит да съкрати изявленията.

Той обаче също ги прекъсваше, добавяйки още неща към "отчетите".

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева каза, че през годината е имало много посещения у нас на високо ниво, но като най-знаково определи посещението на папа Франциск, посещението на премиера Бойко Борисов във Вашингтон, първо посщение на японски премиер у нас, и първо посещение на български премиер в Южна Корея.

"От 9 г. не беше имало посещение на български въшен министър в Москва", коментира Захариева, като посочи, че целта на тези посещения е търсенето на нови пазари и на възможности за бизнес. По думите й България е на първо място в целия ЕС по отношение на гражданите си във Великобритания, които са получили статут на уседналост.

Успяхме да организираме изборите така, че няма съмнение относно тяхната честност и демократичност, отчете вицепремиерът Томислав Дончев. Според него след преговорите с Фолксваген за нов завод административният апарат вече е на съвсем друго ниво.

Успехи в икономиката очерта вицепремиерът Марияна Николова.

"Налице е икономически растеж, което създава условия за завръщане на все повече млади хора у нас. През изминалата година над 16 хил. са се завърнали", каза Николова.

В областта на отбраната вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че България се модернизира по НАТО-вски стандарт.

Финансовият министър Владислав Горанов отчете поддържане на финансова и фискална стабилност, стъпките за присъединяване към чакалнята на еврозоната, борба със сивата икономика, която намаляла с 5 процентни пункта. Очакваме растеж от 3.5-3.7, един от най-високите в Европа, посочи той.

МВР-шефът Младен Маринов заяви, че продължава устойчивата тенденция на намаляване на престъпленията, като се увеличава разкриваемостта. По думите му с над 50% са намалели телефонните измами, като през ноември са регистрирани само три.

"Това беше страхотен бич за възрастните хора, мисля, че е категоричен успех", коментира данните премиерът Бойко Борисов.

Спад има при тежките ПТП-та, но за съжаление не можахме да намалим броя на убитите, каза Маринов. Той обаче посочи, че България е държавата, която най-добре се справя с миграционния проблем.

В областта на транспорта Росен Желязков отчете новото законодателство, което позволява по-добре регулация.

Той подчерта, че с европейски средства са започнати и продължават редица проекти. По-рано вицепремиерът Дончев подчерта, че отново нямаме спрени европари през годината.

Успехи отчете и социалният министър Деница Сачева – в областта на пазара на труда, макар че е министър за кратко време, след като наследи на поста Бисер Петков.

"2.1 млн. пенсионери ще са по-високи пенсии от 1 юли, като увеличението с 6.7% е най-голямото", посочи тя.

Красен Кралев изтъкна, че е извършена мащабна работа по новата стратегия за младежта. Според него до 18 януари спортната система ще бъде изчистена от клубове-фантоми с новите изисквания за лиценз. Много трябва да сте стриктни, ако трябва Младен (Маринов – бел. Ред.) да ти помага, поръча премиерът.

Зам.-министърът на образованието Карина Ангелиева изтъкна, че социалните помощи вече са обвързани с реалното посещение на децата в училище, което е засилило контрола.

"И за първи път нямаме протест на БАН", подчерта Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
1
 
! Отговори
Краси преди 4 години
Няма по-бедна държава в Европа/не ЕС/.Само напомням-в Белене отлежава желязо,платено от народа за 1 200 000 000/милиард и двеста милиона/,поръчано "незнайно от кой",но платено от народа !
78
0
 
4
 
! Отговори
извод преди 4 години
Тия не са добре!Определено!
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като няма кой да ги похвали ще се хвалят сами. Безсрамие лъжи измами грабежи отчет достоен за похвала.
76
0
 
0
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
YouTube не лъже, но помниВижте началотоhttps://youtu.be/NONQCRIdFiY
75
1
 
13
 
! Отговори
Тиквата от Банкя: преди 4 години
А, за новата година си пожелавам нов самолет.
74
1
 
11
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
и по най *** народ сме първи!Ама сте прости и не го осъзнавате
73
0
 
16
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
Най-бедната страна в ЕС, първи сме по смъртност в света, нацията загива, пътищата под всякаква критика, на 3 милиона българи изтекоха личните данни...апартамент гейт, тераса гейт и съвкупност от скандали...селища без вода...А ТЕЗИ СЕ ХВАЛЯТ!? Това много ми прилича на управлението по Тошово време само дето тогава имахме държава!
72
0
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
По кражбите ще ги познаете
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По думите й България е на първо място в целия ЕС по отношение на гражданите си във Великобритания, които са получили статут на уседналост."Това за хвалене ли е или за срам? За какво се хвалите, та това са хора, прокудени от родината, работоспособни и които в повечето случаи няма да се върнат! Щяха ли да са с уседнал статус, ако имаха работа и им беше добре в родината? Това е трагедия и мъка за България! Какво се хвалите, това ли ви е целта - да гоните хората и да обезлюдите държавата?
70
0
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
То бива мутри,ама чак такива зловещи..
69
0
 
13
 
! Отговори
:(( преди 4 години
И при соца се лъжеше, обаче не чак толкова нагло! Държавата загива, срам нямат!!
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко какво се хвали че на летището в САЩ го приеха без почести и като слуга ли
67
1
 
19
 
! Отговори
Българина преди 4 години
За умрелите или хубаво или нищо, герб са мъртъвци, народната любов отдавна ги е убила, само ЦИК ги държи на системи...
66
0
 
16
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Не чух нищо за дупката между 100 хил умрели през 2019, 44 хил раждания и 20 хил емигрирали, сиреч сме на минус с много хиляди хора, не чух нищо за апартамент гейт, ало Банов, и самолетите на двойна цена!
65
1
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
въпросния "Анонимен" изчезна,но ще уточня защо взех отношение към дивотията му:..В последно време слугите на Слугите проявяват в безсилието и страха си уникална ..ненормалщина...Непрекъснато "заплашват" или с Гешев,или като в случая със "болести и смърт" на всеки,който си позволи да има някакво собствено мнение...Това е отврат ..ително,но показва АГОНИЯТА им...За това от време на време им обръщам внимание..
64
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименхм!...От ЗАПЛАХАТА ти излиза,че ТВОИТЕ родители "не са умряли" и ти "НЕ можеш да се разболееш и умреш",защото.."НЕ ПИШЕШ ЗА "политика"?!..А какво ще кажеш и за "политиканите"?..-Та те денонощно плещят за "политика"...Та?..Те "безсмъртни" ли са според теб?..Или за тях "може",за въпросната дама-"НЕ"!?!
63
0
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Време за реклама и хвалби"....Как да го каже човек по-точно?....
62
0
 
23
 
! Отговори
оффф преди 4 години
САМОХВАЛКОВЦИ. Народа ви мрази.
61
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистът Борисов обича да го хвалят, ха-ха-хаххх
60
4
 
32
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
внимавайте какво ще кажете - предупредил боко- или само хубаво или нищо-допълнил той-също както по бай тошово времесамо хубавото на повърхността а проблемите да се замитат под килима далеч от знанието на народа иначе ви изпращам в белене или ловечбоко е раздал постове не за да слуша критики а ласкателства не за да се реформират сектори а за да се говорят суперлативи че нещо е свършено не за да се оплакваш че шефа не ти развързва ръцете за промени а да виниш предишните или някой друг