Надежда за Перник: Режимът може да падне до края на януари

Кабинетът отпусна 30 млн. лева за решаване на водната криза
30 дек 2019 18:50, Красимир Ангелов
259
Надежда за Перник: Режимът може да падне до края на януари
Снимка: БТА

До края на януари, ако Господ е с нас, режимът на вода в Перник може да бъде отменен, заяви пред журналисти в МС министърът на икономиката Емил Караниколов. Той заяви това, след като кабинетът извънредно прие постановление, с което се отпускат 30 млн. лева за решаване на водната криза.

За да бъде отменен водният режим е нужно в язовир "Студена" да се вливат 500 - 900 литра на секунда, каза още той.

Още по темата
С тези пари, отпуснатите за решаване на проблема, финансови средства стават близо 35 млн. лева, каза премиерът Бойко Борисов. Решението е добър подарък за кмета на Перник Станислав Владимиров, който днес има рожден ден, каза Борисов и двамата си стиснаха ръцете.

Парите, които МС отпусна днес, са за ремонт на пречиствателната станция, нов магистрален водопровод и за ВиК мрежа в града, за да се намалят големите загуби на вода. Ремонтът ще се прави от държавата фирма "Монтажи". Нейните машини ще работят утре до 16:00 часа и на първи януари продължават, каза Борисов.

Проверяват се всички ВиК дружества в страната, икономическа полиция проверява и Перник и "който какво си е надробил, ще си го сърба", каза Борисов, цитиран от БТА.

Той добави, че днес в Плевен е имало акция, свързана с оползотворяване на отпадъците, но не даде повече подробности.

Другата година започва изпълнението на воден проект на стойност 120 млн. лева, чрез който ще бъде подменена ВиК мрежата на Перник, нещо което не е правено 70 години и сигурно няма да бъде повторено още десетки години, подчерта кметът на Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
2
 
1
 
! Отговори
Поклон преди 4 години
Браво. Молебена и Бойко свършиха работа. И с водата от пещерите Перник ще е наред. Весели празници, перничани. И нека се преклоним пред Бойко и всеотдайността му към народа.
220
1
 
13
 
! Отговори
Сотиров преди 4 години
Не мога да разбера как може да има още толкова наивни хора, които да вярват на наглите лъжи. Сега да ви кажа от първа ръка. До януари е такъв периода, притока в язовира е най малък и няма как да влезе такова количество вода в язовира и премиера много добре знае това. Режима няма как да се премахне до края на Януари. Най-оптимистичният вариант е за месец Април, въпреки че и това още не може да бъде сигурно. Язовира отдавна е под критичният минимум 3 000 000 кубика и го крият от хората.
219
1
 
10
 
! Отговори
Чичето преди 4 години
ДНЕС, хайде поне на празника не ни навирайте в очите мазната Мутра и простотиите му!Имайте малко повече медийна хигиена и малко повече уважение към читателите!
218
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте си частните вецове на партийните си дружки. И вик та та с концесионери.Не само банки и европари се точат .точат всичко що може да се точи.
217
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро вероятно няма да има никаква вода, защото консумацията е по- голяма от наличното.
216
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
https://marica.bg/balgariq/video-pokazva-kakvo-se-e-sluchvalo-v-qzovir-studenaНякои е отворил шлюзовете на стената! КОЙ?
215
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
https://vbox7/play:245049ff04Ето къде е отишла водата! Изтекла е през шлюза!А кажете ми кои е отворил шлюзовете на язовира!
214
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Развод ми дай развод ми дай, но повече не ме мъчи вземи панелите тръбанта, но въздуа ми остави!Оставка
213
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде има толко пари да раздава?Нали има Бюджет гласуван в НС
212
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Средната месечна сума на валежите в по-голямата част от страната ще е между 30 и 60 л/кв.м, в планините и в най-южните райони - между 60 и 110 л/кв. м. През тази година се очаква месечната сума на валежите през януари да бъде под нормата. Колкото и милиони да дават господ вода не дава на тия измамници и ще свали режима Борисов
211
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Режима Борисов може да падне и преди края на януари ако помните 10 януари 1997
210
1
 
21
 
! Отговори
патриот преди 4 години
Дано Господ БОГ помогне на заспалия български народ и го отърве от ГЕРБ през 2020 година
209
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клипа с Павлова от преди 3 г не са ли го гледали! Ще направим првчиствателната, ще сменим тръбите...Снощи дадоха шефа на пречиствателната казва от 1975 не е правено нищо.Само аз и Нинова ли сме гледали Лилето!?
208
0
 
20
 
! Отговори
ИВАН преди 4 години
трябва да се построят спешно поне 20 затвора и да се напълнят със управляващите от ГЕРБ
207
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дано да падне ГЕРБ
206
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дрън дрън
205
0
 
23
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Кой ще плати сметката, защото е много лесно да правиш помен с чужда пита! Дано скоро правим помен на Бойко, че иначе няма бъдеще! Герберастката наглост гони невиждани размери !
204
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онзи ден водосвет за Перник , днес курбан за по малко жертви по пътищата на Тиквата , утре....Господи , пази България от Бойко Борисов и шайка .
203
0
 
30
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
Защо не казва нищо за Златев и концесионните му договори с "Веолия" и колко ВЕЦа смучат водата на Струма.. Тиквата да спре популистиката и да запре главните виновници а ето и Ботевград е заплашен заради същите ВЕЦове на *** .Целият КЕБР е на концесия и за електриката и водата . Засрамете се стига сте скубали народа БЪЛГАРСКИ СТОП, ОСТАВКА
202
1
 
12
 
! Отговори
Бат Ви Бойко - Вождa преди 4 години
Да напомням ли форумния *** че аз не харча народни пари, това са пари от хазната с които разполагам и които харча по мое усмотрение. Вашите пари са тези, които ви остават след данъци и стях си правите каквото си искате. Айде сега стига сте се занимавали с глупусти и вървете да спите че утре ви чака работа.