Конфликтът между Турция и Гърция е налице, можел да е голяма бомба

Борисов утре щял да съобщи хубава новина за отношенията ни с Анкара
150
Конфликтът между Турция и Гърция е налице, можел да е голяма бомба
Снимка: БГНЕС

Според премиера Бойко Борисов конфликтът между нашите съседи е налице, въпреки че години наред с Гърция водим балансирана политика и отношенията ни с Турция са прекрасни.

Още по темата

"Вижда ви се лесно, но никак не е лесно. Всички разговори, които съм провел последните дни, са по искане на моите колеги. Конфликтът в близост до нас влияе. Ние имаме нула миграция. Такива конфликти са голяма бомба за бъдещето – те влияят върху бизнеса, икономиката. Когато имаме и този щам на грипа и коронавируса, този конфликт може да бъде и опасен”, каза той на столичния правителствен терминал, преди да отпътува за Анкара, където ще проведе среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Премиерът обяви, че утре сутрин ще съобщи хубава и голяма новина, свързана с отношенията между България и Турция.

"Ние не сме посредници, ние сме държава, която може да бъде засегната. Всички ми се обадиха. Някои по два пъти. Трябва да проведа 14 телефонни разговора, преди да излетя обратно от Анкара. Макрон ми звъня дори преди да тръгна. Каза ми: "Вярваме ти, подкрепяме те", разкри Борисов.

"Само на нас ни се даде да организираме среща ЕС - Турция. Ще поискаме да продължим приятелските, добри междусъседски отношения. Не, че са заплашени. Но в Азия имат други порядки“, коментира той.
 
"Ние имаме прекрасни отношения с нашата съседка Турция, Ердоган и неговите министри“, подчерта българският премиер и допълни: „Отивам на една приятелска вечеря, с мой колега и приятел“.

Според него за добрите отношения между двете държави свидетелства факта, че Ердоган е разговарял по телефона по темата само с четирима държавни лидери, сред които и Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
18
 
! Отговори
Леле до 54 преди 4 години
Не става въпрос за комунизъм или демокрация! Става въпрос за Националната сигурност на България! И затова, че на някои ни се ще да сме достойни и горди като гърците! Не да се срамувам!
51
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не забравяйте, че Генерала са го галили трима Папи по главата и е богобоязлив човек. Нормално е да мисли за всички деца на земята. Да оставиш деца да спят зимно време на студа е демонично. Генерала не е безсърдечен, Генерала не е комунист! Мачкай Бойко комунистите!
50
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами вече 30 години българия се опразва от хора и ето ги новите заселници чукат на вратата на българия...
49
0
 
9
 
! Отговори
nikonik преди 4 години
Таип си поръча ескорт гърл и му доставиха.Утре Боко много ще се изтощи, но ще заработи парата.
48
1
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Късало му се сърцето на Борисов като гледал жените и децата сред бежанците.За бежанците му било жал, но не му е жал за българския народ, който вече много години загива и е подложен на ГЕНОЦИД.Много жалостив е Борисов към чуждите и страшно свирепкъм своите.Жив съвременен еничaр !
47
1
 
14
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 4 години
"Путин каза, че ще върне Константинопол на християните"-----------------Не. Путин каза друго.Русия е единствената страна, военнослужещите на която се намират в Сирия на законни основания. Всички военни от другите страни се намират в Сирия в нарушение на нормите и принципите на международното право. На 01.03.2020 г. Русия заяви, че не гарантира на Турция безопасност в небето над Сирия.
46
1
 
8
 
! Отговори
Влади преди 4 години
А защо Европа не екстрадира обратно всички турски емигранти обратно в Турция. Танто за кукуригу.
45
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добрата новина, която бандитът Буда ще съобщава от Анкара е, че минаваме под директно турско управление. Даже датата е добре подбрана- 3 март!
44
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
14 световни лидери се бият да звънят на Бойко и сън не ги лови какво ще стане. Съдбата на Европа е на КАНТАР и зависи от срещата между Генерала и Султана.Междувременно, комунистите пак се опитват да счупят държавата докато го няма Генерала! По партизански! Няма да позволим!
43
1
 
20
 
! Отговори
ТИКВОЧА ДНЕС КАЗА: преди 4 години
Не можем да гледаме съсзлорадство как жени и деца ги размятат по границите(...) Голяма грешка е да се изкарва армия срещу тези хора. Решението еизнесен център на сигурност, който всички ние да плащаме, който да е извън територията на Европа", подчерта Борисов.е тва е великата ви Тиква - ще плащате издръжката на талибаните
42
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги Бойко е лиза.ч на ду.пета. Та той едва ли е българин. Чисто анадолска физиономия.
41
2
 
7
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Вижте колко ясно всичко си е подредено! - ако се пусне една по голяма атомно бомба на изсраел, ще спре като по чудо и емиграцията на диваците. Нещо повече - Европа и Америка ще се фашизират, ще се оповести че баналния холокост наистина не го е имало, но ще се организира такъв, защото Световното еврейство истерично го иска, на територията на турция, а турците ще бъдат депортирани между Каспийско и Черно морета, от където са и биле докарани.
40
4
 
13
 
! Отговори
КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ преди 4 години
Путин каза, че ще върне Константинопол на християните! Ако го направи това ще се превърне в най-великата фигура в наши дни! Император които може да се сложи до Екатерина Велика, Александър II, Петър Велики! Това ще е още един велик момент в руската история!
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добрия Генерал отново е на първа линия в борбата с неправдата и в защитата на ЕС!
38
4
 
8
 
! Отговори
ГЛУПАКО !!! преди 4 години
До Анонимен"Турски поток" пак буксувал. Готови били едва около 100 км."САЩ да са казвали че могат да ти достаят газ !? НЕ !!!на какво се радваш бе дръвник !?нали ти ще останеш без газ бе тикво балканска !!!???
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и "Турски поток" пак буксувал. Готови били едва около 100 км.
36
4
 
15
 
! Отговори
Бойко Бориславов преди 4 години
Голяма новина утре! Няма да има опасност за българската граница! Ставаме турски вилает и хоп- граница няма!
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко-тиквата и международна политика ?!?!?!WTF????????????Тоя комедиант освен за маркуч и *** за друго няма кой да го вземе на сериозно.
34
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон е казал на Бойко: "вярваме ти, подкрепяме те". Това само говори колко висок е дипломатическия пилотаж на Генерала. Цяла Европа тръпне в очакване какво ще стане след срещата меоду Бойко Велики-спасителя на Европа и Султана. В историята ще се помнят четирима велики европейци:Хан Тервел, Карл Мартел, Ян Собиески и Бойко Методиев Велики
33
3
 
5
 
! Отговори
те ви на ! преди 4 години
Не можем да гледаме със<strong> злорадство как жени и деца ги размятат по границите (...) Голяма грешка е да се изкарва армия срещу тези хора. Решението е изнесен център на сигурност, който всички ние да плащаме, който да е извън територията на Европа", подчерта Борисов.