Румен Христов за водната криза: Държавата не е добър стопанин

Правителството ще изкара своя мандат, убеден е лидерът на СДС
Обновена: 16 яну 2020 11:06 | 16 яну 2020 11:00, Анисия Иванова
53

Явно държавата не е добър стопанин и може би стъпка по стъпка трябва да вървим към концесионери. Не трябва да се допуска водоизточници за питейна вода да се ползват за индустриални цели, заяви лидерът на СДС Румен Христов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Той коментира начините за справяне с водната криза, която коства поста на вече бившия екоминистър Нено Димов.

"Проблемът с водната криза не е проблем пред България, който започва от вчера. 1993-1994 г. имаше криза в София, язовир Искър беше почти изпразнен. Въпросът не се реши само с допълнителното пълнене на язовира, защото после се появи частен концесионер. Големите промшлени обекти в България, разбира се, не трябва да спират, но трябва да се потърсят алтернативни източници. Това е проблем, който ще ескалира в годините", посочи Христов в студиото на "България сутрин" .

Още по темата
Вчера парламентът избра Емил Димитров - Ревизоро за наследник на арестувания Нено Димов и му постави няколко задачи: да се справи с водната криза, безконтролното извозване на отпадъци и мръсния въздух.

Запитан за вината на Нено Димов, лидерът на СДС заяви, че да си министър е много рисковано начинение и допълни, че това е прецедент - в новата история няма арестуван министър.

"Понякога министърът не може само да подпише документите, които са се натрупали за един ден, камо ли да ги изчете. За да няма тези неприятни ситуации, трябва да имаме качествена администрация. Всички по веригата носят някаква вина. Министърът разчита на тези под него, но подписът на министъра прави документа - документ", обясни Христов.

Той смята, че правителството ще изкара своя мандат и няма да има предсрочни парламентарни избори. По думите му премиерът Бойко Борисов е показал, че се разделя лесно с тези, които са в основите на кризите в държавата.

"Нямаме сключено споразумение за провеждане на парламентарни избори заедно с ГЕРБ. Възможна е тази формула, тя показа, че е успешна. Въпрос е на напасване на програми. Винаги по-големият доминира, но не мога да кажа, че сме били превзети", каза още лидерът на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Перо преди 4 години
Държавата лош стопанин ,а министерствата се увелчават ,администрациите също и тоя е един от тях ! Колко направления минаха в частни ръце след 1992 г. , но горните министерства и служби не се съкращават !
42
0
 
3
 
! Отговори
тези плъхове преди 4 години
изпълзяха от дупките. а на този конкретно му се чудя как се гледа в огледалото.на тази възраст да си такъв *** не го разбирам.
41
0
 
5
 
! Отговори
Панко преди 4 години
Тая далавера наречена Държавата лош стопанин е в устата ви ,господа СЕДЕСАРИ , още от създаването ви и виждате до къде я докарахте -вие ДЕСНИТЕ далавераджии !
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Частникът е добър крадец"
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Христов съди по себе си и останалите мафиоти-некадърници от СДС. Това, че Сините са некадърни да бъдат добри стопани, когато са в управлението, не значи, че всички останали са като тях.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баневи ли са добрите стопани?Частните болници точат Здравната каса. Направили са старият номер с "фирмата на входа и изхода на НЗОК".Частни фирми точат болнични от НОИ.Частни ВЕЦ точат водата на държавата и произвеждат скъп ток с държавна субсидия.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този май се идентифицира с друга планета.
36
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
държавата е лош стопанин а какво направи честният предприемач с авиокомпаниябалкан цъфна и върза ами олигарсите които са в следствения арест те защо са там
35
0
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Другарят Костов попиля и 100 000 малки фирми като ги дерегистрира от ДДС. Това не трябва да се забравя. СДС са гробокопачите на малкия бизнес в България. Те са партия на Рентиерите Реститути. Младите не знаят що за *** са и могат да ги излъжат пак с онези лозунги "Равен старт", "България-Швейцария на Балканите", "Държавата е лош стопанин"...
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето значи как водата можело да поскъпне десеторно. Ний не определяме цената на водата, тя комисията, така де, холдинга, пардон концесионера...
33
0
 
8
 
! Отговори
дедо Ви преди 4 години
Верно Румене! Иван Костов я попиля тази държавна собственост.
32
0
 
8
 
! Отговори
Без име преди 4 години
Заблуден седесар
31
0
 
8
 
! Отговори
Симо преди 4 години
Не е вярно. Държавата може и е най- добрия стопанин. Само трябва да не назначава *** и маниакални кариеристи дошли от кол и въже в София.
30
0
 
11
 
! Отговори
Спрете преди 4 години
какво направиха частниците Баневи? Това ще направят и другите с националния ресурс - водата. Това са ресурси от национално значение, които биха довели до катастрофа и национална заплаха, и не бива да се дава в ръцете на когото и да е. Държавата трябва да се грижи според мен, и ако не може, то трябва спешно да се научи, да се снабди с експерти, ако трябва и от чужбина. Това значи висок професионализъм, който изисква високи доходи! И да ги следи съответно да не ни шпионират.
29
0
 
6
 
! Отговори
Симо преди 4 години
Не е вярно. Държавата може и е най- добрия стопанин. Само трябва да не назначава *** и маниакални кариеристи дошли от кол и въже в София.
28
0
 
12
 
! Отговори
69602 преди 4 години
Този угар не усеща колко старомодно звучи. За толкова години вече и съвършео неграмотните са наясно, че частните дружества са поели водата, топлинното счетводство и електрото, за да извличат печалби, а не са мрднли пръста си за каквото и да е стопаисване. Напротив, те саа в комбина с големите крадци, а загуите ги надписват в нашите сметки. В друга графа стои проблемът с корумпинраните служители. С тях държаата има повече лостове за справяне.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тоя некадърник се из---с--а на метеното
26
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
НЕ ГОВОРИ ПРОТИВ ДЪРЖАТА.ВИЕ УПРАВЛЯВАТЕ , НА ДЪРЖАВНИ СЛУЖБИ А ДЪРЖАВАТА БИЛА ЛОША.АМИ УПРАВЛЯВАЙТЕ СЪВЕСТНО.ТО АЛЧНОСТ БИВА АМА КАТО ВАШАТА НЯМА. С ТОВА ЩЕ ОСТАНЕТЕ В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. С АЛЧНОСТТА СИ.
25
0
 
16
 
! Отговори
така е преди 4 години
До Анонимен 11Да, точно така. Вече е и факт ВиК Холдинг с 1 млрд. лева капитал отпуснати на МРРБ от бюджет 2020г. (наши пари).После идва ред на тия като този от снимката да викат, че държавата не е добър стопанин, а сега те са държавата. Сами си признават, че не стават.След това ще трябват инвестиции, държавата няма да има пари, ще иска от Световната банка, но тя ще иска приватизация и концесия, и хоп тия наши 1 млрд. пари заедно с водата ще минат в ръцете на правилните НАШИ хора.
24
0
 
10
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Едни трябва винаги да имат, други винаги да им работят. По новия световен ред. Рентиерски строй.