БСП с крайни мерки: Да се забрани напълно рекламата на хазарта!

Взимали се парите на бедните, за да отидат при определени хора
119
БСП с крайни мерки: Да се забрани напълно рекламата на хазарта!
Снимка: БГНЕС

След като парламентът прие предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов и реши, че лотарийни игри вече ще бъдат организирани само от държавата, БСП поиска да се забрани напълно рекламата на хазарта.

Поправката ще бъде внесена между първо и второ четете на промените в Закона за хазарта.

Според червения депутат Румен Гечев, след като нещо е във вреда за обществото, то трябва да бъде ограничено.

"Ние казваме всяка реклама. Нашето послание е много ясно, ние не искаме да се рекламира нещо, което до какво води – взимат се парите от бедните, които се надяват да си купуват надежда и отиват в определени хора. Виждате какви са хората", мотивира се той.

Още по темата

Преди да бъдат приети новите текстове от Закона за хазарта и Валери Симеонов внесе нови поправки.

Той иска да бъде забранено организирането на хазартни игри в жилищни сгради с режим на етажна собственост без нотариално заверено писмено съгласие на всички собственици на самостоятелни обекти в тях.

В мотивите си той посочи, че в момента има "противоречивата съдебна практика" относно това как да се разкриват обекти, в които се организира хазарт, в жилищните кооперации.

В някои съдебните решения се приема, че за израза "съсобствени обекти" трябва да се приема определението в Закона за устройство на територията и става въпрос за сгради с режим на етажна собственост. Т.е. необходимо е съгласието на всички собственици на жилища в даден блок. Други съдебни състави обаче приемат, че в даден обект в жилищна сграда може да се организират хазартни игри само със съгласието на неговия собственик, стига да не се използват общи части от сградата.

За да бъде избегнато такова противоречиво прилагане на закона, Валери Симеонов и съпартиецът му Християн Митев предлагат да бъде записано, че е нужно съгласието на всички собственици на имоти в дадена жилищна сграда.

"Смятаме, че щом е забранено организирането на хазартни игри в училища, за да бъдат предпазени децата и младежите, то в още по-голяма степен това следва да се отнася и за техния дом", посочват депутатите в мотивите си за предложението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България няма никаква нормална и здрава мисъл, няма умереност. Като се почне с едно нещо, докато не се из *** отгоре му, няма да мирасяме. Давам ви един *** пример - гледайте мач на европейско ниво, примерно от Англия. Навсякъде има реклами на най-големите букмейкъри в света. Сега - заради прищевките на Корнелии и Гечевци, да се изгонят и букмейкърите за спорт ли от България? Аман от и диотизми
63
4
 
5
 
! Отговори
Електра преди 4 години
БСПдираста Р. Генчев, ако живееше в Америка затова, че обра спестяванията на народа, щеше да го пържат на ел. стол. Ако живееше в Китай или в Русия, публично обесен или разстрелян на някой стадион, но тук преподава на студенти. Какви ли икономисти е произвел не искам и да си го помисля...
62
3
 
6
 
! Отговори
дед Мароз преди 4 години
"след като нещо е във вреда за обществото, то трябва да бъде ограничено" Еми значи трябва да се забрани Румен Гечев, вицепремиер и икономически министър на Жан Виденов, т.е. пряко виновен за 3500 лв за долар и 10 долара заплати.И ако това не е "във вреда на обществото" то кое е?А ако говорим принципно, следва да се забрани и БКП като цяло, заедно с нейните производни, били по-партийци, по-милюцюнери или по-папуниери (Боко не се оглеждай, за теб става въпрос).
61
0
 
13
 
! Отговори
а преди 4 години
До АнонименСтава въпрос за забрана на рекламата за хазартни игри. Ако искаш по цял ден търкай билетчета, твоя работа, но не искам да промиват мозъка на децата ми с реклами възхваляващи печалбата от лотария като достоен начин за живот.
60
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 60както има реклама за памперси и за застраховка Гражданска отговорност така има и за хазарт. Още повече ако не е по телевизията.Не можеш да забраняваш, след като това не засяга обществото като цяло а всеки негов член поотделно.Ще купя и ще търкам билетче ако реша независимо дали някой ме зарибява или не.Въпросът е колко са ми слаби ангелите.Ако ми забранят ще си начеша крастата като отида в нелегално казино или нелегална лотария. Това не вреди ли на обществото, я си помислете
59
4
 
7
 
! Отговори
Прави са преди 4 години
Техния електорат- червените баби и братята роми са най-ревностните търка и на билетчета.
58
1
 
11
 
! Отговори
Даниела преди 4 години
За първи път съм съгласна с БСП....обаче се питам: Какво ли целят тези крадливи лъжци?
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес докато срау мислех за Путин!
56
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно съм съгласен с това, че трябва да бъде забранена реклама за хазартни игри! Както по билбордове, светещи табели и не на последно място - спорта! Както в това нещо ефбет лига!? Защо не го кръстиха хазартен футбол?? Навсякъде където и да погледнеш има само разни цветни, мигащи реклами на казина! Тотална забрана за такова нещо! Който играе хазарт и без реклами ще се ориентира!
55
2
 
11
 
! Отговори
nobi преди 4 години
ами цигарите и алкохола, как са забранени. хазарта да не е много убав. Даже трябва да се забрани на бабичките да търкат на улицата и на каси, лафки ... само вкъщи. Човек не може да си купи цигари от промитите мозъци търкачи
54
4
 
4
 
! Отговори
мери преди 4 години
Правилно сега да видим как ще се разберът с Нива ТВ нали са сие с Боко Хем Х-- в дупката хем душата в рая нама талъв филмГешев ще реши
53
5
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Мерките на БСП-БКП винаги са били крайни, като се почне от времето когато пращаха инакомислищите в Белене, Ловеч и Скравена, та се стигне до наши дини, когато фалираха банки, предизвикваха инфлации и национални катастрофи, февруарски метежи, костинбродски афери, спиране на еврофондове заради корупционни практики и так далее ... и так далее ... !!!
52
2
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Когато върнете БДС,тогава може да говорите за забрана на хазарта,вноса на фалшиви стоки от цял свят и пр.полезни идеи.Дерзайте другари!
51
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СлънчарскиАко трябва да съм пределно честна, ако този прословут кокаин не го забраняваха толкова яростно досега интересът към него да е спаднал поне наполовина. Ама има много гърла за хранене които преследват наркотрафиканти. Прекаленото забраняване води до обратен ефект - все повече хора посягат към забраненото. Защото у хората е залегнала някаква естествена, признавам, понякога *** съпротива към всякакви забрани. Но затова на човека е даден мислещ мозък - всеки да решава сам.
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи в Израел хазарта е забранен! Глупавите евреи си пазят народа, а богата България взима и последните стотинки на бедния българин!
49
3
 
4
 
! Отговори
Доко преди 4 години
А забраната на лекарства - кога?
48
0
 
19
 
! Отговори
Слънчарски преди 4 години
До ССЧе кой те е спрял да си търкаш билетчето? Баламите да търкат, ако искат, никой не им забранява. Но не трябва да се рекламира такова нещо. Все едно да пускаш реклами за кокаин по телевизията.
47
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Вижте квоАми какво да ти кажа - скоро и това може да стане. Ще станем бетер от арабски халифат. Макар че не съм запозната те как я карат с хазарта. Сигурно официално е забранен ама неофициално..?
46
13
 
4
 
! Отговори
СС преди 4 години
всеки е свободен сам с парите си да прави каквото си поиска всичко друго е далече от демокрацията, дали с последните си пари ще купиш хляб или талонче зависи изцяло от теб самия, каква е държавата да ми казва да не си харча парите за това а за нещо друго??? като ще ми казва да почне да ми дава тя пари и тогава да ми определя за какво да ги харча....
45
3
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Като видяха, че техният му режат далаверите и те барабар с мъжете. Нямам нищо против, нека свикват.