Борисов при Ердоган в Анкара заради Сирия и мигрантите

Премиерът говори днес и с Ангела Меркел за бежанците
84
Борисов при Ердоган в Анкара заради Сирия и мигрантите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов ще проведе среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в Анкара утре.

Във фокуса на разговора им ще бъдат обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите, съобщиха от правителствения пресцентър.

По време на работната вечеря в понеделник двамата лидери ще обсъдят действията, които ще допринесат за справянето с кризата в Сирия и спирането на мигрантския натиск в региона.

Разговорът ще се проведе в контекста на българо-турските отношения, основани на принципите на добросъседство, равнопоставеност и взаимна изгода. Срещата в Анкара между министър-председателя Бойко Борисов и президента Реджеп Тайип Ердоган е още едно потвърждение за интензивните връзки между двете страни, които освен съседи, са съюзници в НАТО и регионални партньори.

За България Турция е важен партньор на ЕС за справяне с редица предизвикателства като миграционния натиск върху Европа, борбата срещу тероризма, енергийните доставки и енергийната сигурност, инфраструктурата, търговията, икономиката.

Обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите министър-председателят Бойко Борисов обсъди днес в телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел. Българският премиер изтъкна, че само с общи усилия и дипломация може да се постигне стабилност и сигурност в региона, а това значи мир и просперитет за Европа.

В хода на разговора министър-председателят Борисов отбеляза пред канцлера Меркел, че Турция не трябва да бъде оставяна сама в подобна ситуация и спешно се налага да й бъде оказана подкрепа. „Необходимо е дълготрайно да решим проблема с миграцията“, подчерта премиерът Бойко Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: Бойко Борисовердоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
4444 преди 4 години
До Вече турско ли сме?нашияг президент не признава--------------------Моля, за кого говориш - кой президент, чий президент. Я сиктир
61
1
 
6
 
! Отговори
Вече турско ли сме? преди 4 години
Този през ден ходи при пашата, нашияг президент не признава, а пред турският е винаги на колене! Срам и позор, няма ли малко достойнство, така кепази България, и то баш за 3 март!
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз сънувам кошмар, цялата тази действителност не е истина!
59
0
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Ако някой разчита на Дългия... - нека знае, че той фалира и като телевизия и като партия...
58
5
 
5
 
! Отговори
Кyрнела фон дер Л@йн преди 4 години
Напечатала съм в Костинброд 40 хиляди нови червени книжки и с дрогаря Кутев дежурим на устието на Марица... - предоставяме надуваеми лодки и спасителни пояси... - готвим се конгреса бе дрогаре...
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меркел си го обича Бойко, може би заради прегръдките или за живата сила която работи там....Спомням си на последните избори за правителство, как избяга при нея, демек да покаже че се имат...ха ха смешна работа.
56
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Падишахът привика на килимчето в Стамбул валията на ***.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 55Какво ще се субсидира бе на леля ти топките. Акъла ти е на нивото на 12 годишно
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До етнически турчинЗащото не България започнаха войната в Сирия, а Турция.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 57Хахахаха верваме ти. Лъже като... Такъв какъвто най вероятно си (ти си знаеш :) )
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какъв етнически българин си ти бе копанарин? 4 милиона млади пръча така хубаво ще ти променят генофонда че ще се удавиш в шперма смотльо. арапингелите искат айфон 10 и найкита по 120 долара, женички с промити мозъчета и мечета и парички на ръка всяка седмица. в българия за нормалните мъже не останаха жени способни да родят дете, тоя искал ресани пръчове да го опрашват....
51
8
 
6
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Аз съм етнически българин и подкрепям етническия турчин 55.Възхищавам ти се на нервите приятелю,аз бих ги псувал ,гганя е научен да мрази турци,гърци,румънци,македонци,Гааня обича само Кремъл.Аз искам Ердоган да пусне имигрантите към България за да се промени генофонда и България да бъде спасена
50
2
 
0
 
! Отговори
Er Dogg Gan преди 4 години
поркич, една хубава клизмичка да почистиш ауспуха че не искам дръндели на ресания. после че накарам дарт вейдър да ти направи анаялна либоф с мустачките. найш къф кеф.
49
5
 
11
 
! Отговори
етнически турчин преди 4 години
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ В КОМЕНТАРИТЕ НА БЪЛГАРИНА ИМА ВИСОКО НИВО НА ГЛУПОСТ!ТУРЦИЯ НЕ ИЗНУДВА ЕС С БЯГАЩИТЕ ОТ ВОЙНА ХОРА,А ТОЧНО ОБРАТНОТО ЕС ИЗНУДВА ТУРЦИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ ДА СПРАТ ЕМИГРАЦИЯТА И ,,ТЕРОРИЗМА,,.ЧЕТА И ВИ СЕ ЧУДЯ НА НА МАЛКИЯ ВИ АКЪЛ,ЗАЩО БЪЛГАРИЯ НЕ СТАНЕ ДОМАКИН НА ТЕЗИ 4 МИЛИОНА БЕЖАНЦИ И ДА БЪДЕ СУБСИДИРАН КАКТО БЕШЕ СУБСИДИРАНА ТУРЦИЯ ОТ ЕС.НАЛИ СТЕ ГОЛЕМИ ЮНАЦИ,НЕКА ДА ВИ ВИДИМ НА КАКВО Е СПОСОБЕН БЪЛГАРИНА ОСВЕН ГЛУПОСТТА!!!
48
1
 
0
 
! Отговори
Млък преди 4 години
До ТъпакКак ти отива ника. Радев с малка буква и нещо не се вързва с чалга.
47
4
 
4
 
! Отговори
ТЪПАК преди 4 години
"До Не извратен типТо радев само с чалгар може да се коалира. На едно ниво са."=============Що не кажеш за нивото на банкянския неандерталец, представям си какво е твоето! :((((
46
2
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Ердо няма да пусне opките по пътя на газопровода. Добре, че Бате договори това отклонение към Сръбско.
45
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой утепе Борисов ще стане национален герой.
44
4
 
3
 
! Отговори
И да си измие устътъ преди 4 години
Че да не му умирисва рязаната карабина.Мода бе банкянско фелацио.За мангизи всичко правят,ама някои.
43
4
 
4
 
! Отговори
ГРОБАР преди 4 години
*** пак е тръгнал на секс туризъм, да си спретне ГЕНГ-БЕНГ с любовника му Ердоган и бежанците!