Мая Манолова: Цели системи в държавата се разпадат

За студената война между президент и премиер
7 фев 2020 09:34, Петя Славова
107

Началото на студената война между президент и премиер беше сложено официално от държавния глава, който сне доверието си от правителството на Бойко Борисов. Експертите са категорични, че от това не печели нито той, нито управлението. Така в обществото се освобождавала една огромна маса от недоволни, които не припознават свои лидер.

"Цели системи в държавата отказват да функционират, разпадат се пред очите ни. През последните дни протестираха срещу добива на нефт, майките за липсата на достатъчно лични асистенти, малкият бизнес, срещу поредното сметище, срещу липсата на вода, чистотата на въздуха... Това са множество протести, властта не успя да се справи с проблемите на хората. Превърнаха България в сметището на Европа", коментира председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова.

Още по темата

Идеята е да обединим всички тези малки недоволства в обща платформа на гражданското недоволство в България, обяви тя в студиото на "България сутрин".

Манолова е на мнение, че най-големият проблем е, че нищо не се прави за решаване на проблемите. Проблемите стават необратими и национални. Хората наистина не знаят утре какво ще им се случи, убедена е тя.

"Всички тези хора не искат нищо повече от почтеност, предвидимост, некорумпираност и далновидност в управлението", заяви Манолова.

Според Манолова язовирът в Перник е източван в рамките на месеци или година, за да бъде по-евтин ремонтът на язовирната стена. Къде отидоха 32 млн. лева, обещани от Павлова за ремонт на тази язовирна стена. Да видим колко ефективни ще са мерките и това, че ще похарчат 1 млрд. лева ще напълни язовирите, посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

Мая Манолова подчерта, че не е имала разговор с президента Радев, но в изявлението си той е казал това, което тя вече правила от месеци - идеята за обединение на българските граждани. Бившият депутат и омбудсман каза, че води разговори с инициативни комитети и граждански сдружения.

За 2 седмици проектът за изграждането на тръбата София - Перник е поскъпнал с 2 млн. лева. Всяка седмица ще поскъпва с още 1 млн. лева, това са пари на българските данъкоплатци, настоя тя.

Посочването на съдия като първото лице, на което публично се казва, че няма да има възможност за пътуване в Америка, е сигнал за състоянието на правосъдната система в България, смята Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страх ги е богаташете че доиде времето да и взимат богатствата и ревът на умряло
51
4
 
18
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Че сестра галева е мисирка вече е общоизвестно! Остава да разберем кои политически аутсайдери ще почнат да и пригласят и после да ги затрием завинаги ! Оказва се , че много са душманите на народа ни - комунисти, червени прецеденти, НПО -та ,съставени от червените отр.епки , новобогаташи с изпрани пари от голямото крадене през 1997 г. ....... май няма да стигне деня да изброяваме! Народе ,пази си гърба , червеният враг е отзад !!!
50
1
 
15
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Другарите си разпредилиха България като феодали, чрез олигарсите.Саботират демократичният процес за да предизвикат недоволство и отново да вземат властт,за да не носят наказателна отговорност за мафиотските си изпълнения!
49
6
 
1
 
! Отговори
копейка преди 4 години
Абе ора вие сте *** и неразбирате че сте зле
48
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 41Виденов го свалиха генералите от ДС но *** е *** и нИмой *** разбра тУЙ щото не е У..Й.
47
4
 
20
 
! Отговори
Червена куа лейка преди 4 години
По-лошо от ГЕРБ е да дойде БСП на власт,а точно това е задната цел на всички тези уж независими.Най-много много БСП да се коалира с Мая Манолова,т.е. със себе си.И тогава ще я втасаме - ще разберем, че мощното циврене по микрофона е обратно пропорционално на интелекта и управленските способности.Не е умен човек, който напусна омбудсманството за става кмет и накрая - между двата стола.Алчността е лош съветник Мая и никак не компенсира липсата на интелект.Той не се преподава в московските ВУЗове!
46
5
 
17
 
! Отговори
червендалест преди 4 години
Омръзна ни Бойко 3 искаме вече избори и Бойко 4
45
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Мая Манолова: Цели системи в държавата се разпадат".......Г-жо Манолова, смятате ли че това опростачено балканско племе има интелектуалната способност да разбере какво му говорите????Защото ако мислите че ви тразбират МНОГО ГРЕШИТЕ !!!Те са с тотално закърняла мозъчна дейност.П.П. А и вече масово МИРИШАТ !!!
44
3
 
9
 
! Отговори
дърт комунист преди 4 години
Да свалим Бойко,че валя дъжд и сняг.Язовирите ще прелеят и могат да предизвикат наводнения.
43
5
 
14
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Мая "Костинбродска", официалната говорителка на БСП и президента! Прокуратурата да се самосезира за случаят Костинброд,при който сектата на БСП режисираха проваляне на избори и дестабилизиране на държавата.Нанесени бяха големи щети и разходи до овладяване на кризата.Филмът се повтаря по стар сценарий!
42
1
 
4
 
! Отговори
До 37 преди 4 години
Абре сине маичин! Само един въпрос имам да тъ попитам оти та гледам и знам, че и да четеш не можеш, та затва ше го попитам колкото се може по-бавно и по-леко! Та кой беше премиер точно след Виденов? Виж в нетя! Там пише! НО така кат тъ читъ вече знам колко знаеш и можеш, но поне на това въпрос ми отговори!
41
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виденов днес предупреждава, че от еврото България ще загуби. А Костов, той е за еврото.Виденов е единственият премиер който никой не е изказал и сянка на съмнение за негова корупция. Май затова му организираха пуч.Това толкова да ти пречи той и българския народ, че по сценарий да изнесеш цялото зърно от страната, срещу него е имало гигантска организация. Да удариш едновременно всички банки, това си е заговор отвсякъде. И стигнаха до крайност, когато той даде идеята за валутен борд,ускориха
40
1
 
17
 
! Отговори
Марко Тотев преди 4 години
Положението е бедствено основно по две причини: или защото не вали сняг, или защото вали сняг
39
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 26Костов е точно този, който се е съгласил за да дойде на власт да участва в сценария за сваляне на Виденов. Срещу което да набута България в НАТО а харата да останат без доходи. Не Жан Виденов е правил сценарий срещу Костав в който да бъде жертва българския народ и икономика.
38
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Войната не е между Президента и Премиера,а между държавността и мафиотските структури превзели институциите.
37
7
 
11
 
! Отговори
До 26 преди 4 години
Какво наследи Костов от Виденов?,БВП загуби 3 пъти стойноста си.Стана невъзможно да се оздрави банковата система след масовите фалити,да се обслужва външният дълг,Да се изпълнят разходите за балансиран бюджет,да се спасятнеплатежоспособни държавни предприятия,да се гарантирасигурноста за отбрана,да се финансира образование и здравеопазване.Изпаднахме във вътрешна,политическа,икономическа и морална криза и външна изолация? Де го това сега?
36
9
 
21
 
! Отговори
Лъжкиня Мая преди 4 години
Тази лъжкиня и популистка Мая Манолова в качеството си на каква прави тези лъжливи изявления ? Кои системи се разпадат- да посочи поне една !
35
4
 
6
 
! Отговори
Значи преди 4 години
Те крадат и и се крият от народа една шепа дупедавци решават съдбата на народа си.Утре го закопават и бягат като плъхове.Не може така да продължава.Големи заплати вземат и пак са корумпирани.Заслужават да бъдат изгонени и то народа ще го реши.
34
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разпада се БСП
33
1
 
22
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
"Напротив руснаците те държат още изкъсо..."________________________________________________Изкъсо ни държи Валутния борд, едно от малкото полезни неща, дето ни направи Запада,а байганьовците прости, искат да го премахнат !!