От ВМРО убедени: Няма опасност за спестяванията на българите

Това било решението, ако сме решили да влезем в Еврозоната
Обновена: 30 яну 2020 22:34 | 30 яну 2020 22:25, Красимир Ангелов
30

"Никъде не е имало проблем, какъвто се нагнетява за девалвация на лева. В нито една друга членка на Еврозоната не е имало фиксиран курс между валута и евро. Самият текст не представлява опасност за спестяванията на българите", каза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Александър Сабанов в коментар на бъдещото присъединяване на България към еврозоната.

Още по темата
По думите му нотификацията от ЕЦБ на този текст е дошла миналата седмица.

"Това е единственото решение, ако сме решили да влезем в Еврозоната. Правителството има задължение и право да преговаря само при тези условия - курс на лев към евро 1,95583", заяви Сабанов.

Според него ако се предложи друг курс от сегашния, ще излезем от чакалнята на Еврозоната.

Сабанов коментира и промените в Закона за хазарта. "Лотарията в Европа е държавна, у нас обаче не е така. Фирмите не са задължени да дават на спорта каквито и да е суми. БСТ е на ръба на своето оцеляване, а другите хазартни фирми процъфтяват", изтъкна депутатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Сабанов обясни, че такъв бизнес изкарва около 200-250 милиона лева годишно след платен данък.

"С този закон не се взима фирмата на Божков, след толкова нарушения предполагам, че ще му бъде взет лицензът. Държавата не национализира нищо. Трябва да се види кой е най-правилният начин, за да не се допускат такива аномалии - един човек да управлява хазарта", каза още депутатът от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
за българите разбрахме,трапезни ми войводо,но за спестяванията на агент-иван,сигурно има опастност,защото той има доста спестявания,а българите,нямат,пари за хляб,камо спестявания.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От ВМРО убедени: Няма опасност за спестяванията на българите, ще им приберем парите на по сигурно място. В нашите банкови смтки.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами да не съм го пуснал аз да управлява и монополизира хазарта. Боко е 10г. на власт, през които допусна това да се случи. Състоянието на бст е такова, заради очевадните измами и манипулации. Колкото до предният - да обедняли сме, що не съпоставиш цените на био зеленчуци, месо, консерви към сегашната си заплата и цените от едно време?
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ц,рвули,обедняхте ли като влязохте в ЕС ? М ?2000год-мин.работна заплата 75лв при 1л А95-1.17лв;2006год мин.раб.зап.160лв при 1л А95 2.50лв.Проверете статистикста и за тока.Преди 10 години ти трябваха 2 заплати за пералня.Сега как е бе,изм?кяри долни -с 1/3 от заплатата си купуваш този уред? А дрехите да не говорим,че поевтиняха,заедно с разходите за строителство и всякаква техника,докато заплатите се покачиха.Няма безработица и се чувства финансова сигурност.Да,има разбира се още да се желае.
23
1
 
5
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Platenite kluikari otnovo po4naha da drankat kakvoto im narediat ot GROB.Hora misleti s glavite si ,sled niakolko meseca ima isbori.
22
0
 
9
 
! Отговори
Значи преди 4 години
Щом тескере патреотите го казват,значи е точно наобратното.
21
1
 
8
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Аха, ще стане друг път. *** все пак ще стане - сега хляб 1 лев, после 1 евро.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕдинГласувал си на избори за тия депутати и те решават от твое име Ако не си гласувал пък изобщо нямаш право да мрънкаш по форумите
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 20 Глупости си писал
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще ви повярваме ако след въвеждането на еврото направите заплатите и пенсиите да кажем взимамал съм 300 лева сега става 300 евро взимал съм заплата 1200 лева сега става 1200евро ето това е пътят БЪЛГАРИЯ донякъде да се доближи до европеиските стандарти направите ли го това народът ще повярва във вас ище ви благославя
17
1
 
11
 
! Отговори
До Един преди 4 години
Това го е казал и Петко Славейков още преди век, но тъпите ни кратуни не го проумяват! Той е казал -"всичко което се прави за народа, но без народа е противозаконно"! Какво се направи за народа през последните 30 години, някой попита ли какво иска народа? Насила ни натрапиха оня дъртак-който без да пита някого ни навря в ЕС. Без да пита някого - онова еврейче Пасито ни навря в НАТО. Без да ни пита някой, продажници продадоха България, сега сме чужда територия- американска. И с еврото ще е така!
16
2
 
12
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Това било решението, ако сме решили да влезем в Еврозоната" - аз нищо такова не съм решавал. Не съм давал и на друг да решава от мое име. Кво правим тогава? Всяко решение, което някой вземе от мое име, без да има позволението ми, е нелегитимно.
15
2
 
11
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Пак розови очила. Има поговорка ...мъжко дупе веднъж се ...е. Или за лъжливото овчарче.Поредната далавера на власт имащите. Длъжни са да слушат, щом получават комисионни. НАРОДЕ, опомни се най-после !!!
14
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите нямат спестявания. От какво тогава се плашат?
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като знам Сабанов какъв финансист е и колко разбира... мисля, че отдавна му е време да се прибира в Силистра..
12
4
 
14
 
! Отговори
Щом тарикатите си преди 4 години
държат парите в евро, очаквайте изненада! Истината е в обратното на това което се чува от ГЕРБ и сие!
11
1
 
20
 
! Отговори
ООООХ... преди 4 години
не вярвайте на вмро те какво ли не обещаваха за да влязат в парламента нещо от това да е изпълнено???????????
10
3
 
18
 
! Отговори
Нали са си комунисти преди 4 години
Навремето точно така постъпваха, първо пускат слух, че няма да се вдигат цените, и след седмица ги вдигаха. И Иван Костов така ни прецака, накара хората да си декларират имуществото, уж само за статистика, а после вдигнаха данъците на имотите. Сега с еврото ще стане същото, уж курса няма да се промени, но вече се чува едно евро за 5 лв. Утре като го въведат няма да пием и студена вода, защото и нея я няма вече! Преживя си овцата в кошарата и не й пука, че яко я доят, нали си е овца!?
9
3
 
19
 
! Отговори
Агент Гибс преди 4 години
Истината е , че при преминаване към еврото ще има не малка инфлация от закръгляването на цените , както се е случило в други държави , а да не говорим , че е сигурна промяната в курса на лева ! Само ни будалкат , че това не е така ! Факт е , че почти всички бивши соц.страни си пазят валутите.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе те навремето като влизахме в ЕС пак така бяха гласували в Народното Събрание какво да се договаря Кунева и накрая им подписа да спрем два блока на АЕЦ ''Козлодуй''.Сега пак уж има гласувано курса да е такъв,ама какво пречи да им подпишат за 1 евро=4,00лв?За Кунева нямаше никакви последици.Какво е един министър на финансите и един шеф на БНБ?Ето Божков давал по 10 000лв на ден и 5 години никой не го закачаше.Далавера е някой да изкупи държавния резерв на БНБ на 2 лв и да ни го продаде на 4 лв