Данаил Кирилов ще доказва защо иска уволнението на Миталов

Най-добрият юрист на правителството имал пропуски, смята Лозан Панов
61
Данаил Кирилов ще доказва защо иска уволнението на Миталов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съдийската колегия на ВСС даде срок от една седмица на правосъдния министър Данаил Кирилов да посочи доказателства в подкрепа на искането си за уволнение на съдия Андон Миталов.

Дванадесет от членовете на Колегията подкрепиха това решение от днес, като отвод си направи само Севдалин Мавров, предаде БТА.

Още по темата

Миналата седмица Кирилов внесе предложение съдията да бъде дисциплинарно наказан, след като името на магистрата бе посочено от САЩ, заради "сериозна корупция", а редом с него забрана да влиза в Съединените щати получи и семейството му.

Правосъдният министър ще трябва да посочи фактическите обстоятелства - дата, място на извършване на нарушението от страна на съдията, конкректно дело и кои текстове от НПК са нарушени.

Според председателя на ВКС Лозан Панов предложението на правосъдния министър за уволнение на съдия Андон Миталов съдържа непълноти и неясноти.

Според него от искането на "най-добрия юрист на управляващите" не става ясно кои са действията на съдията, с които е накърнил престижа на съдебната власт и е нарушил служебните си задължения.


Във ВКС е постъпило и писмо от Инспектората на ВСС. В него се потвърждава оповестената преди няколко дни информация, че няма повод да бъде образувана проверка срещу съдията.

Не са установени и нарушения за начина, по който е водено производството, в рамките което на обвинения за шпионаж Николай Малинов беше разрешено да пътува до Русия.


Много често се задава въпросът защо в България няма присъди за корупция. За да има такива, трябва да има дело, обвинителен акт, досъдебно производство. Когато се използва думата корупция, означава, че някой трябва да е получил облага, това предполага наказателен казус, а такъв никой не е заявил, че има, посочи Панов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Когато правото започне да допуска вземане на решения не на базата на факти и доказателства,а по целесъобразност или обществени настроения тогава правосъдието се превръща в произвол.Когато държавата си позволява произвол,тогава той е разрешен на всички.Не е лошо управляващите да си повтарят тези мисли на Цицерон и Сенека всяка вечер преди лягане и сутрин при ставане.
46
1
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Мъка... - как Кyрнела ще ходи на гости при синчето...
45
0
 
3
 
! Отговори
АГЕНТ 007 преди 4 години
До Шменти капелитой---КИРИЛОВ НЕ САМО Е ЗА УВОЛНЕНИЕ А И ЗА ЗАТВОРА----ЗА ПРОКАРВАНЕ НА ЧУЖДИ МНЕНИЯ ВЪВ ВИШЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ ---ВСС ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВА БЪЛГ ИНТЕРЕСИ НЕЗАВИСИМО ЧЕ СМЕ ЧЛЕНКИ НА НАТО
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Бойко какво мисли по въпроса? Той Премиер ли е или бодигард на Мустафата? Скрил се е мишока и янките си разиграват коня! Съдиите със сигурност имат инструмент да отправят питане до Конституционния съд кой, как и по какъв ред може да отправя публични обвинения и да уронва престижа на която и да е личност! Още повече към една цяла гилдия!
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смятам, че съдиите ни са прави. Не може САЩ да намекват за корупция в наш съдия, само защото е пуснал български гражданин, не къде да е, а в кръвния им враг Русия, и това да го прави автоматично корумпиран. Много далеч стигат тези янки в съжденията си. Защо не помислят, че те ползват наши бази, напълно безплатно, незнайно защо, а ние сме длъжни да им купим и заплатим милиарди долари за тези железа, които няма да ни превърнат в авиационна сила. Управляващите ще заробят поколения напред
42
2
 
13
 
! Отговори
Не е лъжа преди 4 години
"Най-добрият юрист от управляващите".
41
2
 
20
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Какво ще докаже тоя пелтек ? Първо да се научи да говори нормално тоя мyхльo.
40
1
 
29
 
! Отговори
Шменти капели преди 4 години
До ахаВ този ред на мисли- уволнете т.ъп.ия министър!
39
3
 
23
 
! Отговори
аха преди 4 години
Бойко Борисов някак не стопля, че харчи европейски пари, а не американски. И трябва да слуша Европа. А не да изпълнява американски заповеди. Ако сме станали американска колония, да го обяви в Брюксел. Що за безобразие е това.
38
2
 
28
 
! Отговори
за 37 преди 4 години
правосъдния министър Данаил Кирилов е доста изпаднала ***, слугинче.А нас какво трябва да ни интересува Държавния секретар на САЩ. Ние не сме САЩ. Дъжавният им секретар да си гледа държавата. Ние сме България и сме в европейският съюз. И е редно ЕС да потърси сметка, за засилваща се американска инвазия в Европа.Американските закони са си за САЩ. Това не е наше законодателство. Отделно, при обвинения се предоставят доказателства. Ако няма, нарича се клевета. САЩ трябва да се извини.
37
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще доказва, че е получил заповед от САЩ и американския посланик.
36
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕГРАМОТНА ГЕРБАВА КАЛИНКА ИЗГОНЕНО ОТ бсп - КИРИЛОВ.
35
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващия май ще е Лозан Панов и тогава ще стане голям цирк. Някой да не си мисли , че ще излезе Държавния секретар на САЩ и така ще си говори , защото му се говори. Това е само началото.
34
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щаба на корупцията е в Съда
33
0
 
13
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-27 да има, човека с каскета,гешефтов.
32
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-34 ***,нали знаеш онази българска поговорка,цитирам, "който копае другимо гроб,сам пада в него",така че скоро ще те застигне, божието проклятие,друг е въпроса ,ако си ром със сини устни.
31
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
а вие къде бяхте да сега - ех че удобен случай за изява, но няма да мине/изявата де/
30
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето затова в България има престъпност. Съдиите до един са подкупни и са вързани като тънки черва. Този Лозан Панов е начело на шайката.
29
1
 
43
 
! Отговори
Поли от Симитли преди 4 години
Барни Ръбъла на правораздаването не може да се нарича "юрист"....не и след понечването да целуне ръка на Лойко СиБанкянски..
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е *** като мъгъла на многоъгълник.