Борисов разпоредил на своите: Думата "импийчмънт" да не я произнасят!

Неестествено е да се воюва между институциите, посочи премиерът
Обновена: 14 фев 2020 18:45 | 14 фев 2020 18:31, Красимир Ангелов
116

Неестествено е да се воюва между институциите и съм разпоредил на ГЕРБ думата "импийчмънт" да не я произнасят. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен, цитиран от Агенция "Фокус".

"Светът се развива много динамично. България е във фокуса, България е уважавана, търсена от всички. Нашето мнение се търси от президентите, от премиерите, които сами виждате заявяват среща. Трябва да се концентрираме. Неестествено е това да се воюва между институциите. Не ми е приятно, не го правя. Не искам да се замесвам", заяви още министър-председателят.

Още по темата
Борисов посочи, че е затвърдил позицията си на Мюнхенската конференция, че е против флотилия в Черно море. "България беше давана за пример за справяне с нелегалната миграция. В това отношение, понеже българите забравиха какво беше, в Европа това е първи и основен проблем", коментира още премиерът.

Той посочи, че е споделил за повишаване на отбранителните способности на страната, новите самолети, които България закупи, реорганизацията и подготовката на армията, множеството международни военни учения в Ново село и на други места.

Според Борисов взаимноизгодните бизнеси и интереси за държавите трябва да се поддържат и да се спазват правилата и европейските ценности и да не се шпионства.

Премиерът коментира и енергийните проекти, които са важни за България.

"Балкански поток" и Интерконекторът с Гърция са стратегически важни за България, затова се работят с пълна сила", посочи Борисов.

Според него България, влизайки в зеления пакт, ще изпадне в много тежка конкуренция. "Има много сериозни теми, които да засегнем, за разлика от предишни правителства и премиери, нищо не съм скрил“, посочи още министър-председателят.

Борисов отново посочи, че никога не е подслушвал президента Румен Радев.

"Не само че нямам достъп СРС-тата. Къде има разрешено за президента за подслушване в съда. Просто те се омазаха и искат да изхвърлят проблема си към мен. С този прокурор се разбрах да се размаже всичко живо, което си е позволило да цапа въздух, земя, вода. Всички служби са впрегнати в тази сфера. Дали арестуват министър, зам.-министър или който и да е, не е моя работа. Ако някой е крал вода - по същия начин и за това сме се разбрали", отсече премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
5
 
! Отговори
ЗА 77 преди 4 години
До АнонименИ ЗАРАДИ ПОЛИТИКАТА НА БОЙКО.
76
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕДНА ЖЕНА СИ СВАЛИЛА ГАЩИТЕ ЗА ДА ВОДИ "ПРИЯТЕЛСКА" ПОЛИТИКА С КОМШИИТЕ.
75
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България можеше да бъде стратегически партрньор на САЩ на Балканите/ вече не може /. Но русофилщината използва България като щит за Русия. Днес България е слаба е невъоръжена заради фанатизираните русофили и комунисти.
74
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименБЪЛГАРИТЕ СА ЕВРОАТЛАНТИЦИ.
73
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папагалите повтарят евроатлантическите ценности, които чуват от Евроатлантика.
72
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 73 Ти у ред ли си бе дечо? Хайде стига вече с тази Русия! Там живота си тече нормално! Амааа Тук в БГ нещо куца напоследък! А ние какво да направим? Американофили станахте вече! Загубихте единтичността си от тази Америкафилия! А я ни светни.Ние какво да направомЧе Американофилизма да не Претопи и малкото останало българско у ваз? А срещу тази опасност.Кой да вземе мерки???!
71
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България най-голямото НПО е национално движение русофили спонсорирано направо от Русия и властта нищо не прави за да спре това хибридно влияние.
70
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Илюзиите и неистовия инат за връщане на социализма струват скъпо на България. Българските политици си мислеха и си мислят че могат да надхитрят запада. Разсипаха страната от глупост.
69
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДНЕС БЪЛГАРИЯ МОЖЕШЕ ДА Е РАЗВИТА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА АКО ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ НЕ БЕ УПРАВЛЯВАНА ОТ БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП.
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ъпгрейда на бай Тошо
67
1
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
м/у другото,НЯМА такова понятие като "импиичмънт" нито в разговорния български език,нито в дефинициите,свързани с Правото!!!Ама нали са праи на "латиноамериканец",..макар че си е чиста проба афробългарин,подмята "мъчни изрази" за да види простия народец колко е "отракан" пожарникаря..
66
3
 
12
 
! Отговори
българин преди 4 години
До активист на " БКП" Нищо подобно! Истината е.Че сондираха общественото мнение. И разбраха ,Че колкото са избрали президента тогава.Още стоят зад гърба му и пак ще го изберат! А падне ли президента.Пътник е и Борисов! За това пази "поведение" др Борисов! Защото нещата вече при избори.ЩЕ СА И СА ДРУГИ ВЕЧЕ!-:) Няма избор вече др Борисов!
65
3
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
преди дни Тиквун заяви със строг глас и намръщен поглед,че цитирам:-"ОЩЕ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ бил СВАЛИЛ ДОВЕРИЕТО СИ от президента"..Много свирепо гледаше,когато направи това изявление....Сега запя друга песен!..Разбира се,ФАЛШИВА,защото и в кухата му лейка проблясна ,че заяждането му с Радев САМО ГО ТЛАСКА КЪМ ДЪНОТО!!!..Очаквайте утре да иде да го разцелува,размазан от раболепно навеждане.Но не се заблуждавайте:-Това е САМО ТАКТИКА!!..Тоя готви на президента НОВА порция ПО/мия и за да не му
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До избирателРазбери, че това няма значение. България е била преди него ще бъде и след него. България никога не е търпяла тирани, диктатори и хора със огромно самолюбие.
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фанатизираните *** на Борисов не могат да му помогнат. Нито натискът, нито репресии могат да спрат българите да бъдат със света.
62
2
 
13
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Ама Другарю Борисов,предполагам Вие всяко заседание завършвате,с култовото "КАЗАХ",както го е правил великия Хан Аспарух!!!Жалко,че нямате общо с подобни владетели!Е фантазиите могат да са....
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес българите са свободни и не се нуждаят членове на БКП да им обясняват как е на ЗАПАД. Нито им вярват, нито се интересуват от тях. Репресиите на ДС и БКП днес не могат да спрат българите.
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България ще влезе в зеления пакт, ще намали зависимостта си от Русия до нула и ще бъде верен съюзник в НАТО. Ще изчисти руската хибридна зависимост. Независимо иска ли Бойко или не иска.
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОЙКО БОРИСОВ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ ВСЕКИ Е РОЖБА НА СВОЕТО ВРЕМЕ. ТОЙ Е СЪЗДАДЕН ОТ БКП ПРЕЗ КОМУНИЗМА И НЕГОВИЯ МАНТАЛИТЕТ И ВИЗИЯ ТАМ СИ ОСТАНА. НЕ МОЖА ДА МРЪДНИ ДОРИ КРАЧКА НАПРЕД.
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е натовец колкото Радев е натовец.