Партията на Слави – разпознаваема, вероятно влиза в следващото НС

Премиерът се представя като гъвкав към различни ситуации
Обновена: 17 фев 2020 11:07 | 17 фев 2020 11:04,
334

Бойко Борисов надмина Тодор Живков и Стефан Стамболов по продължителност на управлението като министър-председател. Ако Борисов завърши този си мандат, има шанса да постави рекорд за най-дълго време на държавното кормило, който на този етап "държи" Станко Тодоров.

Според политическия психолог Антоанета Христова Борисов се представя комплексно. Много трудно се намира харизматичен лидер, а той е харизматичен, подчерта тя пред Bulgaria ON AIR.

"Много е гъвкав и адаптивен към различните ситуации. Около него другите партии изпаднаха в криза и не успяха да влязат във форма", посочи Христова.

Още по темата

Политологът Иво Инджов е на мнение, че към края на третия си мандат Борисов е спечелил от слабостта на своите противници. По думите му премиерът припомня стари роли, като ги прави още по-атрактивни чрез новите технологии.

Вчера Слави Трифонов учреди и оглави своята партия "Има такъв народ". Вярвам, че сме на прав път и заедно ще направим нещо, което ще ни остави в историята, заяви шоуменът по време на учредителното събрание.

"България е страна с доста политически партии. Въпросът не опира до бройката, а до програмите и конкретните политически намерения. На този етап единствено партията на Трифонов предизвиква по-голям интерес и очаквания. Може да се очаква, че с висока степен на вероятност ще влезе в следващия парламент", посочи Инджов в "България сутрин" и допълни, че "Има такъв народ" няма потенциал да бъде балансьор в следващия парламент.

"Когато чуя за създаването на нови партии, това не ме радва. Пак ще имаме едно упражнение, боричкане на хора, които никога не са били в политиката. Това никак не е добре, защото виждаме доста неподготвени упражнения за целия период на прехода", каза на свой ред Антоанета Христова.

Тя подкрепи мнението на Инджов, че единственият видим е Слави Трифонов. По думите ѝ той ще има подкрепа, но не много сериозна. Христова допуска, че партията му ще мине 4% на изборите и ще обере много от недоволните хора в полезрението на патриотичните партии.

"ГЕРБ и БСП ще бъдат много по-малко засегнати от останалите
. От една страна виждаме разбита група на Патриотите, от която изпъква само ВМРО. Пред БСП стои много сериозна задача, напрежението се трупа. Април или май ще имаме разрешение на лидерския проблем в БСП. Ще видим как ще се препозиционират и как ще се подготвят за следващата година", обясни политическият психолог.

Иво Инджов смята, че БСП не успява да яхне народното недоволство и е много пасивна.

"Продължава да не може да намери себе си. В този смисъл Слави Трифонов се явява доста сериозен състезател, който може да си "отчупи" от електората на БСП", отбеляза политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разпознава зеленото и белото
227
0
 
6
 
! Отговори
Дядо ви преди 4 години
До ФутурологКогато на някой нещо не му харесва оцветява нещата в червено и намесва БКП. Това е поредния неудачник, който се опитва да покаже, че зад некадърника има някой виновен.
226
2
 
7
 
! Отговори
Все тая преди 4 години
Ще смени поредната патерица на ГЕРБ / в това правителство, така наричахте себе си "патриоти", които нямат нищо общо с българите/
225
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VasilikiПътувам много из България.младите хора са напуснали селата през 1956-та, след като са им взели земята.В селата са останали да живеят само старите, които така или иначе след 30-40 години измират.питай родителите ти кога вашият род се е преселил от селото в града.А за да има икономика, трябва да произвеждаш нешо, което да се търси.НРБ заводите произвеждаха в голямата си част морално остарели продукти.
224
2
 
6
 
! Отговори
Футуролог преди 4 години
Станислав Трифонов е едно умствено несъстоятелно селянче от Учиндол намразило и родното си село защото си мечтаело да е Софиянец та затуй е от ЦСКА и БКПСлави почна като фен на ГЕЙОВЕТЕ и гейзаведението СПАРТАКУС а покрай Мултигруп,СИК и прочие си плати за номер на личния му джип с числото на звяра 666Селянина Славчо винаги ще бъде КУКЛА на КОНЦИ на изпечения червен номенклатурчик на БКП Любен Дилов-син с баща колега на Хърбърт Уелс и му личи че е краен я"стреб сатанист а Славчо-л"умпен
223
3
 
3
 
! Отговори
Vasiliki преди 4 години
До 227Не е така! Ако пътуваш из България ще видиш! Тогава държавата е имала икономика.То е естествено,че завода няма да е залепен до оградата ти. В селата тогава живееха хора,защото Бг имаше икономика и който искаше работеше на полето,който искаше работеше в завода в областния град или други градчета около дадено село в които имаше предприятия.. Сега как да живеят хора по селата,като няма никакви предприятия наоколо? Изобщо няма в Бг. България няма никаква икономика сега. Затова и хората емигри
222
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сам по себе си Слави отдавна е бита карта.Но дано намери и лансира добри и кадърни хора, които да успеят да го надскочат и да излязат изпод сянката му.Това е най-доброто което може да направи.
221
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 225Слави и за чалгар не става вече.Не е произвеждал качествен чалга хит поне от 10 години.
220
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VasilikiИмам 2 села.И в двете палати няма.Така, че не лъжи.В едното село, дядо ми тръгна да строи къща в която да живее след като се пенсионира.Разрешиха му - 45 квадратни метра.Ако за тебе това е палат...А икономика в селата никога не е имало.освен ТКЗС за 140лв заплата.А селото е обезлюдено още от 1956-та.
219
1
 
7
 
! Отговори
Ще бъде тест за преди 4 години
пр.остащината на българина, тъкмо ще ги преброим. Ще докажат становището на проф. Христов за де.билите. Вече и партия си имат. Няма такава държава, чал.гаджийска!
218
1
 
4
 
! Отговори
До 222 преди 4 години
Ами то в БГ повече от 60% са чалгари
217
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Vasilikiотивай си на село - гледай си истинско месо.Какъв ти е проблемът?
216
2
 
3
 
! Отговори
Vasiliki преди 4 години
До 215Е,сега вече кокошарника е в Кауфланд,с тази разлика,че там купуваш и набиваш хормони а не кокошки;))))Докато тогава и в хранителния магазин да си купиш,нямаше хормони а истински кокошки.Салама от истинско месо.Да,2 ,3 вида...но месото си е месо. Един вид е!! Сега като са много и в лъскави хартийки к"во? Месо ли ядеш? Или се радваш на лъскавата опаковка?
215
5
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Трифчо е разпознаваем само сред чалгарите и в някои махали. Няма шанс за нищо.
214
5
 
5
 
! Отговори
Ако този тъпан преди 4 години
влезе в парламента ще гледаме цирк, но мизерията няма да изчезне, ще бъде по бетер от Симеонов! О бедний българино, дали някога ще ти дойде акъла? От пр.остаци не чакай разумни дела!
213
4
 
3
 
! Отговори
Vasiliki преди 4 години
До 215Не зная какви са тези лихвоточки. Родителите ми бяха обикновени работници. Баща ми локомотивен машинист,а майка ми работеше в завод-като работник .Но разходи се из обезлюдените вече български села и ще видиш за какви палати говоря.Сега вече обезлюдени,поради липса на икономика ,сиреч препитание. И няма как да ме убедиш,че всичките хора по тези села са били номенклатурчици. Макара,че според мен и номенклатурчиците живееха като нас.Дадох пример там с Цецка и компания..
212
0
 
7
 
! Отговори
Falconn преди 4 години
Наскоро един проф. по история каза, че България в последните 150 години 4 пъти си унищожава елита. Няма такава нация , която да оцелее след такава ***.oтия. Има нещо дефектно в българите - сами си го нaчykвaт. Мазохисти . Но това е болест , която е нелечима. Не че нещо , ама и другите нации деградират, но там си имат колонии от които смучат богатства, а България няма колонии и остава на сухо. Извод - няма качествени лидери. Толкоз.
211
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В днешно демократично-капиталистическо време, в новите мутробарокови постройки, хората могат да си подават през улицата корекомски стоки по комшийски:"Комшу, хвърли едни корекомски цигари Кент или едно корекомско уиски червен Джони Уокър!"Това е корекомски стандарт.
210
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нека се пробва Славито.С болка ще разбере, че от някогашният бунтар е останал един дърт, плешивм куц и сляп чалгар. Буквално.
209
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 209Жан Виденов дали е по-добър от ГЕРБ?