Отпадъци, водна криза: Ще оцелее ли кабинетът след вота?

Депутати от ГЕРБ и БСП за предстоящия дебат в НС
Обновена: 18 яну 2020 15:50 | 18 яну 2020 15:50, Петя Славова
141
Отпадъци, водна криза: Ще оцелее ли кабинетът след вота?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Прехвърлянето на отговорност няма да реши проблемите. Не е проблемът, че се горят отпадъци, а че се горят такива с неизвестен произход. И това не става от вчера и днес, а се случва от 5 години, като боклукът се проверява само по документи, но не и по морфология.

ТЕЦ-овете, които ги горят, нямат необходимата технология. Тук говорим за крупни икономически интереси в сферата на енергетиката, които печелят от производството на ток, именно от този боклук. Затова и проблемът е толкова голям. България рециклира повече боклук от Дания и Нидерландия, а българите плащат два пъти повече разходи от Ръмуния и шест пъти повече от Словения. Изводът - имаме проблем в самото упраление.", заяви депутатът от "БСП за България" Явор Божанков пред Нова тв.

Още по темата
По думите му, водната криза в Перник далеч не е единственото основание за внасяне на недоверие срещу правителството.

"Можем да го направим и без вот, но дотук ние сме алармирали за всеки проблем в трите компонента на околната среда", обясни Божанков.

"Работата на опозицията е именно да вади проблемите и там, където има пропуски – да ги посочва на правителството. Направили сме го, не са взети мерки, затова крайната мярка, която можем да вземем е да внесем вот на недоверие. Целта ни е и с това да фокусираме и цялото обществено внимание в тази посока и да ангажираме максимално обществото с тази тема", каза още той.

"В рамките на този парламент, ние почти винаги сме постигали съгласие по отношение на приемането на закони, свързани с въздуха и с екологията. Постигали сме съгласие и с БСП, в това число. Законодателната политика традиционно е рестриктивна по отношение на тези неща", коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Страхувам се, в този дебат, да не направим така, че покай сухото да изгори и суровото. С това визирам рециклирането на отпадъците. Това е една много важна политика. Тя, сама по себе си, не е лоша. Ако няма рециклиране, то ние трябва да струпваме тези боклуци. Освен, че внасяме боклуци, ние също така и произвеждаме, и изнасяме такива", каза още той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
75- ПРАВ СИ, ТРЯБВА СЪД И ЗАТВОР НА ВСИЧКИ, КОИТО ОГРАБИХА НАРОДА СИ И СЕ СЪБУДИХА МИЛИОНЕРИ, ВСИЧКИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА ДОКАЖАТ ПРОИЗХОД НА МИЛИОНИ.
71
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
герберите на са.п.ун- инак няма оправяне
70
1
 
23
 
! Отговори
7 преди 4 години
Ама той вотът не цели сваляне на правителството .Той е като американския импийчмънт - просто да върви шоуто !А и при този овчедушен наш народ ...Борисов ще управлява колкото си иска . Дано му писне по -скоро !А и не е лошо принего - пропадаме по всички линии , но бунтове няма , което ние много ценим с мотива , че " има и от лошо по-лошо !"
69
1
 
21
 
! Отговори
Съд си трябва преди 4 години
Най-после хората ще разберат, че оставките нищо не променят и ще искат по-крути мерки. Колкото по-рано стане това, толкова по-добре.
68
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствената надежда за спасение е Слави Трифонов!!!
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КИК- МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ПО ГОДИНИ ЗАЕДНО С МИНИСТЕРСКОТО ПОСТАНОВЛЕНИЕ- 31МАРТ '98Г МИН ЗАПЛАТА 48.70ЛВ, 31,12.'98Г- 53.50ЛВ,1.10.2000Г- 79ЛВ, 1.10.2001Г- 85ЛВ- КЪДЕ ТОЧНО ИЗЛЪГА ГУГЪЛ...
66
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи внасят и горят *** с което неимоверно замърсяват въздуха, а после призовават да си оставиш колата и да го дишаш тоя мръсен въздух по спирките. Уж да не цапаш ти. Каква наглост.
65
1
 
23
 
! Отговори
Нека вии преди 4 години
ВСЕКИ НАРОД ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА И УПРАВНИЦИТЕ СИ:)))
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕРП УВЕЛИЧАВАТ ЕЛ ЕНЕРГИЯ С 5%- ЗАПОЧВАТ ЗИМНИТЕ МАНИФЕСТАЦИИ ЗИМАТА НА 2013Г, ФЕВРУАРИ ОЛИГАРСИТЕ ПЛАЩАТ НА ПЛАМЕН ГОРАНОВ ДА СЕ ЗАПАЛИ ПРЕД ОБЩИНА ВАРНА КАТО МУ ОБЕЩАВАТ ДА ГО ИЗГАСЯТ ДА ДЕ АМА ИЗГОРЯЛ И УМРЯЛ Е ПО ВЪЗДЕЙСТВАЩ, ТА ББ ПОДАВА ОСТАВКА ФЕВРУАРИ 2013Г, ЕСЕНТА ЕРП УВЕЛИЧАВАТ ТОКА С НОВИ 7%- НЯМА БУНТОВЕ ИДВА ЮНИ 2014Г И КТБ Е НАРИТАНА, МУСТАКА Е ПРИБРАЛ 4/5 МИЛИАРДА, НЕ Е ЗАБРАВИЛ И БРАТУШКИТЕ НА ТАМ ПОЕМАТ 1.2 МИЛИАРДА А С ОСТАНАЛИТЕ ПЛАЩА НА ЛАКЕИ И БУНТОВЕ ПРОТИВ ЕВРО РАЗВ НА БГ
63
0
 
24
 
! Отговори
ERICH преди 4 години
В момента няма водна криза,а има водни кризи в десетки или стотици места в страната.А правителството каквито и други некадърни дейности да извършва,няма да падне, защото никоя от партиите не го иска.По- вероятно е Борисов сам да инспирирани " всенародно недоволство" и да подаде оставка на правителството,за да се опита за четвърти път да яхне държавата.Не се знае каква ще е реакцията на неговите задокеанските господари.Все пак Цветанов дебне притаен
62
1
 
16
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ! преди 4 години
До Анонимен Лъжец, мин. заплата в посочения периот е 120/ 140 лева а инфлацията е 14% и спада до 8% 2003г. УМРЯЛА РАБОТА СТЕ ГЕРБАДЖИИ! АКО НЕ СА ПАРИТЕ ОТ ФОНДОВЕТЕ СМЕ ЗАГИНАЛИ ДОСЕГА.
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако гърбавите оФце още продължават да дуат на поливачо на магнолиите поливачо че им изпръска муцу, ните с крем нивея. Тоа крем има ного добро действие на спаружени кожи. Омекотева ги и ги праи кат коприна.
60
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България изглежда като Сирия само че без една пукната пушка
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 59Лъжата е грях, драги. Ти си един от лъжците, които загробиха този нескопосан народ. Повтаряйки до откат клевети и лъжи, лишихте децата и внуците си от бъдеще. Хак ви е!
58
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА ДОБАВИМ ЗА ЧЕРВЕНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БКП/БСП ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ 1.1885Г/2.1997Г РАЗДАВАТ НЕОБЕЗПЕЧЕНИ КРЕДИТИ НА НАЙ ВЕРНИТЕ СИНОВЕ И ДЪЩЕРИ НА ПАРТИЯТА МАЙКА И В РЕЗУЛТАТ НА ТОВА ФАЛИРАТ 15 БАНКИ- ГУГЪЛ ПОМНИ ВСИЧКО.
57
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАЙ БЪРЗОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ- 1.1995Г.2.1997Г УПРАВЛЯВАТ ЧЕРВЕНИТЕ БКП/БСП И ЗАМ ПРЕМИЕР ФИНАНСОВОТО ГУРО ГЕЧЕВ- НЕКА ДА ВИДИМ КАК ВСИЧКИ СТАНАХМЕ МИЛИОНЕРИ, НЯКОИ НАЙ ВЕЧЕ- 3000ЛВ ЗА 1 ДЛ, МИН ЗАПЛАТА 2600ЛВ, ИНФЛАЦИЯ НАД 2500%/СПРАВКА МИН ЗАПЛАТА ПО ГОДИНИ И КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ НСИ/СРЕДНА ЗАПЛАТА 3 ДЛ, МАГАЗИНИ ТОТАЛНО ПРАЗНИ, А ХОРАТА УМРЕЛИ ПО УЛИЦИТЕ ПРИ АУТОПСИЯ СЕ РАЗБИРА, ЧЕ НЕ СА ЯЛИ ОТ 5/7 ДНИ, ПОСЛЕДВА ЗИМНИ БУНТОВЕ И ВАЛУТЕН БОРД ОТ 1 ЮНИ 1997Г- 23 МИЛИАРДА ЕВРО В БНБ ГО ПОДПИРАТ
56
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 60Що не върнеш две години назад. Минимална заплата 2-3 долара, инфлация 1200 процента за 96-та.
55
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 1999Г/2001 Г-65ЛВ-85ЛВ., ИНФЛАЦИЯ 21%, А 2019Г ИНФЛАЦИЯ 3.2%- СПРАВКА НСИ- КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ- НЕКА ВСЕКИ САМ СИ НАПРАВИ СМЕТКАТА, КОГА Е БИЛО БЪРЗО РАЗВИТИЕ.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти знаеш ли че Костич е завършил специализация-вербовка в Москва. И когато Коритаров го попита за неговият московски преподавател, той първоначално се направи, че не го познава. А после се сети!
53
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си бил на зряла възраст, трябва да си наистина много извратен човек, за да не признаеш, че по време на правителството на Костов, наистина България започна да изплува от блатото."Ама вие си знаете вашите опорки и ги дъвчете като дъвка. Помня, помня как при Костов се приватизира безконтролно цяла България. Как дъщеря му стана милионерка за една нощ. Какви заменки бяха какво чудо. За това сега в моя град на морето няма нито една постройка на местен човек.