БСП с крайни мерки: Да се забрани напълно рекламата на хазарта!

Взимали се парите на бедните, за да отидат при определени хора
119
БСП с крайни мерки: Да се забрани напълно рекламата на хазарта!
Снимка: БГНЕС

След като парламентът прие предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов и реши, че лотарийни игри вече ще бъдат организирани само от държавата, БСП поиска да се забрани напълно рекламата на хазарта.

Поправката ще бъде внесена между първо и второ четете на промените в Закона за хазарта.

Според червения депутат Румен Гечев, след като нещо е във вреда за обществото, то трябва да бъде ограничено.

"Ние казваме всяка реклама. Нашето послание е много ясно, ние не искаме да се рекламира нещо, което до какво води – взимат се парите от бедните, които се надяват да си купуват надежда и отиват в определени хора. Виждате какви са хората", мотивира се той.

Още по темата

Преди да бъдат приети новите текстове от Закона за хазарта и Валери Симеонов внесе нови поправки.

Той иска да бъде забранено организирането на хазартни игри в жилищни сгради с режим на етажна собственост без нотариално заверено писмено съгласие на всички собственици на самостоятелни обекти в тях.

В мотивите си той посочи, че в момента има "противоречивата съдебна практика" относно това как да се разкриват обекти, в които се организира хазарт, в жилищните кооперации.

В някои съдебните решения се приема, че за израза "съсобствени обекти" трябва да се приема определението в Закона за устройство на територията и става въпрос за сгради с режим на етажна собственост. Т.е. необходимо е съгласието на всички собственици на жилища в даден блок. Други съдебни състави обаче приемат, че в даден обект в жилищна сграда може да се организират хазартни игри само със съгласието на неговия собственик, стига да не се използват общи части от сградата.

За да бъде избегнато такова противоречиво прилагане на закона, Валери Симеонов и съпартиецът му Християн Митев предлагат да бъде записано, че е нужно съгласието на всички собственици на имоти в дадена жилищна сграда.

"Смятаме, че щом е забранено организирането на хазартни игри в училища, за да бъдат предпазени децата и младежите, то в още по-голяма степен това следва да се отнася и за техния дом", посочват депутатите в мотивите си за предложението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който се занимава с хазарт, не му е нужна реклама.В случая подкрепям БСП.Само не знам, дали може ли да се забрани примерно на гугъл и тубата да те зарибяват с хазартни реклами.
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 97ма този финансов гуру катурна 19 банки.
42
2
 
11
 
! Отговори
СС преди 4 години
хазартни реклами, реклами за кредит, и реклами на лекарства, тези неща трябва да се забранят защото тормозят обществото, колкото хазарта е вреден толкова и кредитите и лекарствата...
41
0
 
6
 
! Отговори
сс преди 4 години
Според червения депутат Румен Гечев, след като нещо е във вреда за обществото, то трябва да бъде ограничено. ами да закрием народното събрание то не работи за народа а срещо народа...
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе ,че е по темата.Довечера как ги виждате нещата:Билбао-БарселонаБлагодаря Ви предварително !Четворка спатия! Тук ще падат голове +3. Барца куца срещу Билбао. БТВ екшън 22.00 часа. Там сме.
39
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забранете антибългарската партия БСП, това ще има огромен ефект.
38
1
 
23
 
! Отговори
Българин преди 4 години
... и на бързите кредити!
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АКО ЕДРИЯТ ИМ СПОНСОР МИЛИАРДЕРА ДРУГАРЯТ ЧЕРЕП БЕ ПОДГОНЕН- ЩО ДРУГИ ТРЯБВА ДА ПЕЧЕЛЯТ- АХ МИЛИТЕ!
36
0
 
13
 
! Отговори
За пръв път преди 4 години
да съм съгласен с БСП!
35
1
 
11
 
! Отговори
Забранете и футбола преди 4 години
И без това само ни излагат напоследък.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе ,че е по темата.Довечера как ги виждате нещата:Билбао-Барселона Благодаря Ви предварително !
33
1
 
3
 
! Отговори
! преди 4 години
най вече забранете бет-а
32
2
 
11
 
! Отговори
бай Спиро преди 4 години
Всеизвестно е, че хазарта е порок по-страшен от наркоманията и алкохолизма ! Но това, че комунистите са най-зловещата ОПГ в човешката история не се съзнава от всички. Категорично съм ЗА не само забрана на рекламата, а и въобще на хазарта. Но също така зъм твърдо ЗА забраната на всички производни на БКП, на първо време БСП, а после и всичси останали....та чак до ГЕРБ !!!
31
1
 
4
 
! Отговори
Подкрепям преди 4 години
Вън ЕФБЕТ от футбола. Държавата да финансира стадионите и школите. ТВ да финансира футбола с реклами. Срещи само в събота, неделя, сряда. Премиършип на го ...уха.
30
0
 
6
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
Не бях сигурен и затова проверих. Все пак правилно съм запомнил. Градът е Сао Пауло. От 2006 година външните реклами са забранени.
29
1
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 4 години
Смешно звучи от човек,който не знае къде се слага пълен член да говори за училища !Бъди здрав !
28
3
 
1
 
! Отговори
Вижте кво преди 4 години
айде да не си играем на дребно - да забраним ВСИЧКО и точка. Само наши хора при определени обстоятелства/отчитане в партийни каси/ да могат да правят каквото и да е в тази държава.
27
2
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Моля ???Хахахахахахаааа...Ми то почти не можеш да видиш реклама по стадионите различна от букмейкърска компания . Къде си ,ехооо ?!Казина и разни билети с абсолютно недоказан награден фонд -вън !Но като са ти дали коефицент и ти виждаш победителя,никой не може да те излъже !Това,че можеш да си изгубиш апартамента ,не е от рекламата,а от главата !
26
2
 
4
 
! Отговори
До 27 преди 4 години
Смисълът на спорта е здравето. Ако си професионален състезател то е ясно, че си напомпан със стероиди. Демек ни си здрав. Но за обикновеният човек е важно.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП-то пак с циркове. Взимали парите на бедните?!... Играеш не играеш хазарт, щом си беден ти взимат парите.Било вредно за хората.... Значи да се рекламира пукница не е вредно, но хазарт е вредно...