"Атака": Без давност при разследване на приватизацията

Независимите депутатите внесоха поправка в НК
Обновена: 14 фев 2020 10:42 | 14 фев 2020 10:42, Камелия Цветанова
99
"Атака": Без давност при разследване на приватизацията
Снимка: БГНЕС

След като главният прокурор Иван Гешев разпореди на ДАНС да извърши проверка на цялата приватизация, депутатите от "Атака“ внесоха промени в Наказателния кодекс, с които искат да отпадне давността при разследването на тези сделки.

"Искаме да развържем ръцете на главния прокурор“, обясни мотивите Десислав Чуколов.

Той похвали Гешев, който според него е заявил своята устременост.

"Предлагаме промяна в НК, с която ще развържем ръцете на главния прокурор и на ДАНС да си свършат работата и да се случат нещата и тези, които са крали държавата, да бъдат съдени“, коментира Чуколов.

Той припомни, че още от 2005 г. "Атака“ иска да се разследват сделките от приватизацията, но до момента нито един парламент не се е съгласил на това.

Другата промяна, която внасят от "Атака", е за отпадането на давността при разследването и на хора с имунитет като депутатите и евродепутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
4
 
! Отговори
подлогите на комуняг преди 4 години
Комунистите си поделиха всичко и сега децата и внуците и са във Сащ и във западна Европа а не във русия или северна корея
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
о чудо! Атака възкръсна! Аххха ... бягайте уе! Ви сте в политиката от кога? 2002-а? Че то приватизацията точни беле приключила! Смешници! До ся мълча, ся се ежи!
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До teoПо този въпрос се отнеси до държавите -Англия,СССР,САЩ,Франция и евреите,които направиха споразумение за избиване на нацистки и други престъпници след 1945 г.И правилно са постъпили,даже малко са били избитите престъпници,както виждаме днес.
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лиляна Павлова,Вл.Горанов,Н.Нанков,Б.Борисов-на съд за стотиците милиони и милиарди източени от държавата/от всички нас пари за безумно скъпи проекти,надвишаващи по стойност европейските такива,заради които днес сме най-бедната страна в ЕС.Когато се прегръщаш и целуваш с началниците,дори и те се правят,че не забелязват далаверите.
19
6
 
2
 
! Отговори
До teo преди 4 години
В България не е имало фашизъм...
18
4
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
Цяла България чака да отпадне давността за приватизационните сделки(и не само)!Не са чак толкова много сделките,които след разглеждането им,може да изпразнят парламента!
17
10
 
10
 
! Отговори
teo преди 4 години
ТРЯБВА ДА НЯМА ДАВНОСТ и за комунистическите безчинства и убийства в България от 1944 до 1989 година!!! Комунистите са по-опасни от фашистите, защото тези убийства са в мирно време, а фашистите са убивали във военно време, когато всичко е разрешено. Тези комунисти нямат право да се наричат социалисти. Затова БСП е най-фалшивата партия след ДПС в България!!! Тези двете партии винаги слагат прът в развитието на България!!! Българино?????
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадците са против предложенията на Атака,та затова пляскат минуси и негативни коментари.
15
1
 
5
 
! Отговори
а преди 4 години
До ТониБожееее, колко мъка има на този свят Боже. Защо си ни докарал подобни същества без мозък.
14
6
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
В стремежа да запазят Бойко в управление на всяка цена, Сайдеров и Чухала много здрав ще си го набутат с отпадането на давността при депутати и евродепутати. А при приватизацията, забравете, там нищо няма да излезе, просто това е инструмент за притискане на Корнелия;))) Само дето, Корнелия я боли шплента;))) Самият народ не излезе да защити работните си места, тогава, какво да говорим повече;))) Приватизацията бе консенсус и надежда, нещо като талончетата от лотарията;)))
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези от Атака са ултра прости човечета - не може да се отменят закони със задна дата, това е правен нонсен, ще настане тотален хаос, но нищо важното е да се вдига рейтинга и тълпата да се радва на поредната глупост хвърлена в пространството.
12
3
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Костов е бяла лястовичка в сравнение с днешните айдуци.
11
5
 
9
 
! Отговори
Off преди 4 години
Ама тези защо се опитват с глупави поправки да мажат очите на хората. Закон не може да важи със задна дата. Ако нещо е било едно време законно, не може сега да го обявиш за незаконно и да съдиш. Това е прах в очите на хората, да се отклони вниманието от проблемите с язовирите, недостига на вода, и далаверата с европейските ***.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои тук не четат какво се предлага.Реагират главно според името на предложителя.И аз не ги обичам, но това което предлагат е повече от разумно.То е очевАдно.Трябва да се приема по подразбиране дори.
9
8
 
6
 
! Отговори
Тони преди 4 години
Чест и великолепия, господи Чуколов. АТАКА е единствена истинска и патриотична партия , която мисли за народа и хората !
8
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВолен не е милионер и дори апартамента му е на изплащане,защото не може да го плати наведнъж,но вие винаги ще тъпчете Волен и Атака,защото не са продажници и подлизурковци на чужди интереси,а в България се издигат само предателите,а патриотите биват смачквани или убивани.
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес ви претоплят манджата с приватизацията за да ви отклонят вниманието от големите далавери с язовирите-съответно безводието,вносните бо..луци,къщите за тъщи,апартаменти с асансьори,тераси колкото апартаменти,милиарди за непроизведени изтребители,вопиещата корупция по високите етажи на властта.КОЙ ще разследва днешните фараони,окопали се във властта?
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Волен пък участваше в Мултигруп ,която източваше икономиката на държавата.
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави са от ПП "Атака"............100%...........................всички участници в престъпната приватизация.........на съд........в затворите, където им е мястото!!!
4
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Атака са единствените,които мислят за населението,включително и за пенсионери и роми,но не могат да осъществят идеите си,защото нямат власт,точно защото са истински патриоти,ги смазаха и не им дават власт,пожелавам им упех и повече проценти!