Борисов при Ердоган в Анкара заради Сирия и мигрантите

Премиерът говори днес и с Ангела Меркел за бежанците
84
Борисов при Ердоган в Анкара заради Сирия и мигрантите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов ще проведе среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в Анкара утре.

Във фокуса на разговора им ще бъдат обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите, съобщиха от правителствения пресцентър.

По време на работната вечеря в понеделник двамата лидери ще обсъдят действията, които ще допринесат за справянето с кризата в Сирия и спирането на мигрантския натиск в региона.

Разговорът ще се проведе в контекста на българо-турските отношения, основани на принципите на добросъседство, равнопоставеност и взаимна изгода. Срещата в Анкара между министър-председателя Бойко Борисов и президента Реджеп Тайип Ердоган е още едно потвърждение за интензивните връзки между двете страни, които освен съседи, са съюзници в НАТО и регионални партньори.

За България Турция е важен партньор на ЕС за справяне с редица предизвикателства като миграционния натиск върху Европа, борбата срещу тероризма, енергийните доставки и енергийната сигурност, инфраструктурата, търговията, икономиката.

Обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите министър-председателят Бойко Борисов обсъди днес в телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел. Българският премиер изтъкна, че само с общи усилия и дипломация може да се постигне стабилност и сигурност в региона, а това значи мир и просперитет за Европа.

В хода на разговора министър-председателят Борисов отбеляза пред канцлера Меркел, че Турция не трябва да бъде оставяна сама в подобна ситуация и спешно се налага да й бъде оказана подкрепа. „Необходимо е дълготрайно да решим проблема с миграцията“, подчерта премиерът Бойко Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: Бойко БорисовЕрдоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
10
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Не ме интересува какво си говорят Бате и Ердо, но щом ще държи opките навън, мен ме устройва.
41
3
 
10
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Искам да знам колко пари на днъкоплатеца се харчат годишно за пиарите на Борисов ? Знаете ли ,че пиарите трябва да си ги поема Борисов а не държавата ?
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Не извратен типПрост е народа само за медиите, аз не съм чул от обикновен работещ човек, Бойко да е обичан.Тези които движат конците на Вожда притежават медиите, а щом притежаваш медиите имаш пълната власт.Ако има съмнения в медиите се почва обичайното, хляб и зрелища, както са го измислили древните римляни.
39
6
 
11
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Няма как да си равнопоставен със по богатия,кой си ти ,ти нямаш държава,Ердоган такива като Борисов ги натика в кауша,България по времето на Борисов е известна със своята престъпност,трафик на хора,наркотици и износ на ппроститутки,кражби на евросредства,къщи,тъщи ,мис бикини,бебета.Колкото е пппрост премиера,толкова е забатачена странатаПрочети още на: https://dnes.bg/politika/2020/03/01/borisov-pri-erdogan-v-ankara-zaradi-siriia-i-migrantite.440745
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Не извратен типРадев по може ама дългия и неговата чалгарщина, не мерси.Те една партия не могат да регистрират като хората, поне да изберат хубаво име, какво е това има такъв народ, да не е някакъв виц.
37
6
 
3
 
! Отговори
Селянин от Банкя преди 4 години
Скоро май ще има аншлус към Турция. Затова лелките се запасяват с лубрикант.
36
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българо-турските отношения нито са добросъседски, нито равнопоставени, нито взаимноизгодни. Какво добросъседско има в това да изнудваш други държави използвайки мигрантите. Какво равнопоставено има в това Бойко да тича като пуделче при Ердоган всеки път когато му свирнат?
35
1
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Каквото искат да правят двамата (големи са), само да няма при нас мигранти. Е сирийски семейства може, но не и мароканци, талибанци и всякакви други мъркучи.
34
7
 
6
 
! Отговори
Мис бикини преди 4 години
Борисов знае ли какво означава думата стратегия ?
33
9
 
4
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Знам ,че коалиция Радев -Трифонов ще сложи края на СИК в политиката.Борисов е провал на свяко едо ниво,запълва дупки без стратегия за развитие ,ни на спорт,ни на култура,пълна нула,защо хърватите могат,защо унгарци ,поляци,словенци,словаци,чехи могат,запари им на мутрите под гггъзенцата от Радев и се задействаха да правят нещо ,ама вече е късно защото хората ги ненавиждат.
32
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дюшеш му дойде темата с мигрантите.Направо го спаси-Временно.
31
4
 
5
 
! Отговори
Кyрнела фон дер Л@йн преди 4 години
Напечатала съм в Костинброд 40 хиляди нови червени книжки и с дрогаря Кутев дежурим на устието на Марица... - предоставяме надуваеми лодки и спасителни пояси... - готвим се конгреса бе дрогаре...
30
7
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Не знам за мигрантите,но след има няма месец половин България се изнася към Гърция за серията почивни дни:):):):)Нас как ше ни спират не знам:):):):):)
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истински политик. Заработва си заплатата.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А още е зима, като се затопли още ще хукнат към безплатен живот в Европа сякаш някой им е длъжен.
27
5
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Ако някой разчита на Дългия... - нека знае, че той фалира и като телевизия и като партия...
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Не извратен типТо радев само с чалгар може да се коалира. На едно ниво са.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До макНе забелязваш ли как ние единствени ги подкрепяме в ЕС и ЕП, другите дават пас, обаче ние сме много големи приятели на Ердоган, да не говорим за Западните Балкани които ни плюят в лицето, обаче видиш ли ние сме ги подкрепяли.
24
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има нещо гнусно в навечерието на 3 март Бойко да ходи при Ердоган.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако стане напечено трябва да подгоним 50 хиляди прасета към границата с Турция.