Стигне ли се до ситуацията като в Гърция - армията ни на границата!

В рамките на часове отиват 400 военни, след това още 1000
Обновена: 3 мар 2020 13:53 | 3 мар 2020 13:40, Камелия Цветанова
190
Стигне ли се до ситуацията като в Гърция - армията ни на границата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Дали ценим свободата, си зависи от хората. Някои я ценят, а други смятат, че тя не е важна. Някак си приемаме този празник като една рутина. Може би част от нашите сънародници не се замислят, че този ден е завоюван с много кръв от хора, които са се борили за България. Би следвало да го ценим повече”. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред Нова тв.

Още по темата

„Трети март е символът на нашето Освобождение, защото това е първият договор, с който се оформя свободната българска държава. Ето това е нашият празник. Един идеал, около който трябва да се обединяваме. Смятам, че българската армия дава поводи за гордост, защото е модерно въоръжена и заплащането се увеличава”, добави Каракачанов

Той коментира и ситуацията на турската граница и мигрантската криза.

„Видно е от предишните години, че армията си вършеше работата много добре. Ако се случи нещо като това, което се случва на Гърция, участието на армията е неизбежно. Имаме готовност в рамките на няколко часа да изпратим 400 души, а в рамките на 12 часа – още 1000. Ние, като правителство, имаме ясната визия, че не трябва да допускаме нито един нелегален мигрант в страната”, завърши Каракачанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ФАКТИ от кариерата на косматко (меси). Има ДВА гола в цялата си кариера в официални мачове срещу европейски отбори през 2006г срещу вече несъществуващата държава Сърбия и Черна гора и през 2014г. срещу Босна и Херзеговина. Дайте златна топка - спасете джудже! Още малко да задълбаем в колосалната кариера на косматко. От всичките му 68 гола за Аржентина, 32 или ПОЛОВИНАТА са в приятелски срещи. Реалните му голове вса 36 в 91 мача. Батко му Роналдо от друга страна има 81 гола в 116 неприятелски официални мачове за Португалия. ОСЕМДЕСЕТ И ЕДИН гола срещу мижавите тридесет и шест за косматко. ФАКТИ
152
0
 
5
 
! Отговори
до 161 преди 4 години
Като започне стрелбата по бежанците, да видиш как ще осъзнаят, че имало армия! А когото българин хванат, че помага на бежанци, първо, съдене за корупция, нали му плащат. Второ, за съучастие в нарушаване на границата, Третото и четвъртото ще го намери прокуратурата и негодникът да отиде в панделата за 20 години! Без милост! Без сделки със съда. За да няма и бежански крак!
151
0
 
12
 
! Отговори
откъде накъде преди 4 години
Човешките права в Европа са за европейците, ходенето в Европа е за мен, гражданина на ЕС. Аз не мога да отида в Брюскел, а някакъв ци *** ин от Афганистан се запътил право към Брюксел! Правото да ходя където искам в Европа е за мен, не за пришълци, дето искат да се наредят наравно с мен. Аз прекарах безработен преход, свивах се за пари, и сега вместо да упражнявам правото си да обикалям Европа, идва Ман го от Афганистан и застава пред мен! Я марш обратно в АЯзия!
150
0
 
8
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Армията на границата, а ти шкембе най-отпреде, та да се плашат бежанците!
149
0
 
6
 
! Отговори
радикално преди 4 години
А бе, избивайте блежанците при опит за насилствено проникване или при прониквмане в държавата ни! За неподчинение! Стребла по границата и във водата по надуваемите им лодки! Да се научат, че няма да влязат в Европа. Що не идат във "великата" Русия? В богатата Турция, дето се е гоила на наш гръб 500 години? Европа е за мен, българския гражданин, за гражданите на ЕС, не за от репки, артисали от родните си държави и носещи ислям и тероризъм, насилие и фанатизъм.
148
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** бе ***. Армията е длъжна да пази родината по ВСЯКО време.
147
6
 
3
 
! Отговори
Тим преди 4 години
В мирно време на армията не е работа да охранява границата
146
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай Х*й"Чак тук некви заблудени се репчат и щели да се изправят срещу Турците четвъртата най яка армия в свта"А бе гений. Тея 1400 ще бъдат претени не срещу турцуите а срещу афганците. Ти въобще прочете ли статията? Става дума за мигерите а не за война с Турция.
145
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"полиция пуснала тик-ток клип не ме пипай танцувайки като клоуни"Това беше от Финландия, не Норвегия.
144
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коя армия?
143
2
 
8
 
! Отговори
Гаро преди 4 години
За България бих се бил със всеки....но за всички тия които бяха на власт от 1900г та до днес НЕ.....и за какво да се биеш,тя вече не е наша страна,тя е продадена и подарена....
142
0
 
12
 
! Отговори
полковник Петров преди 4 години
Армия от 1.400 човека не е армия....не е даже и една дивизия. Армия имахме преди 1.900та год. Тия са наемници неуспели никъде в живота....
141
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де. Армията като е на НАТО,тогава кой командва Армията? И след като Българската Армия е подчинена на НАТО,как би защитила териториите си,ако ситуацията е в разрез на политиката на НАТО ? Моля Министърът на Отбраната да поясни! А не да гони кадъните с чаветата по баирите.
140
0
 
10
 
! Отговори
ГРАНИЧАР преди 4 години
Чакам ги от БАБХ да избият мигрантите, те знаят как да се справят с Африканската чума.
139
0
 
10
 
! Отговори
Комунист преди 4 години
Прасетата с АФРИКАНСКАТА ЧУМА вместо да ги загробваме можеше да им ги изпратим като хуманитарна помощ. Що *** избихме то овце , кози , кокошки, патици!!!
138
1
 
9
 
! Отговори
@к.142 преди 4 години
До Анонимен"Армията" ни е 18 хил. човека при пълен мирновременен състав. Полицията и жандармерията са около 30 хил.души и Маджо Маринов все се оплаква, че са му били малко. Защо дава на Каскета спецполицаи, като има сума ти жандармеристи? Та последните вече няма и кого да бият: българите са покорни овчици, а ромите - електорат на БиБи и поради това са неприкосвени...
137
1
 
8
 
! Отговори
Предложение преди 4 години
До КомпетентенПо-добре милиционерите на Маджо Маринов да помогнат на граничните полицаи: те са над 20 хил. души и вместо да разкарват патрулките по улиците и те да свършат някаква полезна работа заедно с оялите се жандармеристи. Станаха смешни с тези автомати по 2-3 души на входа на сградите и 3-5 коли "Жандармерия" паркирани наблизо. Каскета може да арестува заподозрени с цивилни полицаи и прокурора. За какво са им пищовите?
136
2
 
8
 
! Отговори
Бунгар преди 4 години
Този *** докога ще дрънка глупости. Избираме издухани ченгета да управляват държавата и после се чудим защо държавата наникъде.
135
4
 
4
 
! Отговори
Левски преди 4 години
Армията са чорбари от ЦСКА
134
5
 
3
 
! Отговори
Левски преди 4 години
ДОЛУ ЦСКА ЛЕВСКИ ОЛЕ ОЛЕ ОЛЕ