Стигне ли се до ситуацията като в Гърция - армията ни на границата!

В рамките на часове отиват 400 военни, след това още 1000
Обновена: 3 мар 2020 13:53 | 3 мар 2020 13:40, Камелия Цветанова
190
Стигне ли се до ситуацията като в Гърция - армията ни на границата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Дали ценим свободата, си зависи от хората. Някои я ценят, а други смятат, че тя не е важна. Някак си приемаме този празник като една рутина. Може би част от нашите сънародници не се замислят, че този ден е завоюван с много кръв от хора, които са се борили за България. Би следвало да го ценим повече”. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред Нова тв.

Още по темата

„Трети март е символът на нашето Освобождение, защото това е първият договор, с който се оформя свободната българска държава. Ето това е нашият празник. Един идеал, около който трябва да се обединяваме. Смятам, че българската армия дава поводи за гордост, защото е модерно въоръжена и заплащането се увеличава”, добави Каракачанов

Той коментира и ситуацията на турската граница и мигрантската криза.

„Видно е от предишните години, че армията си вършеше работата много добре. Ако се случи нещо като това, което се случва на Гърция, участието на армията е неизбежно. Имаме готовност в рамките на няколко часа да изпратим 400 души, а в рамките на 12 часа – още 1000. Ние, като правителство, имаме ясната визия, че не трябва да допускаме нито един нелегален мигрант в страната”, завърши Каракачанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
4
 
21
 
! Отговори
Няма фъндък преди 4 години
Питам всички тук Защо Турция да спира емигрантите да си ги спират тези които забъркаха арабския свят преди време. Садам имал ракети, Кадафи нямал да ползва долари Есад не им играел по свирката в други нямало демокрация и тн. Нави сеха сърбайте си попаратаТурция длъжна ли е да ги храни 4 милиона бежанци
92
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наредено им е на бежанците "Само НЕ през България".За какво ги спират гърците незнам да им покажат маршрут и да заминават.
91
1
 
10
 
! Отговори
Шишо преди 4 години
Къде са му солт.ш.ците на тоя- Джамби Джибрито и Костя Копейкин? Единият с делириум, другият със собствен копейкаджийски проект. Те да ходят на границата. И биха отишли, стига да има достатъчно количество камери да отразят храбрите "комити".
90
0
 
18
 
! Отговори
Бай Х*й преди 4 години
Пародия, армия 1400 човека хаха че то ловните дружинки са с по голяма численостегати смешната държава. Чак тук некви заблудени се репчат и щели да се изправят срещу Турците четвъртата най яка армия в свта
89
0
 
6
 
! Отговори
Абе... преди 4 години
Закарайте лежанците при Гурбангули Бердимухамедов( туркменистан)...територия 4 - бг население 5 млн ( все още)..Храна- йокМедицина тожеПо тв само бердито..Ай на бас...след месец ще се молят да ходят в сирия,афган..
88
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бат Бойко - стигне ли се до напрежение на границата - ще ги пуснем.Нямаме избор..
87
0
 
18
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Видяхте ли вчера как тарам буката пържи детето си над димката..Горкото като ревна толкова че да угоди на чикора..и онзи побегна да го носи пред камерата , докато не е млъкнало. Абе Ер..що гониш братята си по вяра при неверниците..нали при вас по хубаво?? Да ходят в рид,аман,катар,оае, сомалия,нигер,мали..Що при нас?? А??
86
0
 
24
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Почти виц..В блок в германия живеят смесено немци и лежанци....( Мароки пакита...афги...)...станало земетресение....Броят жертвите...няма нито един немец..-защо?----- ами....немците били на работа
85
1
 
27
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Днес една колежка (немкиня), ме попита - какво мисля за "новата криза" с лежанците.Казах и, че смятам немците за най-големите тъnaци в Европа!
84
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а шкембето най-отпред на фронта - нали ? инак къв воЕвода ? "патриот е душа дава ,но не свойта ,а душата и живота на народа "
83
2
 
10
 
! Отговори
Бойкоооо преди 4 години
Натовари ги на тировете и ги закарай на ромънската граница . Пускай таз зггган в Германия
82
0
 
4
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
До ком.65: Е да ама той взе,че нападна Русия, за кефа на Англия и Америка....и всичко се скапа!Да вероятно всичко щеше да бъде както си го написал,но .....
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега по тв phoenix предаваха конференцията за бежанците в гърция другата циони...мариоетка фон лаен подхвърли че ще дадът 50милиона и медицински уреди друг сасоли ли беше не видях името той пък подхвърли че трябва европа да изпълнява поетите ангажимента към глобалистите цио.....спазване правата на бежанците значи помоща на фронекс и еу поготвят гърция за тъпкане и продъжаване на замяната на населението и.другата amira mohamed ali от die linke и тя каза долу-горе същото засега най големият враг на глобалцио...е Китайската икономика и затова подхвърлиха вируса но Китай ще оздравей и ще подължи д
80
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"а часове отиват 400 военни, след това още 1000": и това ли ни е армията?! 1400 човека???! че само администрацията в МО е в пъти повече!!! егати и цирка!!
79
0
 
19
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Малееее колко е заблуден......по-добре да не се налага българската армия да се привежда в бойна готовност......
78
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не забравите Джамбазки, Слабаков, Сиди и Контрера, всичкото кеч на баламатума ! Ясно ?!
77
3
 
15
 
! Отговори
ЛАЗО преди 4 години
За коя армия говорим?За онази дето до обяд пият два литра боза,два пакета вафли и два литра бира,от два литра,или за онази дето с военния министър тримата тежат половин тон!А малко по-леко с армията!Ще преминат границата,като луда крава телето!
76
0
 
16
 
! Отговори
Каракачанин преди 4 години
А твоите сметки "шкембелиьо" кой от целокупния български народ ще плаща, за всички взети милиони за паспорти, които твоите лакеи от ВМРО раздадоха на шиптъри, косовари, анадолци и каквато и да е друга човешка гмеж, която е в състояние да си плати ТАРИФАТА !
75
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СмешникМежду впрочем има наистина бедни мигранти бягащи от мизерията, но те са само 10%.Българските турци са готини, поне тези с които съм разговарял и са ме канили на трапезата си.Разбира се не съм телепат, за да знам какво си мислят, но аз съм се отнасял с уваженеие и те ми отговарят със същото.Колкото до мигрантите, Ердоган ги ползва за заплаха към ЕС, изнудва ги един вид.Надявам се самите турци да го изритат по скоро, щото може и да стане война заради този диктатор.
74
0
 
9
 
! Отговори
batmario преди 4 години
Излишни полицаи ако има да пратят и тях или те не могат срещу камъни и ножове...Пробвайте ги в реална обстановка.Мигрантите носят пари в тях...тилифончета и др. неща.....и др.неща