Борисов се видя с Херо Мустафа, обсъдиха актуални теми

Стратегическото партньорство България - САЩ ключов въпрос
91
Борисов се видя с Херо Мустафа, обсъдиха актуални теми
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов проведе среща с посланика на САЩ Херо Мустафа.

Фокус на разговора бе предстоящата Първа сесия на Стратегическия диалог България-САЩ, която ще се проведе на 8 януари у нас с участието на заместник-държавния секретар по политическите въпроси на САЩ Дейвид Хейл и ръководената от него делегация, съобщиха от правителствената пресслужба.

В рамките на срещата на премиера с посланик Мустафа бе обсъдено стратегическото партньорство между България и САЩ, по отношение, на което беше приета рамка с конкретни области на сътрудничество по време на визитата на Борисов в Белия дом през ноември миналата година.

"Стратегическият диалог България-САЩ е от изключително значение за развитието на отношенията между двете страни. Целта е чрез надграждане на партньорството да бъдат постигнати конкретни резултати в ключови области от взаимен интерес като сигурност и отбрана, борба с тероризма, енергийна сигурност, правоприлагане, образование, връзки между народите", изтъкна премиерът Борисов.

В хода на разговора между премиера и посланика на САЩ бяха отбелязани установените отлични отношения между България и САЩ в областта на сигурността и отбраната както по двустранна линия, така и в рамките на НАТО. Дискутирани бяха още въпроси от сферата на върховенството на закона.

Премиерът акцентира, че страната ни има интерес от още по-силно задълбочаване на търговско-икономическите отношения със САЩ като се запази положителната тенденция за устойчив растеж на двустранната търговия.

Подчертана бе важността на сътрудничеството между България и САЩ в сферата на енергетиката, което има потенциал да допринесе за укрепване на енергийната сигурност на страната ни и диверсификация на енергийните източници и маршрути, включително посредством внос на втечнен природен газ.

Премиерът Борисов и посланик Мустафа обсъдиха още актуални теми от международния дневен ред. На срещата присъства също Джесика Ким, постоянен съветник по юридическите въпроси към Посолството на САЩ в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 4 години
И Боко и Херо са роми (ци$ани), към това може да се добави само - ашколсум на дявола!
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът е, други посланици няма ли, че тая е толкова по-важна от тях...и защо нашият мишок изглежда като по-низшия при срещите им, той им ходи на гости, те му казват какво да прави...това нотмално ли е според вас
72
0
 
4
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Трябва ли да се разбира,че Борисов го взеха на ръчно управление
71
5
 
2
 
! Отговори
гост преди 4 години
Не е лесно да се управлява *** народ. И да го пазиш да не се самозаличи..
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия двамата ще вземат накрая да се вземат :). Харесват се то се вижда :)
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
великия банкянски комунист на килимчетокак ли е пълзял великанът наш
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българският и американският Мустафа ръководят ръководната партия.
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Получил е заповедите за следващите 2 седмици и се отчита на началника си за предколедните изпълнения на заповедите.
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов + Мустафа = ВНЛГрафит на българска улица
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шишкото пощипваш ли е свойски Мустафата по тлъстото мюсюлманско Д.
64
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бате ГойкоПреди няколко дни Китай изпадна в енергийна зависимост от Русия (е, не ми се превърта езика да я нарека Раша"!), като пуснаха в действие газопровода "Сила Сибири". Живи да ги ожалиш, горките! А после, като заработи терминалът за втечнен газ за Япония, как да не ти домъчнее за горките япончета!
63
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решетников!!!Грешка.
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един с Мустафа, друг с Паметника?!?Да живей България.
61
1
 
21
 
! Отговори
Чичко Историчко преди 4 години
Миналия век ни бомбеха защото бяхме против Сащ!! Сега евентуално ще ни бомбят защото сме със Сащ!!...Интересно как все се падаме на губещата страна!...
60
2
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
мммм...заглавието не съвсем точно...ИСТИНСКИЯ текст е:-"Бориссссоф се видя с Мустафа,ПОЛУЧИ ПОСЛЕДНИТЕ ИНСТРУКЦИИ"..и е много прав "65":-"Боко ще ви вкара във война с половината свят..."..ами така е!...като обявяват награда САМО за главата на Тръмп...,пренебрежително подминавайки.."Балканите"..
59
1
 
14
 
! Отговори
Маке Баке преди 4 години
Ке купуйеме втечнена американска газ от пристанището в Черна гора...
58
2
 
26
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"ЕНЕРГИЙНАТА независимост на БГ от Раша !"През 2017, потреблението на газ в България България е 3.313 млрд. куб.м., от които са внесени 3.256 млрд. По кой точно начин, щатите ще ни докарат такова количество газ?
57
16
 
3
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
До Анонимен 56 .....Абе ***-О .0.промит.....полиран ! Кутев какво ви казва ???- ОСВЕН ГАЗ от РАША - НЯМА ДРУГА ГАЗ във вселената ?.ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО - Бг потребява около 3 мил. куб м газ.Б.Б. сключи договор със АЗЪРБАЙДЖАН за 1 мил.....идва по газопровода ТАНАП - от Азербайджан предз Турция и Гърция за Италия а.Бг получава газ от Украйна през Румъния - Румъния . която е ПРОИЗВОДИТЕЛ може да ни даде всичката ...има сключен договор за ВГ от терминала в Александруполис - цена-125 $ от Раша- 420 $
56
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е чел Винету, редно е Мустафа да прочете Бай ***.
55
1
 
13
 
! Отговори
ууу преди 4 години
До АнонименЗнаят при кого да я изпратят.