Горанов: Само при курс 1, 95583 ще влезем в еврозоната

Ако някоя страна поиска промяна, ще напуснем веднага, обеща министърът
Обновена: 30 яну 2020 12:13 | 30 яну 2020 12:12, Камелия Цветанова
89
Горанов: Само при курс 1, 95583 ще влезем в еврозоната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

С решение на парламента ще бъде даден мандат на преговарящите за влизането на България в чакалнята на еврозоната, да не променят настоящия курс на лева.

Още по темата

„Проектът на решение гарантира, че българските власти няма да се отклонят по никакъв начин от фиксирания курс“, обясни финансовият министър Владислав Горанов след срещи с всички парламентарни групи.

Решението е подкрепено от всички политически сили в НС с изключение на БСП.

Горанов допълни, че в него ще бъде записано още, че ако някоя страна от ЕС поиска курсът да бъде променен, България ще се оттегли от механизма ERM II.

Според управителя на БНБ Димитър Радев има пълна политическа подкрепа, че България ще влезе в чакалнята, а след това и в еврозоната при курса, който имаме към момента - 1, 95583.

„Решението, което ще бъде прието, дава всички политически гаранции, че който и да представлява България, този курс няма да се променя“, допълни той.

По повод на проверките на частите хазартни оператори, Горанов припомни, че АДФИ е констатирала огромни по размер дължими и невнесени такси.

Според него е много вероятно агенцията да издаде акт за установяване на публични държавни вземания и да тръгне производство за дължими и невнесени такси от частните оператори.

„В момента текат и данъчни ревизии на тези дружества, които са възложени от прокуратурата“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с една изкуственна и вкарана от вън инфлацийка, да речем не с КоронаВирус а КовнянаДихария ще направят курса Евро/лев на 1 към 4 и ще ни откраднат парите
71
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
влади,при този твой курс,ние с минималните пенсии,колко евра пенсия,ще вземаме,като безконтролните производите ли ,и търговци,направят ,хляба едно евро,и след като минем ,към еврото,ще продължаваш ли да живееш в палата на кръстника си,или вече си си купил жилище,и си се отърсил от страха.
70
2
 
3
 
! Отговори
Яшар преди 4 години
И за кво ни е това евро.Къде в европа пенсиата е100евр.За да преживее един европеецНа ден са му нужни14евр.и26сент.Или на месец това са 426евр.Единствено вБГ,има разминаване.Как ще се влезе в зоната за евротоКато самите Българи се разминватСъс Европеиските Стандарти.Непознавам Европеска ДържаваСъс 100евр.пенсиа.Единствено Депотатските заплатиСъответстват с Европеиските.
69
2
 
2
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 4 години
Проблемът е, че нашите "национално отговорни" политици не могат да обяснят на брюкселските ***, че минаването на лева през ЕРМ 2 е НАПЪЛНО ИЗЛИШНО. Някой може ли да обясни какъв е смисълът България да преминава през т. н. "чакалня на Еврозоната" или механизма ERM2, след като от 1 юли 1997 г. сме във валутен борд с Евро и годишната инфлацията от години е ниска???Отделно, че няма никакъв проблем да теглиш Евро на каса в банките. У нас фактически има двойна парична система ЛЕВ и ЕВРО. Теоретично в България още утре може да въведем еврото за плащания по магазини и пазари едновременно с това
68
3
 
4
 
! Отговори
леле преди 4 години
И какво, Тиквата ще носи торби с Евра из Арабските емирства, а българските изборни *** ще плащат като гърци за това? Ама вие сте уникални?!?!?
67
4
 
3
 
! Отговори
Cest moi преди 4 години
Гърция имаше много проблеми заради нейното влизане в Еврозоната? Кой ще плати за недоуменията на Тиквата?
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще влезем в Еврозона, като ББ изнася според медии чували с пари от българия, ако са левове на никой не му дремело и си гласували за Герб пак, но ако са германски листовки??!?
65
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя където живее в чуждо жилище ли ще ни казва как ще стане!!!?
64
4
 
5
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
брей свищовските тройкаджии шуробаджанаци знаели че има числа и след запитайката. респектиран съм. да го направим премиерче..... муаххахахаха.
63
2
 
12
 
! Отговори
продължение преди 4 години
"Те/ евроуправляващите/ действат изключително хаотично. Честно казано, мисля, че еврозоната върви към нищото. ... Именно заради това не трябва да се отказвате от валутния борд. Вие сте сред страните с най-малък държавен дълг, имате много добър фискален контрол. Не разбирам защо искате да се присъедините към система, която може да гръмне и да се окажете в ситуацията на Гърция. Това е пълна лудост, каза Ханке.
62
2
 
9
 
! Отговори
малко от Ханке преди 4 години
"В България нямате истински специалисти, които осъзнават как функционира валутният борд. Няма борд, който се е провалил. Той може да продължи изключително дълго време, всъщност - завинаги. Голямата грешка от присъединяването към еврозоната е свързано с преотстъпване на възможностите за опериране със собствената валута. Това е част от националната независимост на страната. Ще трябва да се включите в онази бъркотия в еврозоната, където управляващите не знаят какво правят "
61
2
 
10
 
! Отговори
хммм преди 4 години
И въпреки всичко , " таткото " на валутния в България борд Стив Ханке , продължава да твърди ,че влизането ни в Еврозоната ще е пагубно за нас...
60
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горанов, ковчежникът на шайката, пожелавам ти да влезеш у панделата в най-скоро време
59
5
 
4
 
! Отговори
АНЕНЕРБЕ преди 4 години
Управляващите България не само не желаят, но и НИКОГА няма да вкарате България в ERM II.За да го направят трябва да променят чл. 44 от ЗБНБ с който да прехвърлят НЕЗАВИСИМОСТТА на УС на БНБ на ЕЦБ !!!!Това е изискване без изпълнението на което всичко което се прави губи смисъла си. НЕЖЕЛАНИЕТО ДА ПРОМЕНЯТ ЧЛ.44 ОТ ЗБНБ ПОКАЗВА, ЧЕ НЕ САМО НИ МАНИПУЛИРАТ, НО И НЯМАТ НИКАКВО ЖЕЛАНИЕ ДА ВЛЕЗЕМ В ERM II !!!!!!ТАКА ИМ Е ПО УДОБНО ДА УПРАВЛЯВАТ БЕЗКОНТРОЛНО БАНКОВАТА НИ СИСТЕМА.
58
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Курсът се крепи на доверие ,но като чета постовете по-напред усещам ,че доверието се е изпарило.
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бе,защо ше ме цака той мене с курса лев-евро?!Отивам в банката аз да си купя Евра,а той шменти капели да си говори колкото иска!!!
56
3
 
16
 
! Отговори
мира преди 4 години
ПАК ГОЛЕЕЕЕМИ ЛЪЖИ ОТ ТЕБ НИЩО СВЯСТНО И ХУБАВО ЗА НАРОДАОгледай се как се прави бизнес в Лондон Виена и тогава се прави на министър Безмозъни същества с власт
55
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горанов, ОСТАВКА и съквартирант на Нено да станеш в най-скоро време!
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека влезем в еврото така, ако индианците пак изберат Боку ще сме защитени от повторение на национална лотария и минус 500 милиона.
53
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя утре като метне оставка кой го гарантира това твърдение 1,95583лв за 1 евро?