Радев и Путин разговаряли за природния газ

Президентът на България се надява да бъдат договорени взаимноизгодни цени
18 фев 2020 21:50, Нели Христова
78
Радев и Путин разговаряли за природния газ
Снимка: БГНЕС

Надявам се с политическа воля от двете страни да бъдат постигнати взаимноизгодни цени и условия в доставките на природен газ от Русия за България. Това заяви държавният глава Румен Радев в телефонен разговор по негова инициатива с президента на Руската федерация Владимир Путин по отношение на водените двустранни преговори за цените на доставки на руски природен газ за страната ни, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът Радев изрази удовлетворение, че разговорът му с руския президент на Петербургския икономически форум през юни м.г. е дал силен импулс в тази насока. Владимир Путин отбеляза, че очаква позитивно развитие и взаимноизгодно решение в тези преговори.

Държавният глава Румен Радев прие поканата на президента Владимир Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва т.г. Румен Радев отбеляза и че хиляди българи са взели участие във Втората световна война и са допринесли за победата над хитлеризма, като предложи покана да бъде отправена и към български ветерани за участие в церемонията по отбелязването на Деня на победата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Малее преди 4 години
Колко много са платени от фащ.Да пишат на бялото черно.Евала предатели.
65
0
 
1
 
! Отговори
Това е преди 4 години
Подарък от братушките.Цените падат.
64
4
 
2
 
! Отговори
не сме президенска преди 4 години
република... Тоя Радев само се излага...
63
2
 
4
 
! Отговори
Бунгар преди 4 години
Едва 2-3% е газифицирана България за ползване от гражданите. Трябва да се говори за газифициране на битовите потребители и градовете за да стане смислен разговора за цената на газта.Тогава и въздуха ще е чист и цената за отопление по ниска.Санирането също е задължително,както е по света.
62
10
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Първият истински Президент на България.
61
3
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Путин му е обещал самолет с газова уредба.
60
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя няма думата. Руснаците ще намалят цената защото ЕС ГИ ПРИНУДИ
59
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"водените двустранни преговори за цените на руски природен газ за страната ни"------------------------------След като се разбра, че Лойко е обещал да купува 50% от потребяваното количество газ от производителите на шистов газ, на първа линия излиза въпросът за високата цена на микса - евтин природен руски и скъп шистов пиндостански. За цената на шистовия не можем да се пазарим - колкото кажат толкова, а пред руснаците можем да ревем, да си спомняме, че сме братя, само и само да отстъпят.
58
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са говорили за никакъв газ. Путин му е водил инструктаж.
57
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са говорили за никакъв газ. Путин му е водил инструктаж.
56
11
 
20
 
! Отговори
PR на Резидента преди 4 години
Руснаците яко се уплашиха,че могат да загубят България като клиент за скъпия си газ. Бойко направи интерконектори които позволяват на България да внася по-евтин азерски газ или втечнен през терминала в Александрополис.Задава се газ и откъм Израел, Кипър.Заслугата е на Бойко и руснците яко ще свалят цената,но те държат да направят PR на Резидента си,че и той имал принос.Шофьора висящ на лост,с чужда пита помен прави!Много елементарна кремълско-позитановска манипулация за спасяване на прелюбодееца
55
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 2015 до 2018 г. Бг получваше газ на цена 150 $ за 1000 кубика, а в момента цената 265 $. Ако бяхме построили Южен поток щяхме да ползваме 20 % отстъпка и цената щеше да е 212 $, каквато е била в Западна Европа през 2019. В общи линии конюнктурата на пазара се мени, менят се и цените - за сега цената на газта спада, но да видим докога ще е така
54
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Радев е предателВидя, ч еняма накъде и че Европа ги насмете, и изведнъж взе да се надява, комунистчето. Иначе преди това не смееше да шукне за това че ни дерат кожите с цените на газа руските ***.
53
4
 
9
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
Добре, че военни престъпници и идьоти като Васил Демиревски-Жельо, са били изтребени от бракята-немци, за да не се приберат да вилнеят из Българско. Генерал Стойчев за съжаление е оцелял.
52
10
 
21
 
! Отговори
ТА-ДУФ ТА-ДУФ КАУНЕ преди 4 години
Кауня щял да ходи на парада в Москва. Е, ще има кой да ближе на Пичкин сладоледа, и на кого руския поп да опъва, клепоухите уши, ха ха ха ха. Да!!!!
51
6
 
8
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
С политическа воля от двете страни да ни продадете малко газ от евтината... Как става с политическа воля бакалинът да ми продаде сиренье на половин цена? Путин сигурно едва се е удържал да не се изсмее в слушалката. Тоя кре тен докога ще ни излага!
50
9
 
12
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 4 години
България участва в края на войната на страната на Съюзниците. Българската армия, около 130 000 човека, стигна до Австрия и даде своя принос за разгрома на фашизма. В парада на Червения площад, редом с маршал Толбухин, взе участие и българския генерал Владимир Стойчев, единствения чуждестранен генерал на парада. В тази война загинаха и около 20 000 български войници-доброволци. В името на победата, и в името на падналите български герои, президентът трябва да присъства на 9-ти май в Москва.
49
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарение на Фърчилков в най-скоро време ще се замеряме по улиците с пачки с рубли.
48
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брао Румба, уреди ни евтина газ, пари, щастие, лято, пиячка, жени...
47
5
 
14
 
! Отговори
смях преди 4 години
Дано не излезе запис от разговора им, защото ще бъде едно хленчене и молби, сигурно и въздушни целувки е пращал към идола си