Ревизоро за боклука: Проблем - контейнерите обратно!

Министърът персонално ще знае доставчиците на контейнери
35
Ревизоро за боклука: Проблем - контейнерите обратно!
Екоминистърът Емил Димитров съобщи, че ще бъде създадена нова организация за боклука от чужбина.
 
Димитров обясни, че ще разговаря с представители на всички четири мощности, които в момента се занимават с преработка на отпадъците. 
 
"Персонално ще знам от кого ги получават, от граница до тях как вървят. Ако има проблем с тези контейнери, самите мощности, самите собственици, ще си връщат контейнерите. Ако на пристанището дойдат контейнери, които не са така, както са обявени, този, който ги е доставил, товари си ги на кораба и си заминава, в противен случай няма да може какъвто и да е друг контейнер да докара в България", каза министърът.
Още по темата
По думите му границата е овладяна по море.
 
"Непрекъснато из страната ходим и намираме отпадъци на най-различни места", оплака се той и допълни, че разследващите ще кажат коя е "точно определената посока", към която са тръгнали.
 
Димитров каза още, че "Напоителни системи" ще спрат всички незаконни включвания към язовирите. Правим всичко възможно хората да имат вода, посочи той.
 
Години положението е било същото – когато е пълен язовирът, всеки си точи и се прави на разсеян, коментира министърът.
 
Според него институциите работят много добре и между тях няма война. Емил Димитров заяви, че няма проблеми с президентската институция, от която като служител на МС бил много далеч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
samo teoretichno...ami ako bjykluka e uyrran, ili drug ooopasen matrial?! sha go vkarvate vatre...pooorazkarvaite iz bulgariztana i izskarvate ...i otkade nakade?!
24
0
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 4 години
Вижте какво.......г-н министър, .....внасяйте иновативни технологии, тесни специалисти, високоефективни машни, а нееееееееееее боклъци. Ако Вие не кажете стоп на тази *** практика, то ние ще ви кажем стоп на мандата ви. Що аза БВП ще създадем с тая стока.....безобразие!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А аз мислех, че ще спрете вноса на отпадъци.В градините това, което винаги е расло без проблем, вече не расте.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Връщайте всичкия. От Варна, Батак, Ветрен, Дупница, Гътлъбово, плевен София и т.н. Само не знам къде са ЕКО-организацийките. Скриха се на топло в теца може би.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя глафон каза, че изнасяме повече отпадъци отколкото внасяме!Ми то Дъндито от Пирдоп сигурно не злато а отпадъци изнася
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нoвият 13.5 км. вoдoпрoвoд oт c. Мaлo Бучинo дo Пeрник ce cтрoи бeз пoдрoбeн уcтрoйcтвeн плaн (ПУП), бeз рaзрeшeниe зa cтрoeж, кaктo и бeз дa e яcнo кoй изпълнявa зaдължитeлния пo зaкoн cтрoитeлeн нaдзoр. Липcaтa нa прoзрaчнocт зa уcвoявaнe нa 27 млн. лв ce oпрaвдaвa cъc cпeшнocттa нa дeйнocтитe.Нямa и публикувaн дoгoвoр c избрaния изпълнитeл пo думитe нa упрaвлявaщитe - държaвнaтa фирмa Мoнтaжи, или кaкъвтo и дa e дoкумeнт зa рaзхoдитe зa cтрoитeлcтвo. По 2 млн на километър, якоооо.
19
0
 
9
 
! Отговори
asd преди 4 години
Хаха и аз това се питам, къде са зелените и веганите...като е за някое къмпингче и палатки и нещо което лично ги удовлетворява, ше ги видиш...соросоидчетата нали уж им пукаше за флората и фауната, ама тука не им изнася
18
2
 
6
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Язовири Герберастската Калинка пуска партенка спусната му от наднормената баш калинка Суджуу
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намерихме предназначението си в Европейския съюз - Европейска кофа за отпадъци.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов неказва ,че станахме кочинатана европата.Завод за ***.Няма къдесофиянци и т. н....Построи един гръцкибоклук в с.Яна и докара на мергел разделното събиране.Ама ,някой следвреме,да го направи до Банкя.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
къде са зелените да протестират ?
14
0
 
1
 
! Отговори
givo tervelski smeta преди 4 години
az sam tuka e maza didi kmetaste revaa zama simoda se xili
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ще дойде първи в Перник - дъждът или водопроводът "Син поток"?
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не вкарват бок луци в Швейцария , Австрия , Англия ,сащ ....?
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб, приемете закон,който забранява вноса на отпъдъци и така ще се справите с този голям проблем,който може рано или късно освен българи,за които неви пука, да ви убие и скъпоценния туризъм. Ниой няма да почива в държава където се горят отпадъци, и можеш да хванеш рак, колкото и да е евтино.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ ИСКАМЕ НИКАКВИ Б>ЦИ!!!ЯСНО ЛИ Е?
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този човек е един обикновен демагог.
8
1
 
4
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
ПЪРВО СЪБИРАМЕ И ГОРИМЕ НАШИТЕ ОТПАДЪЦИ ---ПОСЛЕ ЧУЖДИТЕ!ЛОШОТО Е ---ЧЕ БЪЛГАРИНА Е СВИКНАЛ ДРУГ ДА МУ ЧИСТИ!ЕМИ , ЩЕ ТРЕБВА ДА СВИКВА ДА ЧИСТИ!
7
2
 
20
 
! Отговори
Х преди 4 години
Каква наглост,вкарваш от чужбина отпадъци да ги гориш в топло-централи а вдигаш данъците на старите автомобили ,че замръсявали въздуха.Ако бедните хора нямат пари за нови автомобили,то собствениците на тец да не би да са бедни?
6
0
 
15
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Вчера каа че не можело да откажем внос на отпадъци! - Явно Бати Боко не само на Мишо бирата е обещавал... И не може да откаже!Ако бяха читави отпадъците - кой луд ще ги кара някъде другаде да ги гори? А това че 'изнасяме повече отколкото внасяме' си е една друга далавера - уж 'отпадъци' изнасят - да не плащат каквото се полага, а то си е напълно редовна стока и суровини!Сигурно и "Дънди Прешъс" изнася от България 'отпадъци', нали така?