Конфликтът между Турция и Гърция е налице, можел да е голяма бомба

Борисов утре щял да съобщи хубава новина за отношенията ни с Анкара
150
Конфликтът между Турция и Гърция е налице, можел да е голяма бомба
Снимка: БГНЕС

Според премиера Бойко Борисов конфликтът между нашите съседи е налице, въпреки че години наред с Гърция водим балансирана политика и отношенията ни с Турция са прекрасни.

Още по темата

"Вижда ви се лесно, но никак не е лесно. Всички разговори, които съм провел последните дни, са по искане на моите колеги. Конфликтът в близост до нас влияе. Ние имаме нула миграция. Такива конфликти са голяма бомба за бъдещето – те влияят върху бизнеса, икономиката. Когато имаме и този щам на грипа и коронавируса, този конфликт може да бъде и опасен”, каза той на столичния правителствен терминал, преди да отпътува за Анкара, където ще проведе среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Премиерът обяви, че утре сутрин ще съобщи хубава и голяма новина, свързана с отношенията между България и Турция.

"Ние не сме посредници, ние сме държава, която може да бъде засегната. Всички ми се обадиха. Някои по два пъти. Трябва да проведа 14 телефонни разговора, преди да излетя обратно от Анкара. Макрон ми звъня дори преди да тръгна. Каза ми: "Вярваме ти, подкрепяме те", разкри Борисов.

"Само на нас ни се даде да организираме среща ЕС - Турция. Ще поискаме да продължим приятелските, добри междусъседски отношения. Не, че са заплашени. Но в Азия имат други порядки“, коментира той.
 
"Ние имаме прекрасни отношения с нашата съседка Турция, Ердоган и неговите министри“, подчерта българският премиер и допълни: „Отивам на една приятелска вечеря, с мой колега и приятел“.

Според него за добрите отношения между двете държави свидетелства факта, че Ердоган е разговарял по телефона по темата само с четирима държавни лидери, сред които и Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де, хубаво плюете ББ, ама какво друго да направи? Да се дърви на Ердо и да застане на страната на сертакитата? До вчера гърците ни имаха за втора категория, голямата работа византийска. Добре че ги удари кризата та сега ни се молят да идем да им оставим по някое евро, ама преди това?
131
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 126Отношението на някои българи към гърците си е напълно нормално предвид историческата истина.По-добре "немски ***", отстояващи българските интереси, отколкото руски подметки, отстояващи руските.
130
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За всеки нормален средноинтелигентен човек е ясно какво става между Гърция и Турция, само тъпия се изразява така тъпашки.
129
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОРИСОВ ГОВОРИ КАТО АДВОКАТ НА ТУРЦИТЕ.
128
12
 
10
 
! Отговори
yes преди 4 години
Затова ще стана гръцки гражданин,ще си махна българското,че поне гърците са достойни хора и си защитават държавата и управниците им са такива. А у нас цяло кърджали район е отдавна турски-бизнеси,език,само Коран учат,младите вече надъхани ислямисти,излиза уж от бг училище и не може да говори и пише на български, това благодарение на герб им остави кметове и налива нашите парички там.А златна Добруджа я държат турци и изнасят всичко за Турция ние да ги храним,а паричките прибират пак техните хора.Нека ви е,ще забраня бг у дома и ще уча само гръцки и хич няма да стъпвам в БГ.
127
5
 
13
 
! Отговори
yyyyy преди 4 години
да отидеш точно на 3-ти март да се надупваш на ердоган от това по-голямо унижение не сме имали в цялата си история. И проблема не е в този престъпник а в хората които са останали в БГ, по-низши и от борисов щом продължават да го държат и да им е по-добър от Нинова, от атака и кой ли не.Колкото по- далече от робското племе толко по-добре.Бягане му е майката.Този заедно с матр'ла ни унижава пред целия свят,затова не ми е жал за останалите в БГ,те не са българи.Нарочно и празненствата за 3-ти са отмемени уж заради короната ама е заради Ердо, господаря на БГ.
126
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако трябва да съм честен, Макрон и на мен ми се обади.. обсъдихме разни теми...
125
0
 
11
 
! Отговори
Мис бикини преди 4 години
Щом ще е добро нещо за България ,вероятно ще си подава оставката
124
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
bravo Vejdi, bravo Marinov, bravo Zaharieva!
123
8
 
7
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Ердоган е приятел на България,България е приятел на Турция.Ердоган няма да тръгне на война срещу България защото рискува да загуби влияние завинаги
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 126Гърците винаги са били *** на англичаните ,защото Англия им финансираха и революциите и държавата заедно с французите ги извлича от 5 фалита от 1830год. насам!Просто Гърция има стратегическо значение за Великите сили и затова печели!
121
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 126Няма какво да те учудва, имам братовчедка омъжена за грък и знам че не ни обичат.Обаче ни уважават по свой си баклански начин, все пак малко ли войни сме водили на времето.В момента младото поколение от 16-30 години са или наркомани или изобщо нямат представа за нищо.
120
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учудва ме ***-от-ското отношение към Гърция! Упражнения по тъъъпотия на разни туркофили. Може да са просто турци, но надали! Прозърта хейтърското отношение към гърците, а то е плод на завист, често срещана по нашите земи! Я се вземете в ръце, маляки-сополяки! Гърците са достоен народ, биха се срещу италианци, немци, когато ние се бяхме прострели като чердже през ВСВ! Цар-Обединител и прочее ненормалщини! Българският идеал! Глупости! Немски подддлоги!
119
4
 
10
 
! Отговори
Учи историята! преди 4 години
Някога България имаше дипломат от европейска класа - интелигентен, обаятелен, професионалист с размах - Иван Башев. Едно от големите му постижения бе, че успя да свали напрежението между Турция и Гърция.Б.Б., умният държавник работи и с двете страни! Учи се! Не може само да се мазниш на Ердоганя и да се правиш, че не съществуват и гръцки интереси! Падишахът сам нажежава положението и ако стане война, ще е страшно! До нас, дали ще ни подмине? Б.Б., опомни се! Някои искат да извадят кестените с
118
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърция не е толкоз лесна. Има сериозни лобита зад гърба си. От ЕС Франсетата, ще и се притекат на помощ първи. Има сериозни лобита в САЩ. По православна линия ще има някаква поддръжка и от Русия.Не става само с армия тази игра. Турция не е велика сила, но Ердо има мераци да изведе страната си на по висока позиция, но не е достатъчно мъдър. И все пак мисля, ще му се изяснят някой детайли към края на седмицата и има шанс да продължи с мечтите си. А може и не. Бъдещето ще покаже.
117
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До trueГърците си държат на своето за разлика от нас, може да са взели милиарди, но си направиха пътищата, осигуриха приличен доход на народа си...Нас кучета ни яли, сещат се само за избори или когато стане напечено.Да се надяваме че няма да се стигне до военна ситуация, щото сме толкова разпуснати че няма накъде.
116
6
 
7
 
! Отговори
xmmm преди 4 години
да чухте ЕС да се обедини срещу ердоган,да му скочат 27 държави,да го спрат в сирия,да спират мигрантите,някой да чу че решението е спиране на ердоган.Няма и да чуете, щото сте най надупените на ердо в целия ЕС.Затова пращат най надупения си представител да се отчете пред главатаря ердо.Гърците имат мигранти но те са в хилядите им острови сравнително изолирани и ЕС и ООН ги храни та не са засегнати толко само писъци до небето, а ние тихомълком си ги пускаме,къде 10000, къде после повечко.За нас е катастрофа и 1 да дойде.Затова бягане от БГ, завинаги, далеч от БГ,нека Борисов си лъже и маже кол
115
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 121Анадола ще го освобождавате като през 1921-22год. ли?Да няма пак рев и сълзи и беж ,обратно в Пелопонес?
114
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айляки маляки!Ударете му едно сертаки
113
1
 
12
 
! Отговори
true преди 4 години
И какво да договаря мистър "свалени ***", те самите мигранти не искат и да чуят за БГ в сравнение с Гърция,да избягат от една мизерия да отидат на друга, а малкото които минават засега бою нареди да си ги пускаме щото поне 10000 може да приберем и на армията да ги не спира.Та няма и да чуем от нашите медии, а гърците и за 1 водят битка да го не пуснат и опищяват света.Ама къвто матр'ла такава съдба,който не може да мисли и слуша безкрайните лъжи на тоз продажник нека си руча попарката.