Костов готов да съди Ханке в САЩ заради обвинения в корупция

Поел съм върху себе си всичко, заяви бившият премиер
26 фев 2020 19:48, Красимир Ангелов
113
Костов готов да съди Ханке в САЩ заради обвинения в корупция
Снимка: БГНЕС

"Ако господин Ханке се осмели да твърди, че съм корумпиран, ще го съдя, но в САЩ", обяви бившият премиер Иван Костов пред Нова телевизия.

Както е известно, в началото на седмицата прокуратурата се самосезира след изнесените от проф. Стив Ханке твърдения за корупция "по високите етажи на властта". Според държавното обвинение, в думите на Ханке се съдържали данни за наличие на документи, сочещи за евентуално корупционно престъпление.

Още по темата
От пресцентъра на институцията уточняват, че това е част от интервю на професора пред bTV, в което той казва, че е предоставил доказателства за корупция на президента (1997-2002) Петър Стоянов.

"Аз не знам за куфарче и сигнали, за каквито говори Стив Ханке. Всички сигнали, които са стигали до мен, са били предавани по надлежния ред. Странно е защо г-н Ханке реши да покаже този куфар след 23 години, а имаше възможността да го направи много по-рано", посочи Костов.

Бившият премиер бе категоричен, че няма никакви доказателства, че е управлявал или участвал в приватизирани предприятия. Отхвърли и обвиненията, че е помагал на бизнесмени да се облагодетелстват от този процес.

"Ако имаше някакво закононарушение от моя страна, то със сигурност щеше да излезе наяве за 21 години", каза Костов.

"Поел съм върху себе си всичко. Предпочитам аз да страдам, а не да ставам клеветник. Чувствам се, че съм изпълнил дълга си пред страната. Стабилизирал съм лева, изградили сме частно предприемачество, върху което е стъпил днешният икономически растеж", каза още Костов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стив Ханке просто е лобирал за американските компании който са искали да навредят на България. А след е блъфирал с имам документи за корупцьонни схеми. Дали са били корупцьонни схеми или предпазване на България от много големи лешояди... ще видим много скоро когато Ханке започне да мрънка и да смотолеви нещо. В момента на Ханке доста хора му се присмиват защото е най-обикновен лобист за интересите на САЩ. А когато лобирането не сработва идва ред на блъфирането като се е надявал да мине.
71
2
 
10
 
! Отговори
ББ преди 4 години
оо те са много,другаря Румен Овчаров за когото никой нищо не казва подписваше и договаряше цената на газа от русия...безбожна ама той си вземаше комисионните и децата му харчат в хАмерика,вън филите и фобите...вън чуждите агенти работещи за сребърници срещу интереса на децата ни...Бог да пази България
70
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами хайде осъди го,колко повече да се ОСМЕЛИ човека, след като в една от най гледните телевизии в България те обяви публичноЧЕ СИ КОРУМПИРАН
69
2
 
10
 
! Отговори
ББ преди 4 години
те марсианците подписаха с американските централи на които плащаме безбожни цени на тока от десетилетия...мутри ама слещу бабички...дръжте се като мутри срещу изедниците на Народа ни...евтини крадливи ***
68
1
 
8
 
! Отговори
ББ преди 4 години
та ти си беден дИмократ...с какви пари ще го съдиш...адвокати...такси,ааа бяхте семейни консултанти в КТБ...беше адвокат по Тв-та на КТБ...еничари от 30 години продават животите ни,променят Историята ни,ценностите за които са умирали хора като Апостола,плюят върху животите на дедите ни и върху бъдещето на децата ни...за сребърници,Анатема...Бог да пази България
67
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не Костов е проблемът, а народът. Той е единственият, който направи нещо за тези 30 години. 97-*** държавата беше свършила. Просто я нямаше. Въпросният Ханке предлагаше пълна загуба на суверинитет, държава без банка и фиктивна валута вързана с долара. Костов и Ангарски нааложиха този борд, който вече 23 години ни спасява. Червените не можаха да му простят, защото не знаеха как се управляват приватизирани предприятия. И измислиха легендата която нискочелите безпросветни и злобни човечета повтарят
66
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес гледах Президента Стоянов и той каза, че Ханке му е обяснил, че определени американски компании не са получили това което са се надявали и той му дал някакви документи по случаите, но там не е ставало на въпрос за корупция.
65
12
 
7
 
! Отговори
Каменов преди 4 години
В тоя сайт гъмжи от злобни, неграмотни и невежи таваришчи.
64
4
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Би било прелюбопитно да видим как Костов ще съди Ханке!Щото ЦРУ има тлъсти папки за Драгалевския мавър(както и за Борисов).Изобщо ония са добре подсигурени,а и никой досега не е печелил дело срещу американци в американски съд.
63
5
 
12
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Човекът дерегистрира от ДДС 100 000 микро фирми защото "пречеха" и разваляха пейзажа на "изграждането на предприемачеството". Изграждането така да се каже стана с бележки-препоръки кой може да стане капиталист. Много от "препоръчаните" източиха заводите изчаквайки вдигането на цената на земята под тях за да строят луксозни квартали. Този мавърик е икономически фашист.
62
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърбавия тъмнoкoж камилар може на стари години да полегне из затворите. Тоя крАде с всичките си дyпки.
61
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В този форум или сте на 15 години , с изпрани и изгладени мозъци от червената пропаганда, или нещо фатално и непоправимо се е случило в главите на българите. Каква подигравка - със самите себе си. Човекът, който извади България от дупката буквално, сега е оплют и осквернен от същия този жалък народ. Сърбайте си попарата сега умници. Преди 19 години възходяшата линия на България абортира. Вие си повикахте "царя и сие", после БСП/ДПС, а сега втория червен ешалон ГЕРБ. Няма как да има оправия!
60
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гадината Костов кога ще го видим в затвора.............заедно с другите "демократични" гадини от СДС???
59
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не беше се сменила системата, този щеше да си преподава политикономия и да ни убеждава, че социализма е най-великия строй. Щеше да доносничи за колегите си и да прави всичко, за да се мазни пред актуалната власт. Просто човека е дялан камът - може да се вгради във всяка политическа система и да извлече максималната полза за себе си. Такива безполезници ни докараха до тоя хал, а хората им вярваха...
58
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам честните очи на Костов, въобще не мога да си представя, че има нещо общо с корупция. Той дори не познава едрите банкноти, едва свързва човека двата края. Дано се хване тая година за зелено, да може да изкара лятото със зеленчуците от драгалевската градинка.
57
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали не мислите ,че този лисунгер е толкова гламав, че да остави някакви писмени доказателства за неговата корумпираност!
56
3
 
18
 
! Отговори
Извънземни на помощ? преди 4 години
Брех, извънземните няма ли да го спасят? Те всички фенове на Костов се молят и на някакви извънземни, Христос бил извънземно и всякакви мега странни глупости. Не случайно ги наричат 'секта', те са всичките за психиатър
55
4
 
22
 
! Отговори
няма как преди 4 години
До Анонимен 57Ако тоя крадльо си отвори устата,в България ще стане мазало!
54
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този още ли не е отишъл в Ада
53
6
 
18
 
! Отговори
Е? преди 4 години
Чакай сега, костовисти с цяло гърло реват, че били протежета на САЩ. САЩ пък не знаят за това. Сега Костов се опитва да спаси имиджа, че щял да съди Ханке в американски съд. Ами ходи го съди, бре Ваньо. Кой ти пречи? Наеми си адвокати и го съди. Ама май ще трябва после да продаваш къщата в Драгалевци за да му платиш на Ханке съдебните разходи като загубиш делото. Костовисти отдавна са профукали всички пари по глупави бизнес начинания и са бедни като църковни мишки