Радев противопоставял институциите, не било нормално

Организирана агитка направила скандала на Паметника на Левски
191
Радев противопоставял институциите, не било нормално
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не е нормално това противопоставяне, което президентът започна спрямо институциите. Това наистина смущава". Това каза пред БНР Цвета Караянчева - председател на Народното събрание. Според нея той трябва да направи така, че всички институции при него да си говорят нормално.

Още по темата

В предаването "Неделя 150" Караянчева уточни, че ако президентът посочва конкретни проблеми, критиките му ще са приемливи. Тя припомни, че на тържеството за 30-годишнината на КНСБ и тя, и премиерът Бойко Борисов са подали ръка на Румен Радев, защото "ние не сме Цвета, Бойко, Румен. Ние сме институции, които помежду си трябва да имат нормален и успешен диалог".

По думите на Караянчева президентът трудно е подал ръка на премиера.

"В трите години от мандата си президентът чертае разделителни линии. Това видяхме и в шествието, което той оглави, разделено от шествието, което организираше Столичната община - заедно с патриарха, аз също бях имаше и депутати от БСП. На 19-и февруари, когато България се прекланя пред своя най-чист и най-смислен герой, не биваше да се случва това. Какво иска президентът да каже с това шествие: "Вижте, аз мога да събера много хора". И какво от това", каза още тя.

Председателката на Народното събрание беше категорична, че шествието, което е повел президентът в деня на Левски, не е било всенародно шествие. Тя коментира, че не би имало такова освиркване на кметицата на София Йорданка Фандъкова, ако не е било това организирано шествие, чийто патрон беше Румен Радев, преди честването на паметника на Апостола. Тя нарече "организирана агитка" скандиращите и освиркващите.

"Искрено се надявам, че президентът ще промени отношението се спрямо влизането на България в ERM 2", заяви Караянчева и посочи изказването на Радев, в което той заяви, че снема доверието си от правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
10
 
! Отговори
До Щерю преди 4 години
Народна песен: Майка Щерю думаше: "Синко Щерю, Щерко!" Малък си синко, глупав си, барем ме веднъж послушай. За теб Щере говорят, хората в горна махала, дупил си синко Щерко, депутатска червена дъщеря...Стига чати сине, ай ти гиди мискине, оди сега я земи за жена, да станеш депутатин, да идеш кифтета и да вземиш шест апартаменти у София градо от вакъл Ваклина."
59
18
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Защо за Радев трябва да се пише като за мъртвец, или добро или нищо?
58
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мдаа с нинова сте разбрали, че вече си нямате партия! особено след тоталната загуба, която предстои на следващите избори!
57
12
 
5
 
! Отговори
До 66 преди 4 години
НароФа може да го харесва ,но българският народ все по малко го харесва! Исказал си се ,,на слабо време",както се казва.........И учи си уроците за матурата ,защото само с тролене за пари до никъде. Като си иде Бойко ,как ще я карате ? Кого тогава...имаш ли ,,идея"???
56
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоз на снимката прилича на барни ръбъл от флинстоун!
55
3
 
3
 
! Отговори
6-то главно преди 4 години
Откак ми намериха рак на мозъка, само глyпocти пиша и говоря.
54
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в предвид алтернативата - АЗ ОТНОВО ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БОЙКО! ТОЙ ОТНОВО ЩЕ СПЕЧЕЛИ И ТЕЗИ И СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ! радев и нинова здраво ще се погрижат за това!
53
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нарофа харесва Радев и мрази гербаджиите! Герб печели с лъжи и ромски вот за по 100-150 лева на глава.
52
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анти-мафиот"Идва 3 мар. Обеднителят на нацията навръх празника ще издекламира едно партийно агитационно слово. ще хвали предателката на синята / сдс/ идея! Дръжте се!"
51
10
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
ГЕРБ са на власт, ***!И какво като са на власт? Това гаранция за безгрешност на БСП ли е? Казвам се Кунчо... :)))
50
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Нищо не казват герберугите за изпраните милиони от Борисов. Оказа се , че са от руски олигарси. Тези пари от руските олигарси по демократични ли са ? Вождът ви продава на същите тези руснаци за които ревете
49
6
 
19
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Както с Мая Манолова разбрахме че съществува институцията Омбудсман,така и с Радев разбрахме че има Президент!Особено след като предишният беше абсолютна мижитурка.Впрочем в Герб няма НИТО един,дето му е на акъла и образованието.За фалшивия генерал да не говорим.
48
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алооо зорлен ще докарате комунизма!!!!Тогава ще викате какво хубаво беше при Бойко.Ама става дума за кадърните!
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ха-хаНормално-от 100 000 партия60-70 000 са бивши партийни членове;)
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sichtpunkt ГЕРБ са на власт, ***!
45
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Копейкин наподобава Барека- обаче барека за да влезе в европарламента- изяде пред ТВ кофи с фекалии, Копейкин ще може ли?%!
44
13
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Толкова ли са грешни ГЕРБ, че Радев само тях критикува. БСП са най - хубавите и хрисими!
43
5
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Гробарите надминаха и БКП-то!Взеха да обявяват за враг,всеки,който ги критикува.Нормално-от самозабравили се парвенюта какво да очакваш...
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен "До"Да, простотията е като кашлицата, не може да се скрие, и всички видяхме твоята!А "Господ" се пише с главна буква!
41
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До -а защо твойта партия любима, дето уж тачи левски, а дълги години се любиха и коалираха с дпс?! бесепаря радев най вулгарно и нагло превърна деня на левски в пошла партийна агитацийка! СРАМ!!!