Мая Манолова: Цели системи в държавата се разпадат

За студената война между президент и премиер
7 фев 2020 09:34, Петя Славова
107

Началото на студената война между президент и премиер беше сложено официално от държавния глава, който сне доверието си от правителството на Бойко Борисов. Експертите са категорични, че от това не печели нито той, нито управлението. Така в обществото се освобождавала една огромна маса от недоволни, които не припознават свои лидер.

"Цели системи в държавата отказват да функционират, разпадат се пред очите ни. През последните дни протестираха срещу добива на нефт, майките за липсата на достатъчно лични асистенти, малкият бизнес, срещу поредното сметище, срещу липсата на вода, чистотата на въздуха... Това са множество протести, властта не успя да се справи с проблемите на хората. Превърнаха България в сметището на Европа", коментира председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова.

Още по темата

Идеята е да обединим всички тези малки недоволства в обща платформа на гражданското недоволство в България, обяви тя в студиото на "България сутрин".

Манолова е на мнение, че най-големият проблем е, че нищо не се прави за решаване на проблемите. Проблемите стават необратими и национални. Хората наистина не знаят утре какво ще им се случи, убедена е тя.

"Всички тези хора не искат нищо повече от почтеност, предвидимост, некорумпираност и далновидност в управлението", заяви Манолова.

Според Манолова язовирът в Перник е източван в рамките на месеци или година, за да бъде по-евтин ремонтът на язовирната стена. Къде отидоха 32 млн. лева, обещани от Павлова за ремонт на тази язовирна стена. Да видим колко ефективни ще са мерките и това, че ще похарчат 1 млрд. лева ще напълни язовирите, посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

Мая Манолова подчерта, че не е имала разговор с президента Радев, но в изявлението си той е казал това, което тя вече правила от месеци - идеята за обединение на българските граждани. Бившият депутат и омбудсман каза, че води разговори с инициативни комитети и граждански сдружения.

За 2 седмици проектът за изграждането на тръбата София - Перник е поскъпнал с 2 млн. лева. Всяка седмица ще поскъпва с още 1 млн. лева, това са пари на българските данъкоплатци, настоя тя.

Посочването на съдия като първото лице, на което публично се казва, че няма да има възможност за пътуване в Америка, е сигнал за състоянието на правосъдната система в България, смята Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива като Нинова, Манолова и върхушката на БСП така са огладнели, че поговорката - гладна кокошка просо сънува е валидна за тях. Искат власт, но защо им е, естествено за да крадат и после след нас потоп. Да ама не. Народа вече не ви вярва.
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25Напротив руснаците те държат още изкъсо и медали дават на тези дето те държат изкъсо. Именно затова и в два ЕС'а да членуваме, пак ще сме най бедните, защото чрез русофилските продажници Русия ни изсмуква кръвцицата - Булгаргаз, Лукойл, КТБ, АЕЦ'овете,.... !Погледни външнотърговския ни баланс с Русия 1:100, което означава, че всичко което ни "дава" Кремъл плащаме кеш - и то не в рубли или левове, а в твърда валута !
30
10
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Смели капиталистически реформи, ББ НЯМА да направи.Ще продължава положението да е на самотек,а на вас да ви пробутват уж стабилност !
29
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и има информационно затъмнение за митингите!!
28
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 26Напротив руснаците те държат още изкъсо и медали дават на тези дето те държат изкъсо. Именно затова и в два ЕС'а да членуваме, пак ще сме най бедните, защото чрез русофилските продажници Русия ни изсмуква кръвцицата - Булгаргаз, Лукойл, КГБ, АЕЦ'овете,.... !
27
7
 
12
 
! Отговори
МАЯ Е 100 % ПРАВА преди 4 години
Кризисен пиар е обикалянето с джипа в сил РАБОТИМ, а не ритаме мачле. Но от ритане на мачле и не знам какво още сме на тоя хал. Все калинки и договорки за министри за да не се изпусне КЕЛЕПИРА. Даже за 1 ден министър, после цял живот щракане с пръсти на Малдивите. Нали си спомняме лицето СЕВЛИЕВСИ навремето стана само за 1 седмица миистър за да подпише някакви доиговори. С ТИКВЕНИТЕ министри е още по-лошо. Тоя НЕНО дето лежи за БЕЗОТГОВОРНОСТ и КОРУПЦИЯ трябва да е в компания доста голяма
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добър ден!
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВъзрастенДа ама Костов направи курса лев марка от 830 на 1000 да се смятало лесно. И сега вместо лев евро да е 1,62 е 1,95583
24
13
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Вече 30 години, откакто руснаците не ни държат изкъсо.Резултата = фалирала Бг.
23
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Менда Стоянова може да изкара още два мандата като Президент бе ! Я виж Тръмп, че нито един по-зле в не може да му се противопостави !
22
5
 
23
 
! Отговори
НЕ ВЪЗРАСТЕН преди 4 години
Вече всички остаряхме при "ВАШЕТО" 30 годишно "демократизиране" на БЪЛГАРИЯ. Населението намаля с 2 МИЛИОНА, Половината от първолаците са Ц, така, че ДРАГИ не говорете за КРИЗИ. След ПРЕВРАТА БЪЛГАРИЯ е в перманентна криза. 30 години ТЕРОР и убиване на БЪЛГАРИЯ. Нито Лукановите , нито Виденовите времена не са просто случайни, а планирани активни мероприяти на САЩ за сваляне на законно правителство в чужда страна. На ВИДЕНОВ не му простиха, че не приватизираше като КОСТОФ и не даваха заеми
21
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължете обединението срещу ГЕРБ и ДПС и патериците им патриоти и аптекари. Това е еденствения път за връщане на демокрацията пък после се делете на леви и десни. Спасете държавата и народа!
20
14
 
12
 
! Отговори
бай Ламби преди 4 години
А при *** цялата държава се разпадаше а не системи алооооууу!!!Виденов,Овчаров,Гечев.....и т.н.... се убавци и капацитети.Опазил ни господ от такива капацитети пак да ни управляват.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки сам трябва да.реши какво да прави с парите си. Политиците нито са преподаватели в УНСС нито имат сметка ти да знаеш точно какво да направиш.
18
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилските лешояди излизат от нелегалност. Точат зъби. Тикат държавата към гражданска война.
17
1
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Който и да дойде да командва, пак хората на ДС, ще ни ограбват.Геноцид !
16
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МЕНДА СТОЯНОВА Е НА 63 години защо не се пенсионира и да даде шанс на някоя млада гербава Калинка да и заеме поста и да продължи да говори глупости в Парламента като му срива рейтинга редом до сричащия симитлийски гербав депутат? В ГЕРБ няма само еднокнижници и мозъци, там има и сричници и пенсионери, парламентарна група на геронтите - дедовци и бабки. Нали пенсиите са европейски що не се напенсионират хахаха
15
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо никой от тези изпечени политически мошеници,каквато е и Манолова не коментират вчерашното изненадващо решение но Парламента за курса на еврото спрямо лева,щом сме се засилили толкова и бързаме да влезем в чакалнята? до преди една седмица Голямата празна и лъжлива кратуна,говореше и обещаваше едно,а сега сме свидетели на нещо съвсем различно? Пак ли ще се връщаме в онези времена на виденовата зима,когато получавахме по 4-5 долара заплати?Това ги интересува хората Майо,коментирайте това!
14
13
 
14
 
! Отговори
Възрастен преди 4 години
Държавата три пъти наистина се разпадна по време на вашето управление,другарко.Разпада се и вашата партия и за това,,хапе"Ако днешното е разпад какво е фалитътпрез 89таЛукановата зима,,мораториумът,купоните за храна и бензин,режимът на тока, изпразването на хазната ,зърнената криза,фалитът на 16 банки наведнъж,хиперинфлацията 3,500лева-1 долар,Виденовата зима,най корумпираната тройна коалиция? Сега сити и доволни червени милионери,измисляте и ,,разпад и криза"Преживяхме го,не лъжете младите!!!
13
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази ще обедини протестантите !!!На русофилката Мафия и трябват протести и революции за да вземат властта, а не да решават причините за протестите ! Всички проблеми на Мая Общата са изсмукани от пръстите, под общото русофилско мото: "криза в кризата", което замени "системата убива".