Борисов зове да се помогне на Турция за мигрантите

С общи усилия и дипломация ситуацията щяла да се успокои
62
Борисов зове да се помогне на Турция за мигрантите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според премиера Бойко Борисов трябва да се помогне на Турция, за да се реши проблемът с мигрантите,  за които Анкара отвори вратите към Европа.

Той проведе телефонен разговор с президента на Франция  Еманюел Макрон като двамата обсъдиха актуалната информация и налагащите се действия във връзка с обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите.

Още по темата

Бойко Борисов бе категоричен, че само с общи усилия, дипломация и навременни стъпки събитията в региона могат да се успокоят, допълват от правителствения пресцентър.

„Трябва да решим този процес дълготрайно - и с връщането на мигрантите, и с военните действия в Сирия, и с хуманитарната криза. В този контекст Турция трябва да се подпомогне, за да може отново да се грижи за бежанците“, заяви премиерът Борисов пред президента Макрон.

В хода на разговора бе отбелязано, че Франция е напълно солидарна с Гърция и България, както и че е готова да даде своя принос и подкрепа в усилията на европейците за защита на границите.

Френският държавен глава посочи пред премиера Борисов, че в настоящата ситуация трябва да се действа бързо и заедно, за да се избегне хуманитарна и миграционна криза.

Българският премиер и френският президент разговаряха часове преди срещата на Борисов с турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган в Анкара, на която ще бъдат обсъдени необходимите мерки от спешен порядък за стабилност и мир в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
300 miliarda ot eu za ellada...a za erdogan kromid luk i kirmizi biber ot angliiskata baba Elizabet posluchai brexita ...
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Borisov saberi gi sichkite eu premieri i prezidenti i da si darjite racete v Ankara kato v Paris s Francois Holland...da si kasvate v Ankara...je suis Ankara...
50
1
 
2
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Борисов трябва да се моли на европейците да ни помогнат да се изгради 5-метрова циментова ограда откъм Турция, а не да става *** на Ердоган.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на гърците!!!Така трябва да се защитава границата.
48
1
 
3
 
! Отговори
гост преди 4 години
боико стига си се крил по разни дупки ,все един ден ще излезеш пред хората да ти се порадват и кой с каквото може ще те ДАРИ мало и голямо .
47
0
 
8
 
! Отговори
Не на ислямизацията преди 4 години
на България!!!Не искаме араби!!! Достатъчно сме търпели,500-тин години Османска власт!!! Никакви араби в България!!! Който иска от ЕС,да си ги вземе в неговата държава.Тук сме християни,не искаме Халифат и Шериат в Майка България!Не на забулените с хиджаби и кърпи!!
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТТТТТИмаш логика на бетонобъркачка!
45
0
 
15
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Понеже бабето Меркел ги покани да им се осигури зелена вълна и директно в Р А Й Х А!Щом каниш гости не може друг да им бере белята!
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Йълдъз ИстихбаратКакво ще стане ли? Ами ще избягат по-бързо, отколкото са влезли. Защото тука не е Швеция и нашестващите ислямопитеци биват бити, ограбвани и малтретирани по всякакъв начин. Или в един по-добър сценарий, с много от тях ще се случи това, което застигна оня афганец, дето извади отвертка на български полицай - почина внезапно от неведом "рикошет" от някакъв мост, който бил примерно на километър. Сещай се.Не знам какво е амджъкаазлии, не говоря оркски.
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сам съгласен да се солидаризирам с престъпните действия на султана, нападнал суверенна държава и лудо изнудва Европа. Това е кръв на невинни млади хора.Това е нагледен пример за безработните младежи, които слугуват тук - не бива един политически ръководител да стои във власта над санитарния минимум на всяка цена!!!Не бих се наел да защитава едно безумие, за да си пазя зад..ника!Това не е дипломация!
42
2
 
2
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До Йълдъз Истихбаратмного им знаеше голямата уста-----------------Вярно е че на ББорисов стата е голяма и не е вързана единствено с гръбначния мозък!
41
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко Боко много си *** баби, ама много
40
3
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До ТТТТТПриятерски отношения или приятели, м? Борисов е ***, а ЕРдоган не е маломник !
39
3
 
7
 
! Отговори
Ти оправи тука,. преди 4 години
Та света взе да подреждаш,ми дай 1милиард на Ердо тоой за това те плаши с бежанци.,какво се въртиш като асчия..,
38
6
 
4
 
! Отговори
:)) преди 4 години
:)) Понеже Боко каза на ЕС да вадат пари и сегиз ЕС ще извади парици и ще помогне на Турция/финансово де, щот Т са нуждаещи се/! Боко е Вееелик!
37
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едня нищожна част от това стълпотворение са само сирийски граждани . Останалите са от страни нямащи нищо общо със събитията , но използват положението да се промъкнат в по-добри условия за живот. Повечето нямат образование и трудови навици и това е един голям товар за всички работещи хора в Европа. Навиците и културата нямат нищо общо с европейските хора . Непосилно е това съжителство ,защото те си мислят че всичко ще им се предлага на тепсия по милост . Достатъчно такива нахлуха , сига вече .
36
3
 
21
 
! Отговори
вреден преди 4 години
Остани си в Турция,раз Бойко!
35
20
 
5
 
! Отговори
Йълдъз Истихбарат преди 4 години
Ами, заслужавате си братя българи съдбата! И на гърчолята много им знаеше голямата уста, сега вият на умряло и *** като бити кучета, след като на границата им се напрупаха 130,000 бежанци само за 2 дена! Да ви питам балканските амджъкаазлии какво ще стане, ако само една част от тези 600,000 бежанци, които в момента се придвижват към пограничните райони ги пуснат на българската граница?! Целувайте му топпкките на Борисов и се молете пред портрета му по 5 пъти на ден!!
34
2
 
11
 
! Отговори
ТТТТТ преди 4 години
Ердоган е в много лоши отношения с Гърция, но Ердоган не иска да е в лоши отношения и с другата входна врата към Европа България! И сега Борисов вместо да се мазни на Ердоган да отиде в Гърция и да измислят как да блокират Ердоган към Европа, да му затворят границите към Европа! Утре ще тръгне и с нас да се занимава и тогава гърците ще си траят, а Ердоган точно това чака първо да пердаши едните и да се прави на приятел на другите и обратното! Затова трябва да сме първи приятели с Гърция!
33
1
 
6
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
абе тука е прав Бойко, на нас ни се пече яйцето на г..а, пусне ли Ердоган големи групи ние и гърците сме първи на границите, ония от З. Европа са далеч и малко им дреме, а и при тях няма да се усети така натиска; този конфликт трябва да се уталожи до приемливи нива, Сирия и Турция да затегнат контрола по границите и да не допускат всякакви талибани да се домъкват от Азия и Африка